You are here

Hűtőgép vásárlás

24 posts / 0 new
Last post
tibor555
tibor555 picture

Üdv. Mindenkinek!
Érdeklődni szeretnék, hogy kinek milyen tapasztalata van a jelenleg kapható kombi (hűtő-fagyasztó) gépekről 220-240l környékén. Megbízhatóság, típushibák... alapján.
Van olyan gyártó amit tudnátok preferálni ill. nagyon nem javasolni?
Egy pár gép ami a környékünkön jelenleg elérhető ill. ránézésre megfelelőnek látszik:
Elektrolux:EN3601MOW             220l/109l, A++ 239kWh/év Á:130899 Ft
BEKO: RCNA365E32DZX            216l/97l,   A++ 260kWh/év Á:139990 Ft
SAMSUNG:RB30J3000SA/EF      213l/98l,    A+   272kWh/év Á:119999 Ft   /10 év kompresszor garancia/
SAMSUNG:RB34T672DBN         230l/114l, D(új kategória) 204kWh/év Á:174990Ft   /10 év kompresszor garancia/
Véleményeteket előre is köszönöm.
Üdv.
Tibor

 

Comments
kferi
kferi picture

Olyat vegyél ami a fagyasztót és a sima teret is folyamatosan átszellőszteti.

Soha nem gondoltam volna, de ez egy ugrás a sima hűtőktől.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , "szellőztető hűtő" , talán erre gondolt a kolléga .
https://www.onlinemarkaboltok.hu/blog/nofrost-lowfrost-stopfrost-freefrost

0

attila.p
attila.p picture

Feri, ezt egy kicsit leirnád részletesebben ?

előre is köszönet érte

üdv attila.p

0

djhalasi
djhalasi picture

Mi 1 éve költözéskor mindenből Beko-t vettünk az 5 év garancia és a jó ár/érték arány miatt. Igaz nem pont ezt a típust, ami itt említve van, ezt már nem lehet kapni, meg butább is, de legalább egyszerű, mint a faék, nincs tele elektronikával. Eddig nincs vele gond.

https://www.beko.com/hu-hu/term%C3%A9kek/kombin%C3%A1lt-h%C5%B1t%C5%91sz...

Ismerős szervizes szerint jók a Beko termékek és az 5 év garancia is mellettük szól. Mosógép, szárítógép, hűtő, sütő, főzőlap, páraelszívó. Ezeket vettük, eddig mind jó. Majd az idő aztán eldönti.

 

1

attila.p
attila.p picture

Egyet kell értenem GURIGA válaszával, már ami a "fapados" verziót illeti.
csak tegyél fel magadnak egy műszaki kérdést: MI a feladat ???

válasz: egy "kockában" (persze szigetelt kockában) :-) adott hőmérséklet tartása !
az adott hőmérséklet: 5-7 fok a normálban és -16-18fok a fagyasztóban

1./ ebből adódnak műszaki megoldások: jobb ha 2 db kompresszor van benne, hiszen így 2 hőmérő/ 2 vezérlés / 2 független hűtési kör  ====> nincs semmiféle egymásra hatás, és az egyik hibája nem befolyásolja a másikat
2./ sajnos gyakran (ár és hűtési kör rendszere miatt) 1 kompresszorosak a kombi készülékek is.......ami már önmagában megalkuvás, és a méretezése sem jó, ezt 3-4 év normális működés után fogod tapasztalni.
3./ tudom , valószínüleg nincs elég hely, de ha mégis felejtsd el a kombi kategóriát .

sok olyan elektronikát tesznek bele (marketingfogásként) amivel simán megetetnek, azaz jobban eladható lesz a termék! Hasonló mint az automata mosógépeknél levő rengeteg program !

Tudom, és nem is kell követni a megoldásomat, de vettem 3eFt-ért egy teljesen jó külső állapotban levő (fagyasztó nélküli)  HIBÁS(nak mondott)hűtögépet.
Tettem bele egy STC1000 kijelzős vezérlőt , és "véletlenül" jobb lett mint az eredeti (hiszen még azt is látod hány fok van benne)

üdv attila.p
 

1

uniman
uniman picture
***

Arra hallgass, akinek a hártartásában (vagy ismeretségi köreiben) pontosan ezek a típusok már jó ideje műköködnek (szerinted találsz ilyen ET tagot?) sad
Ezeket csak "virtuálisan" tudnánk összehasonlitani, ugyanúgy mint te! 
Ereszt be a boltba az asszonykát (ha van) és fizesd ki azt, amelyek "megteccik" neki...smiley
Persze te is leírhattad volna pár szóval, hogy melyik miért került a topik címébe! 
Az árakról: A neten alaposan szétnézve több tízezer Ft-os különbségek adódhatnak.
De érdekes, az első típust (kifutott gyátmány) pár hónapja még ennyiért kínálták...most mitől ér többet? ...mert sokáig őrizték a raktárakban? 

