You are here

Saeco SG500E kávéfőző panel az e.szivattyút nem kapcsolja

8 posts / 0 new
Last post
varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok!
A fenti gép paneljét hozzák javításra . Az esszpresszó szivattyú nem működik . A vezetéket , ha össze zárják , akkor működik a szivattyú. Ha rálép a pontra  . A fázis ceruzája a tulajnak jelez .
TRIAC csere már volt . Lásd tulaj által karikázott rész a tulaj fotóján .
Üdv
Sajnos nem vállalható

File attachment: 
Comments
stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Több oka is lehet, nem feltétlen a panel rossz. Ott a kazán, érzékelők, hőfok, víz, végállások stb. Ezek mind befolyásolhatják a szivattyú működését.

0

varga jano
varga jano picture
*****

A gép 109kg . Nem egyszerű a szállítása .

File csatolás: 

0

ityvity
ityvity picture
*

Ezt nm nevezném kávéfőzőnek , de még kávégépnek sem , ez egy meleg ital automata , amibe általában, két független rendszer van , pór és őrölt kávé . Az őrölt kávé része daráló , főzőegység , kazán meg egy ulka pumpa , a por része (instant kávé ,forró csoki , vanília , meg ennek a mixei . Külön rendszer pór tartályokkal , pór adagoló , meg mixer motorral állítja elő a meleg italt egy nagy bojlerból (nincs nyomás alatt) és a két rendszer víz részének közös egy úszó tartály ami tartja a vízszintet a bojlerben , meg biztosítsa vizet az ulka pumpának . Ezt konkrétan nem ismerem , de  kell hogy legyen egy szerviz gombja ahol lehet tesztelni a funkciókat  meg törölni a hiba kódot  , meg egy jelszavas belépés , ahol lehet programozni és nem biztos , hogy mindjárt a pumpa triakját kellene faggatni , meg fázis ceruzával javítani .
 

2

varga jano
varga jano picture
*****

Kértem az embert,hogy juttassa el hozzzám , a komplett gépet ! Már két rossz kávéfőzője van . Kávét meg nem tud főzni .

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Van hibakód , 04 esp Pump .
A régi panel találomra inditott mindent .
Ez egy új panel . 20.000.-Ft+2.700.-Ft posta .
Utána TRIAC  csere történt . Rosszabb mint elötte .

0

ityvity
ityvity picture
*

Ez  egy ipari gép , és kevés publikus szervíz infó van róla , de 20e nem a világ vége egy ilyen gép paneljáért . Pumpa hibát rinyál akkor is ha valamiért nem kap vizet , és a pumpa el nem indul meg ki nem törlöd . Mi történik ilyenkor ? Nekiesünk fázis ceruzával , és meggyanúsítjuk a panelt , de lehet akár dugulás vagy átfolyásmérő hiba .
 

1

varga jano
varga jano picture
*****

Neked igazad van .
Az ügyfél beszámolója szerint . Az új panelt megvette . Postával Szolnokra küldte javittatni . A Szervize triacot cserélt . A fáziskeresős próbát már megcsinálta amikor megkeresett .
Nem szakmabeli . Műszere nincs . 

0