You are here

Jura 628 daráló megszorult (megoldva)

15 posts / 0 new
Last post
stevepapa
stevepapa picture

Üdv!

 Gép darálója megszorult, valószínű, hogy le is van égve. Viszont a motort nem tudom levenni a mechanikáról.  A kést és a daráló tetejét a golyós kosárig szétszedtem onnan nem igazán látom a következő lépést. Ha valaki esetleg márt javított ilyet, netán egy robbantott rajzot is tudna feltenni megköszönném !   A felső tárcsát fogóval megrántva széttudtam szedni a bolygóművet .  Némi golyó vadászat árán össze is raktam, működik. Köszönöm a segítséget !

Comments
secondbolt
secondbolt picture

Szia!

Több mint húsz éve javítok automatákat, de ezen idő alatt eddig egy darab leégett Jura motort kellett cserélnem.
A hiba forrása a mellékelt robbantott rajzon a nyíllal jelölt alkatrésznél keresendő, mivel a fölötte forgó őrlemény kidobó tárcsa koptatja a surlódás által ennek a felületét, és szép ívben egy repedés található rajta. Ez repedt alkatrész okozza azt, hogy a repedésen keresztül az őrlemény a golyókhoz, illetve esetenként az alatta levő bolygómű fogaskerekeihez is bemegy, a daráló megszorul.
Ha szerencséd van és nem ment az őrlemény a fogaskerekekhez, akkor a golyók tisztítását követően egy nagyon vékony műanyag lapot ragaszthatsz a jelzett alkatrész teljes felülete alá, hogy ne menjen oda a kávé. Papírvékony legyen a lap, hogy a körömök azért pattanjanak a helyükre.
Ez az alkatrész sajnos nem kapható sehol, próbálkozni lehet így a javításával.
Üdv:Zoli
 

File csatolás: 

2

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Köszönöm!  Megoldódott a dolog, mint a többi úgy jött le ez is.  A bolygókerekeket nem tudtam kiszedni , maga a motor szorult, a felső siklócsapágya. Eg. y ideges mozdulattal lerántottam a felső kereket a műhelyben azonnal golyózápor keletkezett . A motor  sem sérült tisztogatás után szépen dolgozik. A géppel van némi gond, nem folyik ki belőle a kávé, illetve a víz, a gőzcsapnál jön , viszont, főzésnél alul tálcába ereszti a vizet, ezt csinálja öblítéskor is. Egyébként működik, csak a lapos tálcából inni is és kiönteni nehéz a kávét.........

0

secondbolt
secondbolt picture

A főzőegységen alul van egy leeresztőszelep, annak a karmantyúit kell kicserélni, és nem fog folyni.
Erről van szó: https://kavegepbolt.hu/Jura_leereszto_szelep_2
Ezt cseréld ki benneehttps://kavegepbolt.hu/spd/147734/Jura-kavegep-leereszto-szelep-tomites-...
Üdv:Zoli

1

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Köszönöm, rájöttem a legnagyobb gond a szelepszáron lévő műanyag rugórögzítő  kopása volt.  A szelep a rugónyomás hiánya miatt egy pozícióba beragadt .  Köszönöm !!

0

secondbolt
secondbolt picture

Ha esetleg nem lenne jó, akkor itt van egy örökös darab: https://kavegepbolt.hu/spd/10652/Jura-leereszto-szelep-veg-aluminium
További jó munkát.
 

0

stevepapa
stevepapa picture

Köszi !

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Csak a kést tudod cserélni benne. A motor a darálóval egy egységet képez.

0

stevepapa
stevepapa picture

Hi!  

De valahogy csak összerakták, mert, az ok , hogy ez a "hivatalos" . De 50 rugót adni egy darálóért !!!!??? azért mer szorul rémálom. Két csavar fogja motort mechanikára , ahhoz csak az áttétel bontásával férek hozzá....... köszi!

0

vacisa
vacisa picture

üdvözlet.
Turbo kazánoknál a ventilátor is ilyen, egy darab, nem lehet a motort cserélni.
Ez is lehet sajnos ilyen konstrukció

Érdemes rákeresni a googleben jura 825 diagram
:vs

0

varga jano
varga jano picture
*****

Hello !
Inkább " Jura 825 exploded diagram "
Én sajnos a guglival nem találtam "robbantott ábrát" a gyártó és tipus megadásával

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

0

stevepapa
stevepapa picture

Igen az a fekete "csigát" kéne levenni a motorról 2 csavar rögzíti a csigához ,felül van még egy tárcsa amit nem tudok lehúzni. Motorom van egy másik típusból, a motor száma viszont egyezik így ha letudnám szedni , akkor javítható lenne.  A másikról a  tárcsát egyszerűen lehúztam .... 

0

vacisa
vacisa picture

üdvözlet.
Ez vagy segit vagy nem
:vs

0

stevepapa
stevepapa picture

Hi!  Előbb segített volna, de ezt sikerült önerőből megoldani. De összerakásnál jól jön, most éppen mosás alatt áll az egész gép, szinte. Köszönöm !

0

Sponsored links