You are here

Samsung ECO BUBBLE 6kg-os mosógép panel táp hiba

6 posts / 0 new
Last post
Ladakolyok
Ladakolyok picture

Sziasztok.

Gondom akadt ezzel a panellal. A pontos típusát nem tudom a gépnek, csak a panelt hozták el hozzám.
A hibajelenség a szokásos, nem kapcsolható be a panel. Utánanéztem itt a tanyán és Jaca kolléga írta az egyik ilyen Samsung panel tápjavítással foglalkozó fórumban, hogy a POWER  relé fehérrel jelölt,és a HEATER relé kékkel jelölt érintkezőire kell a 230 V váltófeszültséget kötni és így ki lehet próbálni, illetve lehet feszültség méréseket végezni a panelen.
Amiket eddig elkövettem a panel felélesztésére:
Kicseréltem a 2QR2280Z táp ic-t, a táp ic előtti R41-es 1.2 Ohm 2W-os ellenállás jó, a PTC ( PTC1 ) szintén jó, bár próbára kicseréltem, de a helyzet nem változott. Kicseréltem próbára a POWER relét is ( RY4 ), valamint a 10uF 500V-os elkot ( CE1 ) és a BD1 pozíciószámú diódahidat is. A táp ic kivételével ( az teljesen új ) ezek másik panelból lettek áttéve, aminek nem táphibája volt, a hiba nem változott, vagyis ha  adok a panelnak 230V AC-t, akkor a diódahíd ( BD1 )  AC oldalán mérhető a 230V, de a DC oldalon 0V van és ide csatlakozik a 10 uF  500V-os elko ( CE1 ), amin így szintén nem jelenik meg a 310V DC. Olvastam az egyik ilyen panel táphibájával foglalkozó topik-ban, hogy valakinek a táp ic előtti ( az 1-es lábára kötött 100nF-os SMD kondenzátor ( C24 ) cseréjével oldódott meg a dolog.
A kérdésem természetesen az lenne, hogy mit tudok még csinálni ezzel a panellal, illetve javítható-e egyáltalán?
Előre is köszönöm mindenki segítségét.
Üdv: Ladakölyök

Comments
S_D
S_D picture

Csodák nincsenek. Panel szakadás, forrasztási hiba, műhiba vagy van ot még sorosan valami szakadás, vagyrossz helyre dugtad a villanyt!

0

uniman
uniman picture
***

Típusszáma is van a mosógépnek?
Panel fotó...?

0

janyka30
janyka30 picture

Hello.
Forrasztási hiba illetve olyan is volt már, hogy a procit hajszárítóval melegítettem bekapcsolt ahogy hűlt le már nem tudtam bekapcsolni. 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
OK , de most mi van ?

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
300V van ?
5V , 12V van ?
Mekkora az áramfelvétele 230Vac-röl ? 

0