You are here

Sony TV alaplapon az N4 SMD milyen tranzisztor? MEGOLDVA.

10 posts / 0 new
Last post
Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Sziasztok!

Segítséget kérnék egy Sony alaplapon lévő SMD tranzisztor beazonosításában. SMD kód  N4. Tokozása  SOT323. Annyit sikerült kiderítenem, hogy a Bázis és Emmiter között ellenállások vannak, viszont az értéküket nem lehet biztonságosan megmérni. A Bázis- Kollektor között szakadás van. A Bázis Emmiter között 49.6 K ohm mérhető de nem biztos, hogy ez jó érték lenne. Az N4 kóddal rengeteg tranzisztor van, de kimondottan az eredeti tranzisztort kellene beazonosítani. Ebben kérném a segítségeteket.
Az alaplap száma:  1-881-636-23  pozíció szám nincsen az alaplapon!  Rajzot a Sonytól sem sikerült  beszereznem.

Kellemes napot kívánok mindenkinek!

Üdvözlettel:
Laci

 

Comments
Jaca
Jaca picture
****

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia Jaca!

Köszönöm szépen a rajzot! Sokat segítettél, mivel  a DRC5123JOL tranzisztort megtaláltam, amelyet a BTS_SZERVIZ megadott, és csak egy darab volt a rajzon. Az alaplapon is csak egy darab van. Sikerült megoldani a problémát egy Barátom segítségével. Lejjebb olvashatod.

Jaca!
Köszönöm szépen!

Üdvözlettel:
Laci

1

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

ez véletlenül nem egy AZ1-K CHASSIS? nem az de majdnem (mondjuk könnyebb lenne ha elárulnád miben van....)

 

DRC5123J0L marking code n4 2.2kR / 47kR

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia!

Köszönöm szépen a segítséget! A tranzisztor telitalálat.  (DRC5123JOL) .Beszerezni nem tudom, mert csak nagy tételben lehetne, de egyik Barátom segítségével megoldódott a probléma.

BC846B és értelemszerűen a 2.2kR  Bázisra és a 47kR Bázis-Emiterre kívül felépítve. Ezen kívül még a  24C32w is fordítva lett beforrasztva. Sikerült helyreállítanom, és USB-ről frissíteni.
A készülék jól működik végre.
A jó pap is holtig tanul. Soha többet nem fogadok el javításra készüléket, amelyet barmoltak!  Nem tudom elképzelni, hogy egy villanyszerelői képesítéssel belenyúljanak egy bonyolult elektronikával felépített készülékbe. Sajnos, hogy belepiszkálnak.

Még egyszer köszönöm szépen a segítségedet!

Üdvözlettel:
Laci

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Sziasztok!

Természetesen le  kellett volna írnom a készülék típusát. KDL-46HX805  AZ1L. A kijelző LTY460HQ03 -az alaplap 1-881-636-23 Y2009 120A SOFT:4083
Ebből a TV típusból 3 darabot már megjavítottam különböző hibákkal, de ez egy barmolt készülék. Elképzelhető, hogy ez bontásra kerül. A Sony másik alaplappal nem indul el, mert kijelző és T-CON függő. 
A DRC5123JOL elképzelhető hogy jó lesz mivel az eredeti tranzisztor Bázis- Emmiter között közel 50 kR mérhető. Bázis Kollektor között szakadás van.

Köszönöm szépen a segítséget!
Kellemes napot kívánok Mindenkinek!
Üdv:
Laci

 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nálam ez jött

N4 KRC417 Si-npn-Digi Sw, 50V, 100mA, 100mW, 200MHz, R1/R2=2k2/2k2 SOT-323 16ta - 3f Kec
N4

Bálint

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia Bálint!
Ezt én is néztem, csak a mérési eredményben kételkedtem. A táblázat szerint nincsen közel 50K ohm a  KRC sorozatban a Bázis Emmiter között.Több szem többet lát.

Köszönöm szépen!
Üdv:
Laci

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ha szerencséd van, találsz  egy ugyanilyen jelölésűt a lapon, összehasonlításra

Bálint

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia!

Sajnos csak ez az egy van. Még az RT1N434M- is hasonló, mint a KRC417. A legnagyobb baj, hogy nem találom, hogy hol lehetne megvenni mind a kettőt.
Alinál nincsen, itthon nem találtam sehol. 
üdv:
Laci

0

Sponsored links