You are here

Domino tuchel - jack átalakítót keresek

Keresek Domino tuchel apa - 3,5 jack anya átalakító kábel adaptert.

Comments
Imitome
Imitome picture

1

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Ezt nem értem. A DIN szabványú tuchel aljzat audio jelek ki- és bemenetére való volt, nagy impedanciás terhelésre. A jack pedig kisimpedanciás fülhallgató kimenetre. Kényszermegoldásként használták audio bemenetként pl. beépített hangszórós számítógép-monitoroknál, elsősorban helytakarékosság miatt. Ezek, és a nyugati RCA teljesen eltérő szabványok. Összedrótozásuk működhet, de gányolás.

Üdv, lcsaszar

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Szerintem a tuchel maga egy gány csatlakozó. Az RCA erenként árnyékolt, folytonos árnyékolást biztosít (na nem a leggagyibb). Az RCA alkalmas mindenféle szintű jelátvitelre, a lemezjátszó PickUpjától a kisebb teljesítményű hangszórócsatlakozásig. 

Jack-kábelből is van ezer féle, van, ami csak fülhallgatóhoz való, és van, ami normális vonalszintű jelátvitelre is, A minőséget nem a csatlakozó milyensége befolyásolja, hanem a kettő közötti kábel.

0

Imitome
Imitome picture

Szia!
Régen a Videoton, Orion stb. hangfrekvenciás erősítőin, valamint a televíziókon ilyen volt a fejhallgató kimenet. Gondolom neki is valami régi kütyüre kell a fordító.
Sőt, ami még most is felháborít, de a Somogyi féle Weller páka trafókon is ilyen ötpólusú dominó tuchellel csatlakozik a páka.
Üdv
Imitome

1

gbenyov
gbenyov picture

Hello Ezermester!

Válogathatsz, de nem mondtad meg: hány pólusú a domino-tuchel és azt sem, hogy milyen bekötést szeretnél. Szerintem a forrasztó páka a legmegfelelőbb, ha csak itt nem jön szembe neked egy PONTOSAN megfelelő darab:

https://www.google.com/search?q=domino-jack+k%C3%A1bel&tbm=isch&ved=2ahU...

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: lapozd át ezt a 16 pldalt, talán találsz közte kedvedre valót

https://www.hqelektronika.hu/hu/szerelt-kabel-10001213

Bálint

0