You are here

Zsaroló levél

43 posts / 0 new
Last post
lacoka
lacoka picture

Sziasztok
kaptam egy levelet találkozott e már valaki ilyennel ?
a levél címe Hackerek hozzáférést szereztek a készülékéhez. Ellenőrízze adatait AZONNAL!
feladónak a saját email címem van megadva mintha én írtam volna saját magamnak
a levél írója hülyeségeket általános dolgokat említ van víruskereső a gépen viszont nincs mikrofon kamera amit bekapcsolhatna közösségi oldalakon nem járok pornó videókat nemigazán nézek főleg számító gépen nem ismeretlenektől érkező csatolt fájlokat nem nyitok meg
a levél tartalma
Hackerek hozzáférést szereztek a készülékéhez. Ellenőrízze adatait AZONNAL!

Én
Helló! Hadd mutatkozzam be. Hivatásos programozó vagyok, aki a szabadidejében hackelésekre specializálódik. Ezúttal sajnos te váltál a következő áldozatommá, mivel feltörtem az operációs rendszeredet és a készülékedet. Már hónapok óta figyelemmel kísérlek. Egyszerűbben fogalmazva, megfertőztem a gépedet egy vírussal, miközben te éppen a kedvenc felnőtt tartalmú weboldaladat böngészted. Elmagyarázom részletesebben is, hogy mi történt, ha még nem lenne tapasztalatod ilyen fajta helyzetben. Egy trójai vírus teljes hozzáférést és ellenőrzést ad számomra a készüléked felett. Vagyis mindent látok és kezelhetek a képernyődön, bekapcsolhatom a kamerádat és a mikrofonodat, valamint egyéb dolgokat is, anélkül, hogy te erről bármit is tudnál. Továbbá, hozzáférést szereztem még a teljes névjegyzékedhez a készülékeden és a közösségi oldalaidon. Joggal teheted fel a kérdést, miért nem értesített a víruskeresőd semmilyen kártevő programról? - Nos, a kémprogramom egy speciális meghajtót használ, melynek a programkódját rendszeresen változtatja, és ezáltal a víruskeresőd nem lesz képes felismerni. Összeállítottam egy videót, amelyben te szerepelsz, ahogy éppen magaddal játszadozol a képernyő baloldalán, miközben a jobboldal pedig azt a pornóvideót mutatja, amit éppen akkor néztél. Mindössze néhány kattintás elegendő arra, hogy továbbítsam ezt a videót az összes barátodnak és ismerősödnek a közösségi oldalakon. Meg fogsz lepődni, de még egyéb nyilvánosan elérhető online felületen is közzé tudom tenni. A jó hír az, hogy még megakadályozhatod, hogy mindez megtörténjen: Nem kell mást tenned, mint átutalnod 1350 USD összegnek megfelelő bitcoint a BTC tárcámra, (ha nem tudod, hogyan kell csinálni, keresgélj egy kicsit az interneten, - rengeteg cikk leírja lépésről lépés a teendőket). A bitcoin tárcám a következő (BTC Wallet): 1GufcqD5AWADhXsjRjwQxB95Yex4Dc34b1 Amint megkapom az összeget, törlöm az összes pajzán videódat, és ígérem, hogy többet nem fogsz hallani felőlem. Van rá 48 órád (pontosan 2 napod), hogy fizess. Automatikus értesítést kapok arról, hogy mikor nyitottad meg ezt az e-mailt, és az időzítő pontosan ettől a pillanattól fogva kezd el ketyegni automatikusan. Ne is próbálj meg válaszolni, mivel teljesen hiábavaló lenne (a küldő e-mail címe automatikusan generált és az internetről szereztem). Ne próbálj meg panaszkodni vagy feljelenteni sem, mivel az összes személyes adatom és a bitcoin címem is titkosított, a blokklánc rendszer részeként. Alapos munkát végeztem. Ha rájönnék, hogy megpróbáltad ezt az e-mail továbbítani bárkinek is, azonnal nyilvánosságra hozom a piszkos videódat. Légy következetes, és ne kövess el újabb buta hibákat. Tiszta és egyértelmű utasításokat adtam, lépésről lépésre. Egyszerűen csak kövesd a lépéseket, és ezzel véget vethetsz ennek a kellemetlen szituációnak egyszer és mindenkorra. Üdvözletem és sok szerencsét!

