You are here

WHIRLPOOL AWO/C 51001 mosógép minden programot szivattyúzással kezd, majd leáll MEGOLDVA!!!

7 posts / 0 new
Last post
nyaki
nyaki picture

Üdv Mindenki!
A fenti típusú gép egy főzőmosás után a következő adag mosásakor rövid szivattyúzással kezdett, majd leállt, kigyulladt a hibajelző piros LED és a 3h-hoz tartozó zöld LED, valamint villogott a start LED. A feleségem azt rebegte, hogy szerinte nem ment végig a főzőmosás program, mert a szokott időnél hamarabb ért véget a folyamat.
A tanyáról gyorsban letöltöttem a s.m.-ját és a hibakód listában az F8-hoz tartozó hibát azonosítottam, ami gyakorlatilag a fűtés hibájára utalna, de a fűtéskörben egyenlőre nem találtam hibát.
Próbáltam lefuttatni a tesztprogramot, de csak a szivattyúzás működik hosszabb ideig, majd leállása után villogni kezd a start LED. A startot megnyomva ismét eljátssza a folyamatot. A reset gombra ekkor nem reagál. ...de az is lehet, hogy rosszul kezelem a teszt progit, mert a 4-6 résznél nem teljesen értem a teendőket és hogy mit kellene lássak a gépen a C0-C5-ig, mert én nem látok semmit.
A Whirlpool mosógépek lelkivilágában járatos tisztelt kollégák segítségét kérném a továbbhaladáshoz.
Köszi

A fűtőszál bevezetője okozta a hibát. Hol érintkezett, hol meg nem.
 

Comments
nyaki
nyaki picture

A fűtőszál csatija kontaktos. Mozog a csati.
Úgy néz ki, hogy emiatt simán érzékelheti a CCU azt, hogy a fűtőszál szakadt.
Megyek, veszek bele egyet.
Addig is...

1

varga jano
varga jano picture
*****

Sorkapocsból vegyél ki egy csavaros kötést . Azzal átmenileg megjavithatod . Amíg veszel egy új fűtőbetétet és hozzá tömítést .

1

nyaki
nyaki picture

Hali!
Csak egy bizonyos ponton lötyögött és ekkor nem érintkezett a csatlakozó a fűtőszállal. Elsőre fel sem tűnt a dolog. Sajnos annyira nem engedett meg a szigetelő körüli sajtolás, hogy ki tudjam húzni a helyéről és erőltetni meg nem akartam. A beszerzési és a beszerelési időt pedig a feleségem ki tudta várni. ...ment az pikk-pakk.
Ami érdekes, hogy idén lesz 7. éves a gép és a fűtőszél úgy nézett ki benne, mintha új lenne, pedig csak ecetes "borogatást" kapott évente egyszer.
Köszi a tippet.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szivesen

0

S_D
S_D picture

Akkor nem a bosch saru, hanem a hengeres bevezetője volt kh-s? Belül engedett el a hegesztés?

0

nyaki
nyaki picture

Igen.

0