You are here

Páratartalom mérő újraélesztése lehetséges?

18 posts / 0 new
Last post
lcsaszar
lcsaszar picture
*

Sziasztok!

Van ez a Conrad-os Technoline WS9119 típusú hőmérséklet- és páratartalom mérő, amit 90°-on kimostam. Hogy miért, azt most ne firtassuk crying
Szép tiszta lett. Az LCD kijelző széle egy körömnyi részen felvált, de nem zavaró, mert ott úgysincs semmi.
A panelt és mindent átmostam alkohollal, és hajszárítóval megszárítottam. A hőmérő működik is szépen, de a páratartalom ki van akadva 20%-on. A mérőszonda egy kis kerámialapra gőzölt meander. Gondolom, az átvezetési ellenállást vagy a kapacitást méri, ami a páratartalom függvényében változik. Ha vizes fülpiszkálóval jól megvizezem, akkor felmegy olyan 55-60%-ig. Nem látok benne kalibrálási lehetőséget. Az IC egy fekete folt alatt van. Vannak benne SMD alkatrészek, azokat is átmosogattam alkohollal, de nem javult meg. Akkor ez kuka?

https://www.conrad.hu/p/digitalis-homero-es-paratartalom-mero-komfort-kijelzessel-ws-9119-672222

Üdv, lcsaszar

Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Azon a szenzoron valami vékony bevonat van felgőzölve, annak a paraméterei változnak a pára hatására., ami ezek szerint nem bírja az Arielt :( és a forrö vizet..

Az kukkancs.. :(

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

De mi méri benne a páratartalmat? 

0

AzzA
AzzA picture
*

Akkor ez kuka?

Akkor ez az.

0

Kari
Kari picture
*****

Hello!
A nyolcvanasokban jelentek mega kapacitiv snedvesseg szenzorok, legtöbbjükk tönkre ment egy vizcsepptöl is!!
Aztan jött a Vaisala-a szenzorai szinten kapacitiv alapon müködtek, de nem viselte meg öket a rafröcscemnö csepp sem_allitolag.
Lehet probalkoznod kellene azzal törtenö kivaltassal, de a karakteriszitkaja tuti elterö lesz.
Sok cikk is jelent meg az elmult 30 evben ezek alkalmazasaval_en inkabb vennek pot/külsö szenzort; ha Conrad kegyesen forgalmazza...
 Jobb ut; egy svajci ceg, a Sensirion mini-mikro hömerseklet & Relativ nedvesseg szenzorait alkalmazni_de ez bizton elter a Conrad rendszeretöl, nemigen lehet erdemes bele faragni: inkabb önallo keszüleket epiteni vele. Nemely termeküket a Farnell s TME is forgalmazza...
Kari

0

manyizoli
manyizoli picture

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Pontosan ilyen van benne! Legalábbis ránézésre. Kínából többé nem szívesen rendelek, mert még nulla értékű cuccon is van szállítási költség, és a vám + áfa + vámkezelési díj július 1-től arra is rájön, ami több ezer forint (nagyságrendileg 3000 Ft). Annyit meg nekem nem ér.
Majd ha a kínaiak kitalálják, hogy legyen Európában rektáruk, és onnan postáznak, akkor rendelek. Pár dolog már így rendelhető.

Okos törvényhozóink (vagy az EU törvényhozói) megint adtak egy pofont az Elektrotanya szellemiségének. Dobd el, vegyél újat! Még akkor is, ha csak egy filléres alkatrészt kellene kicserélni. Elintézték, hogy ne érje meg apró alkatrészhibát javítani.

Üdv, lcsaszar

U.I.: tavaly visszaküldtem egy kütyüt Kínába garanciális javításra. Azt válaszolták, hogy erre  hibára nem vonatkozik a garancia. Jó, mondtam küldjék vissza. Az irodájuk a Covid miatt sokáig zárva volt. Most nemrég visszaküldték, nulla értékkel. A Posta pedig 2300 forintra vámolta+ ÁFÁ-zta! A szállítást, ami nem is Magyarországon igénybevett szolgáltatás.

1

manyizoli
manyizoli picture

Szia,

Nekem van 1db kimaradva.