File attachment: 
Comments
Mr._V.
Mr._V. picture

http://gephaz.freemail.hu/

Zsaroló levél – spam kapcsán tájékoztatás
Kedves Felhasználónk!

Az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni, információink szerint többen is kaphattak közületek ”Hackerek hozzáférést …” tárgyú elnevezéssel levelet, ami a fiókja feltörésére utalt/utalhatott a benne foglalt nem valós tartalom szerint.

A rendelkezésünkre álló adatok alapján szeretnénk megnyugtatni, hogy egyetlen fiókhoz SEM fértek hozzá oly módon, ahogy a levélben céloztak rá.
A levelezés során Feladónak bárkit be lehet írni (ebben az esetben a Te saját email címed írták be az elérni kívánt megtévesztő hatás kedvéért), azonban egy gép fölött átvenni az irányítást NEM ennyire egyszerű.
Természetesen a szükséges intézkedéseket megtettük.

Összegezve: Nyugodtan töröld a levelet, ha eddig nem tetted meg. Illetve a saját megnyugtatásod miatt változtass jelszót, biztonsági kérdést, mert bizonyos időközönként illik :). Valamint érdemes beállítani másodlagos email címet, hogy ne zárd ki magad.

Amennyiben tudunk még segíteni keress minket bizalommal!

admin 2021-05-05

1

uniman
uniman picture
***

találkozott e már valaki ilyennel ?

Úgy tűnik...igen, egyre többen! Már a szervek is foglalkoznak ezzel! Állami hivatalok levelesládáiba is került belőle (psszt, ez titok!)
Van is már suska a számláján...

2

Malibu
Malibu picture

A tegnap este 23 óra magasságában még nem volt rajta semmi, ma már több mint 4000 dollár, 
lehet , hogy pályát tévesztettünk? :-)

0

Szadista
Szadista picture

Szia.

Igen én is azt nézzem hogy valakinek vagy sok vaj van a fűle mögöt , vagy ennyire sötét ...

Üdvözlettel :  Laci
 

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Az állami szervekkel megfogta az isten lábát... borkai 1500, szájer 1500, kaleta 1500... :-D

0

swad
swad picture

Ird vissza neki, hogy az nagyon szuper lenne, ugyanis te egy feltörekvő pornószínész vagy és szereted az ingyen reklámot, valamint bekaphatja! :D
 

1

uniman
uniman picture
***

Olvastad?: A email feladója és címzetje azonos...

0

glmikc
glmikc picture

Kaptam én is.Töröltem,nem kell vele foglalkozni.Az a lènyeg,hogy semilyen linkre nem szabad kattintani.Üdv.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv! 

Hogy ne lógjak ki a sorból, én is megkaptam, a gmail egyenesen a spam mappába rakta. Jól tette. Én meg töröltem. A freemailes címre is jött. Ott is kuka.

Egyértelműen csak bepróbálkoznak, konkrét cél nélkül, hátha a sok ezer emberből lesz egy-két marha, aki tejel nekik...

0

someone50
someone50 picture

En is kaptam . Tegnap.Toroltem ugy ahogy jott. Jozsef

0

varga jano
varga jano picture
*****

A +45 42 25 53 44 mobilt ne vegyétek fel !
Ez egy mobil Dániában  . Információt nem adhatnak róla .

0

gsandor
gsandor picture

Szia!
Én úgy tudom,hogy felvenni még "szabad" hisz úgy sem szól bele senki. A probléma akkor van ha visszahívod a számot! Ekkor számláznak ki hatalmas összegeket.
Üdv. Sanyi

0

uniman
uniman picture
***

Erről a ciprusi számról hívtak az előbb +357 97 710819... Nem is vettem fel, fene tudja kié ez a szám...a neten nem említik (egyenlőre)
Ismerősöm egy sem tartózkodik abban a régióban...smiley