1

guriga
guriga picture

Ne hallgasson senkire csak rám. Vegyen egy fapadost azzal kevés a baj, én legszívesebben a jegest ajánlanám. De jó lehet egy tanya is, ahol van gémeskút. smiley
Az ilyen kérdésekre nincs jó válasz, mert mindenki a sajátját dicséri.
grg.

1

uniman
uniman picture
***

Én nem dicsérném  sajátomat (Whrl...ARC5550). Alapos válogatás után kiválasztottam az egyik legcsendesebb hűtőt.
Valóban a kompresszora alig hallhatóan működik, na de utánna mikor az kikapcsol: Micsoda zenebona kezdődik! Nyüsszögés, vísítás, návogás, jajgatás, szírének sóhajai áradnak a hűtőből...crying  De rendesen működik...immáron tizenvalahány éve. El is adnám, hogy vehessek egy újat helyette, de a az új kiválasztásának nehézsége miatt ezt hanyagolom (egyenlőre). Persze a 300000-res hűtőkről nem hallok semmit ...lehet azok tudják amit kell?  
Mostanság az újonnan vásárolt hűtők tulajdonosaitól is ezt hallom, némi dobogással, pattogással kiegészítve...persze ezek mind-mind a legolcsóbb, "akciós" hűtők...
 

0

guriga
guriga picture

Én most vettem fél éve egy Bosh kombinót és hasonlók a tünetek, kikapcs-bekacs hallható, de legalább letudtam mérni a működési időt. Ja és 21 éves  viszont mintha ma született lenne, tízed árért.
Hetven felett már hosszútávra nem tervezek.
De az se mindegy hol fagyaszt alul vagy fölül, még azt se tudjuk mi az igény.
grg,

1

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv. Ezeket sem lehet sosem a régiekkel összehasonlitani, olyanra ne hallgass, aki azt mondja " ilyent vegyél, mert nekünk 6-8 sok éve megy" mindig fejlesztenek, és nem a tartosság irányába, fogyasztoi társadalom van. Olcsot vegyél, normál kompresszorosat, minél több garival. Egyik sincs már hosszutávra gyártva. Nekünk az utolso beko csak 4 évig birta, 1 honapja vettünk helyette, mert kilyukadt, elment a gáz a fagyaszto térben felis puposodott. Vélkonyfaluak a hőcserélő csövei, könnyen lyukadnak. A nofrostosaknál a palåstban lyukad ki a cső elég gyakran, whirlpool és társai. Mi egy normál, alulfagyis Gorenjét vettünk. 3+2 év garival.

2

varga jano
varga jano picture
*****

Bocs ! De , azt kérdezte milyet vegyen ?
Szerintem , olyat mint az enyém . Whirlpoolt .

0

F-Yoci
F-Yoci picture

És meg is kapta a választ: "Olcsot vegyél, normál kompresszorosat, minél több garival. "
Az ő általa elérhetőek felsorolásában nem is szerepelt a Whirlpool.. És a tapasztalatokat is kérdezte. Szerintem.

2

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
A e...w...d és m...am...t forgalmaz az ajánlott márkából . Százhuszon...áron. Valószinű neki is kiviszik . Garanciával .
Apropó az enyém is "szörcsög" , nem csak uniman-é .laugh
Mivel a hűtő az étkezőben van . Nem zavaró .smiley
Szerintem.

