You are here

akkumulátor pakk bms-e meghalt, vagy csak resetelni kellene?

7 posts / 0 new
Last post
sunesz
sunesz picture

sziasztok!, van egy kis villanyautom, olyan mini golfkocsiféle, tönkre ment benne az akkupakkban 3 cellasor, kifolyt belőlük a nafta és, nem tudtam voltot mérni rajtuk. 30 cellasor van és, a pakkon csak 70 voltot mértem, a 100 volt helyett, a kocsi nem ment, mintha szakadás lett volna a cellák közt, de! a bms lcd kijelzöje is meghibásodott, vagy meghülyült nem tudom. , míg jó volt az akkupakk minden cellát egyenként lehetett megnézni és volt total feszültség kijelzés is az lcd-én, most pedig csak az egyes cellát látja és az összes többit nem. ilyen cellahalálkor tönkre mehet a bms is? vagy csak meghülyül és resetelni kellene? a rosz cellákat kicseréltem, de a jelenség nem szűnt meg. ha valaki megtudná mondani mit lehetne tenni, nagy segítség lenne és megköszönném! a kocsi egyébként mostmár működik, de a jelenség megmaradt sajnos...már megoldódott, csak a kódot kellett megfejteni, amivel be lehet lépni a szervizmenübe.

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Többet kellene tudni a BMS-ről, van-e benne IC, annak van-e száma, a panelon van-e jelölés, vagy esetleg bármi típusszám.

0

Joe
Joe picture

Szia !Tudom nem olcsó de darabonként nem cserélünk cellát csak komplett csoportot. Azokban is a cellákat hasonló paraméterek szerint összeválogatva A különböző belső ellenállás miatt egymásra dolgozhatnak.(Ez hatásfok csökkenés).

A bms bekötése ok?
 

 

0

sunesz
sunesz picture

oké! köszönöm, de már megoldottam!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ezt a címbe írd be

Bálint

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Hogyan oldottad meg ? Titok ?

0

sunesz
sunesz picture

újra kelett konfigurálni a bms-t! valamiért meghülyült a rosz cellák miatt

0