0

AzzA
AzzA picture
*

Ali , Ebay az IOSS szerint működik, azaz az ÁFA-val növelt vételárat fizeted amit ők fizetnek azt adott országnak tovább.
Ebből adódóan nincs vámkezelési költség sem a nem vám köteles termékekre.
Ha lesz EU-ban harmadik ország raktára ami egyébként van egyes eladóknak, attól még ugyan azt az áfával növelt értéket fogod fizetni. 
Ergo amit manyizoli linkelt az pont annyiba is fog kerülni.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Lehet, hogy igazad van. De a szállítási költségre attól még kivetik az ÁFÁ-t, és az embert meglepetés fogja érni. És a Posta sem ingyen foglalkozik a cuccal. Ha online fizeted 399 Ft, utánvét esetén 799 Ft. Az egyelőre nem világos, hogy mit tekintenek szállítási költségnek. Ha rá van írva a küldeményre kínai pénzben, akkor azt átváltják forintra MNB árfolyamon? Nem tudom elképzelni, hogy egy kis levélméretű cucc feladása Kínából Magyarországra 7037 Ft lenne. Mert annak a 27%-os ÁFÁ-ja 1900 Ft, amire rájön a 400 Ft vámkezelési díj, így jönne ki a 2300 Ft amit kifizettettek velem.

Üdv, lcsaszar

0

AzzA
AzzA picture
*

Mégegyszer, azok az eladók akik az IOSS-t használják, ők áfáznak. 
Igy neked semmilyen vámeljárási költséged nincs, mert nincs vámeljárás.
Annyit fizetsz amennyit az ali, vagy ebay terméklapján látsz.
Ha a terméklap nem tartalmazza az áfát, akkor azt csak a fizetés előtt fogod látni.
Vásárlás után a számla le is tölthető.
Ez amit te leírtál az akkor vonatkozik a vásárlóra ha nem IOSS eladótól vásárol.

Nem tudom ennél egyszerübben és érthetőbben leírni.

1

Inhouse
Inhouse picture

Postai kezelési díj van, ha nem EU-s raktárból érkezik és a posta hozza. 399Ft, ha az értesítés után 48órán belül kifizeted és 799, ha csak később, amikor kiviszik...de nem viszik ki, illetve ritkán értesítenek. Sőt még van, hogy az ÁFÁ-t is újra felszámolják, mert nem értenek szót a posta programja és az Ali-é, IOSS ide, vagy oda.

0

AzzA
AzzA picture
*

Szuper, akkor van egy posta meg egy GLS az üveghegyen innen és túl. 
GLS és Postás is hozza a csomagokat házhoz és nem kell fizetnem 1 forintot sem külön se alis se ebayos vásárláskor.
Lehet felénk szót értenek, vagy felétek nem.
Na mindegy, akkor ezt is meg van wink

0

Inhouse
Inhouse picture

Ha BE kezdetű a tracking, akkor van inkább ez, mert vagy EU raktárból jön, vagy ott újracímkézve "átfut" a rendszeren. A GLS mást tészta, ez csak a postára érvényes.
Vagy szerencsés vagy, vagy megcsúszott július 1 előtti érkezésű rendeléseid voltak.
https://prohardver.hu/tema/aliexpress_tapasztalatok/hsz_1-50.html

0

AzzA
AzzA picture
*

Akkor legyen úgy wink gondolom az pcbway meg a jlcpcb panelek is innen jönnek Hejőbasztapuszta alsóról vámkezelés nélkül ha a termék árával együtt megfizettem az áfát. 
 

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! A Conrádtól rendeltem egy DCF vezérlésű karórát. Egy pillanatig sem működött. Visszaküldtem. 1700 forint szállítási költség. Az árát vissza küldték. A posta díjat nem térítik.

0

rat
rat picture

Nálam az ilyen meanderes kis nedvességmérők mosás nélkül is 2-3 év alatt tönkremennek, és 1x-20%-ot mutatnak, nem tudom miért...

0

AzzA
AzzA picture
*

Lehet azért mert 20% alatt nem tud mutatni. 
Ha 20%-ot mutat akkor nem mutat semmit.

0

Sponsored links