You are here

Hajdu Energomat centrifugálási probléma

5 posts / 0 new
Last post
mosomedve
mosomedve picture

Sziasztok!
Muter mosógépe nem centrifugál rendesen. Ebben kérnék segítséget. A normál mosási ciklusok mennek rendesen oda vissza forog a dob, a víz szivattyú rendesen működik. Viszont amikor odaér a centrifugálási programhoz nem mindig indul el. Ha elindul akkor sem a teljes teljesítménnyel, nem pörög fel a fordulat. A segédfázis kondenzátor cserélve, értéke 16uF rendben, a régi és az új kondival is ezt csinálja. A bimetálos biztonsági fedél kapcsolók egyelőre kikötve, a helyzet nem változott. Amit még nem cseréltem illetve nem közöttem át az a fedél mágnes kapcsoló. Elképzelhető hogy ez is beleszól a fordulat felpörgésének hiányába? A mosás funkcióban akkor miért megy rendesen? Lehet még program kapcsoló probléma is? (Üresen csak a centrifugálástól indítva eddig még elindult, de volt már, hogy vizes ruhával próbáltam, akkor is felpörgött rendesen).
Segítséget előre is köszönöm!
László

Comments
lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet!

Ha a motor spanyol gyártmányú, akkor gyakori a centrifuga tekercselés menetzárlata ami okozhat ilyen hibát. De jó lenne tudni a pontos típust, mivel Energomat néven 1983-1997 között több variáció is létezett. Például az AKO programmal szerelt gépeknél ha jól emlékszem a 10-es sor érintkezőjének kontaktus hibájakor is problémás volt a centrifugálás.

0

Vote up!

You voted ‘up’

mosomedve
mosomedve picture

Ha legközelebb a gép közelébe kerülök megnézem a pontos típust és jelzem. Azért még a fedél kapcsolót is górcső alá veszem, hiszen "mindkét" motor illetve a rendszer azon keresztül kap tápfeszültséget és lehet, hogy a nagyobb teljesítmény felvételnél már nincs rendes kontaktus.
László

0

Vote up!

You voted ‘up’

ityvity
ityvity picture

Szia , Az a fél fordulatot nem igen értem , mert vagy egyik motor , vagy a másik forog ,(pont azért megy a mosás , mert egy ház két független motor ) na attól lehet motor hiba is , ha bár üresen jó a centrifuga , akkor ki kellene takarítani az hátul az Y csövet .

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Lehet,hogy program ?
Üdv Jano

0

Vote up!

You voted ‘up’