0

Janos.ro
Janos.ro picture

Szia
Bar nem szandekoztam hozzaszolni a temahoz, mert egyetertek a kollegakkal, ki szeretnem egesziteni valamivel.
Ezek a zsarolo levelek nem veletlenszeruen jonnek. Nem ugy ertem, hogy a felhasznalo barmi rosszat is csinalt volna, hanem sokszor a szolgaltato hibajabol tomegesen szivarogtak ki jelszok.
Ennek leellenorzesere ajanlom a kovetkezo oldalt.
Ide beutod az email cimed es megmondja, hogy erintett vagy-e valamilyen jelszo lopasban.
Nyilvanvalo, ha igen, akkor ugy konnyu, hiszen egyszerre hatalmas mennyisegu email cime van a hackernek, sot, en olyan zsarolo levelet is lattam, amikor idezte egyik hasznalt jelszavadat. Nyilvan azt, ami az adatlopas soran nyilvanos lett.
Nekem az a velemenyem, hogy ezt az ellenorzest mindekinek ajanlott lefuttatni es ha erintett vagy, akkor mindenhol, de foleg az oldal altal emlitett szolgaltatonal lecserelni a jelszot, akkor is ha meg nem kaptal hasonli zsarolo levelet.

Minden jot,
Janos

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Ezért nem szabad mindenütt ugyanazt a jelszót használni. Különben megeshet, hogy valami falmelléki, gányolt webshop megtörése után hozzáférnek az ember paypaljához,  ügyfélkapujához, NAS-ához, emailjához... 

1

uniman
uniman picture
***

Jaca már linkelte...
Én kihagyom: előbb beírjuk az emailcímünketsmiley...aztán a biztonság kedvéért ellenőrizzük a jelszavunkat is.sad
Ezek ennyire hülyének néznek bennünket...azt hiszik, hogy most másztunk le a "falvédőről" ? Szóval kihagyom, még akkor is, ha ez egy legitim website..

0

Jaca
Jaca picture
****

Te milyen oldalt nézel? Elég az emailt megadni, és kidobja, hogy hogy jártál. Alatta felajánl egy password generátort. Sehol nem kéri a jelszavad.

0

uniman
uniman picture
***

 
Mea culpa, mea maxima culpa! ...mégsem!  Oda pedig jelszót kell beírni...beírtam az enyémet: 1234...ki is írta, hogy egymillióháromszázanhetvennyolcan...crying

0

Jaca
Jaca picture
****

Könyörgöm, legalább ugyanarról a weboldalról beszéljünk!

0

Janos.ro
Janos.ro picture

Igen, mindketto igaz.
Az is igaz, hogy az email cimet leellenorzi, hgoy erintett-e, ide nem kell jelszo. Es valoban van egy olyan opcio, ami megmondja, mennyire gyenge jelszot hasznalsz.

0

Janos.ro
Janos.ro picture

Persze, jobb elovigyazatosnak lenni, bar en szemelyesen probaltam tobbszor es valos infokat kozolt, valamint semmi okom nem volt azt gondolni, hogy a cimem gyujtottek volna.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

"Hadd mutatkozzam be." Ez tetszik, jólnevelt hackerrel állunk szemben.

0

Szadista
Szadista picture

Sziasztok.

Itt a feladó :  Received: from catv-176-63-19-69.catv.broadband.hu (catv-176-63-19-69.catv.broadband.hu [176.63.19.69])

Üdvözlettel:  Laci

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia!

Ez egy UPC-s IP cím PÉCSRŐL. Fekete listán van.
Üdv:
Laci

0

Szadista
Szadista picture

Szia. 
Igen tudom nekem erröl az ip címről jöt a levél...

Üdvözlettel :Laci

0

formasu
formasu picture
*

Sziasztok!

Tegnap este én is kaptam ugyanezt a levelet, természetesen a Freemail-es címemre. Már régebben nem használom ezt, meg is szüntettem a Freemailt.

Ami érdekes volt: 

- A levél feladója a saját e-mail címem, ami nagyon érdekes, hogyan csinálta ezt. Mintha saját magamnak küldtem volna...

- Lehet, hogy régebben már próbálkozott ezen a címen, mert több alkalommal a Thunderbird nem érte el ezt az e-mail fiókomat, míg másikakat simán le tudott tölteni.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Nincs ebben semmi érdekes, bárki email címét a feladóhoz írva fel lehet adni emailokat, nem kell hozzá tudni az illető jelszavát, ugyanis az email feladásaával (SMTP) egy külön program, általában fizikailag is külön server foglalkozik. És még ha validálja is ez az SMTP server a feladót, max annyit tud megnézni, hogy létezik-e az a feladói email cím. Azt, hogy kié, nem tudja ellenőrizni. 