0

uniman
uniman picture
***

...meg a Gorenje sem! Pedig köztudottan évtizedekig azokat tartottuk a legjobbaknak...vagy nem!? Pedig mostanság meglepően olcsón  is beszerezhetők...ha nem zavar az "E" osztály...smiley

0

F-Yoci
F-Yoci picture

A Beko is szörcsögött néha, és az új Gorenje is (állítólag az újfajta EU konform hűtőközeg miatt van). Sajnos arra a Bekora még nem volt az 5 év garancia. Manapság a márka már nem számít, a régi bevált márkák minősége is nagyon lecsökkent, a profit a lényeg, nem a tartósság, ezért írtam, hogy bőven jó alap használatra a legolcsóbb, az is hűt. A 79-es évjáratú Lehelünk még működik, a 15 éves Zanussi is, pedig Z energiatakarékossági osztályúak. Vajon hosszútávon melyik az energiatakarékosabb, és környezetbarátabb, a 3-5 évente kidobott A+++ vagy ami 20-30 éve megy és teszi a dolgát, de többet kajál?

1

uniman
uniman picture
***

Utolsó mondatodat osztom... Bár japán barátainknál a szomszédok lenéznek, ha nem trendi (max.1,5 éves) modell a háztartási készüléked!
Dübörög is emiatt a japán ipargazdaság! Azt nem tudom hány órányi munkabérből tudják megvenni a legújabb cuccokat... smiley

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Az asszony Whirlpool hűtőt vett az A...nban .Sok-sok éve hibátlanul megy . Üdv Jano

0

tibor555
tibor555 picture

Sziasztok,
Köszönöm mindenki hozzászólását. Azt nem gondoltam, hogy bárkinek is lenne az itt felsoroltakból, de már a szempontok bővítése miatt is érdemes volt elindítanom a topikot. Ezek mind egy kompresszorosak és csak a Samsungokra látok 10 éves kompresszor garanciát. Állítólag az LG-nek van még 10 év kompresszor garija a lineáris kompresszor miatt de abból most nem láttam egyet sem.Tény, hogy a gáz szökésre ez nem vonatkozik de remélhetőleg ez egyedi jelenség volt és mivel mindegyik no frost így hasonló eséllyel indulnak a mostani típusok. Hugomék nemrég vettek Whirlpoolt de mivel az ajtó nehéz volt és nem zárt rendesen még javítás után sem így nálam ez kiesett a pixisből. / Egyébként sem volt itt a palettán/.
Kérdésként felmerült miért ezek kerültek a listára. Egyrészt mert ilyen méretű kombi gépet keresünk másrészt ezek mind alul fagyasztósak ami jobb elrendezés mint a fordított.
A szirénázás úgy látszik új fejlemény a piacon de ezt sajnos nem tudom a boltokban leellenőrizni. Ahogy írtátok komoly esély van arra, hogy most már mindegyik típus rendelkezik ezzel a "szolgáltatással" így ezt ha lesz ezt el kell fogadni. Majd nem a hálószobába kerül.wink
Van még egy szempont a A..os gépeket 10 hó 0%THM-el lehet átvenni.
Ezek után a Samsung lenne a befutó.
Ha már itt tartunk én is megosztok egy fontos infót amit sikerült begyűjtenem a Samsungokról. Amelyik típusszámban van T betű azt mind Töröko.-ban gyártják és az elektronika időnként megbolondul és nem rendesen vezérli a motort. Ilyenkor zajos a motor. De ezt állítólag már tudják és záros határidőn belül cserélnek minden mostani típust. Legalábbis a garanciaidőn belül mindenképp megoldódik a probléma. Ettől függetlenül én biztosra mennék így marad a legoccóbb.
Üdv.
Tibor

0

Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Valószínűleg azért van 10 év garancia a kompresszorra, mert nem az megy tönkre. 3 év után ment ki az LG hűtőnkben a leolvasztó szál. Már alkatrész sem volt hozzá, úgyhogy csere, hiába volt 10 év garancia a kompresszorra. Ettől függetlenül megint LG-t vettem, mert az felelt meg az elvárásoknak, samsungot pedig elvből sem, mióta összerúgtam velük a port.

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia
 Pótolni nem lehetett ?
Kösz.
István.

0

Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Nem sikerült. Bontott alkatrész sem volt hozzá. Gondolkodtam ilyen-olyan fűtőszál beépítésén, de nem akartam kókányolni. Végül a hűtőcsere programban viszonylag jó áron sikerült venni egy másikat. 
 

0

uniman
uniman picture
***

"Nehéz ajtó"...ezen fennakadt a szemem! Mikor berakom a hűtőajtónk belsejébe az 5 darab 2 literes vizet....

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Köszönöm , az információt., az új whirlpoolról .
Tanulságos volt .

0

Sponsored links