Ez az egész email-dolog egy kövület a hetvenes évekből, amikor még ilyen f*szfej kis szélhámos hülyegyerekek még nem is léteztek, csak komoly tudósok meg esetleg egyetemisták használták a netet.  

2

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Hú, gyorsan fizess, mert most akciós! Bezzeg tőlem $2770-t kért decemberben. :-D

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Sziasztok!

Ma reggel kaptam én is a UPC-s címemre ugyan ezzel a tartalommal egy e-mailt. Természetesen töröltem.  Napok óta hívogat valaki szinte ugyan abban az időben telefonon magánszámról, de nem veszem fel. Felébredtek a csalók.

üdv:
Laci
 

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Csak kíváncsiságból: Mi van akkor, ha írsz neki egy üzenetet, hogy ő is üzenetben válaszoljon, mit is akar? Akkor is megrövidíti a tárcádat? 
Üdvözlettel:
Attila

0

proci gyilok
proci gyilok picture

Szia!
A freemail-mra érkezett levél saját e-mail címemre mutat.

Egy kis olvasni való.
https://blog.tarhelypark.hu/zsarolo-spam-a-sajat-email-cimedrol-semmi-pa...
üdv: proci

0

uniman
uniman picture
***

Naná, hogy freemail... Nem is értem, hogy mért használják még mindig az emberek ezt a "szutykos" levelező szolgáltatót. 
Van gmail, hotmail, yahoo...melyek szűrik, védenek az efféle atrocitásoktól.
Egy freemailos ismerős néni is kapott hasonló tartalmú emailt...75 évesen, még sosem látott "felnőtt" tartalmú weboldalt.
Törölte és ennyi...
Aki rám hallgat, hanyagolja a freemailt!

0

Jaca
Jaca picture
****

Jön az gmail-re is.
https://haveibeenpwned.com/
Itt lehet leellenőrizni, mi a helyzet az e-mail címünkkel, honnan kerülhetett ki adatbázisba.

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia Jaca!

Ördögöd van. Megjött a gmail-re is.
Üdv:
Laci

0

Kari
Kari picture
*****

Haliho!
Sosem volt freemail-em, de a gmail-emre egy ideje rogyasig jönnek minden vedekezes ellenere a klf csomag szallitasrol (igaz, ez csak %-nyi) s napi 15-20, igen elterö cimzesü BTC-s nyeresegröl, meg igazoljam visza a szamlam tartalmat ertesitesek-stb _nem szokasom roluk semmit sem olvasni...

0

Jaca
Jaca picture
****

Ne törődj vele.
 

0

Malibu
Malibu picture

Szia!

Úgy ahogy van, felejtsd el az egészet, törlés és kész.
Csak simán bepróbálkoznak, hátha be lehet palizni...
Amint a csatolmány is mutatja már 154 x jelentették
és még senki nem utalt szerencsére...
Nem árt egy jelszó csere!

Üdv Mali 

1

attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Én is kaptam ilyet. Bizos, hogy nincs más teendő? Rendőrség, egyéb?
Üdvözlettel:
Attila

0

Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Töröld és kész. Ha mindenki így tesz, úgyis felkopik az álluk.
Ha mindenképpen be akarod jelenteni, akkor itt kell megtenni: https://nki.gov.hu/intezet/tartalom/incidens-bejelentes/

Ákos

1

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Köszönöm szépen.
Tegnap óta több, nálam jóval jártasabb ismerősömet is megkérdeztem, és ők is ezt mondták, törölni, és kész. Egyikük azt is mondta, hogy valamelyik böngészővel jöhetett be a gépre, és azt csináltuk, hogy a böngésző beállításainál töröltük az előzményeket.
Üdvözlettel:
Attila

0

Fecó67
Fecó67 picture

Én is megkaptam töröltem ez most egy új lehúzás próbálkozás.
Én minden ismerősömnek jeleztem, mert van köztük hiszékeny.
Üdv: Fecó

 

File csatolás: 

0

proci gyilok
proci gyilok picture

Szia!
Érdekes ez a zsaroló levél..
Tegnap én is kaptam  freemail-re. Eddig soha nem volt ilyen.
Mintha valaki figyelné ezt a bejegyzést és küldené tovább a zsaroló leveleket.
Azonnal töröltem.
Üdvözlettel: proci

1

Sponsored links