You are here

Kína, posta, VÁM

69 posts / 0 new
Last post
vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Hogyan van az, hogy az alin kapok egy áfás számlát, itt meg a posta a 400 HUF-on kívül megint rárakja az áfát........

Comments
gbenyov
gbenyov picture

Hello vadmalacka!

A kínai számlán HÁNY SZÁZALÉK ÁFA szerepel?
(Mert ugyebár egyértelműsíteni kell, hogy a "MAGYAR ÁFA", vagy valami más országbeli ÁFA van érvényesítve.)

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi! 27%

0

gbenyov
gbenyov picture

OK! Akkor az a MAGYAR ÁFA! (Mert ilyen magas talán sehol nincs, ez tehát egyértelműen a mienk.) Az Aliexpress-es kínainak, vagy bárki másnak, be kell fizetnie a MAGYAR NAV-nak. Neked meg a második, "Postás ÁFA" tuti, hogy VISSZAJÁR!

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

A post a szállítási költségre külön ráteszi az ÁFÁ-t. A vásárlásnál csak az áru árára fizettél ÁFÁ-t.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Tehát felhívtam az ügyfél-szolgálatot, és azt mondta, hogy a magyar fosta rendszerében, semmilyen adat nincs arról, hogy a 27% áfát az alibaba a csomagomra megfizette.

0

lacoka
lacoka picture

A posta rendszere nem találja az ali azonosítóját meg kell reklamálni és vissza fizetik pedig ma már nem lehet áfa fizetés nélkül vásárolni a számlát le lehet tölteni PDF-ben abban látszik hogy meg lett fizetve

0

gyula.maestro
gyula.maestro picture

Sziasztok!

Ma én is belefutottam abba, hogy a postának is meg kellett fizetnem az ÁFÁ-t, amit már az ebay levont. Viszont előtte nem kaptam semmilyen értesítést, mert az eladó nem írt sem e-mail címet, sem telefonszámot a dobozra.
Ilyenkor milyen értékelést szoktatok adni az eladónak? A negatív talán durva lenne. Illetve melyik gyorsabb, az ebay felé reklamálni, vagy a posta felé?

Üdv.:
Gyula

0

gbenyov
gbenyov picture

Ha az eladó rosszul töltötte ki az elektronikus adatokat, akkor alkalmatlan a 2022-es szabalyú kereskedésre! 
Tehát=NEGATÍV

Itt minden (!!!) le van írva:
https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/vam

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Szevasz Gyula!
Én is jártam már így. A postánál reklamáltam, a letöltött PDF elküldése után 20 nap után elismerték a hibát és visszaadták a visszajárót. Szerintem a kínai nem adja vissza az áfát, neki le kell vonni és kész.

           üdv.
        Billentyűs

0

gyula.maestro
gyula.maestro picture

Szia!
Ma kitöltöttem a posta weblapján a formanyomtatványt és mellékeltem pdf-ben a vámkezelésről szóló ebay dokumentumot. Kíváncsi leszek, mi lesz.

Üdv.:
Gyula

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Hetekig semmi ;) határidő előtt 1-2 nappal kapsz választ, és visszatérítést...

Tapasztalat.

0

gyula.maestro
gyula.maestro picture

Szia!

Gyors választ kaptam, a posta nem téríti vissza az összeget, az ebay-hez kell fordulni. Csak a bökkenő, hogy nincs bizonyítékom az ebay felé, hogy a posta felé is fizettem ÁFÁ-t.
Felfogom tanulópénznek.

File csatolás: 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Van rajta vonalkód ioss-hez, vagy nincs... Ha nincs, akkor valóban igazolnid kell, de ez egy mail. Ha az eladó nem küldi, nem térít vissza, akkor ebay, esetet kell nyitni.. ebay vissza fogja adni.

Az alap hipotézis az volt, hogy be van fizetve... Csak a posta tojt rá.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok!
Igen .
A Kínai*ebaruháznak is bevált módszere .
Három hónapig használták a pénzt . Ingyen .
Üdv Jano

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Leszámítva azt a tényt jelen esetben, hogy a postáról van szó.. ;)

0

varga jano
varga jano picture
*****

Kína-China-Csájna... :D

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok!
A többszörös adóztatás, megvan ?

0

lacoka
lacoka picture

A csomagra nem szokták ráírni
a csomaggal együtt elektronikusan érkeznek a csomag adatai a postához ha ezt valamiért nem kapja meg akkor nem tudja hogy már az áfa ki lett fizetve ezért mégegyszer kéri ezt vissza kellene kérni a postától az alin ezt ilyenkor vissza lehet kérni a postánál ez kb 3 hónap ha jól hallottam
nem biztos hogy az eladó a hibás ebben

0

nippur
nippur picture

Nekem még nem sikerült visszakapnom se az Ali-ról se a postától a duplán befizetett áfát Az Ali elutasít, a posta eleve nem válaszol ezekre a panaszokra, elmehetünk a sóhivatalba...

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ha a posta nem válaszol(jó helyre küldött panasz esetén), a kormányhivatalhoz kell fordulni

Bálint

0

proba
proba picture

Nekem az tetszett, mikor ilyen esetem volt ( bukta) A posta elutasított, mondván nem az övé az adó, miért is adná vissza, az ALI ra már dokumentumot sem tudtam feltölteni, mert a kis kínai tűzfalon minden fentakad, vagy rossz minőségben küldhető. Mivel félúton a csomagom új követési számot kapott, azt sem tudtam volna korrektül bizonyítani semilyíen papírral, hogy ugyan arról a csomagról van szó, amit ők küldtek. ( vámpapíron nincs csak az értéke ) A postával megint nem volt kedvem hadakozni, mert ahogy a 400 Ft-ot rátette a semmiért, a pót vámkezelésre szerintem elkérte volna az egyébként befizetett / esetlegesen visszakapható vám értékét.  

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

A posta a jó irány.. Ali esetében a számla elküldése elengedhetetlen, alin ott van a rendelések között, download  gomb.. Eltart nekik vagy 30 napig a válasz, de minden esetben sikerült visszaszereznem, volt, hogy nem is kis összeget..

Az ebay más tészta, ott az eladódól kell kikönyörögni a sajtcetlit..

Postát írásban kell megkeresni, a posta.hu-n levő online form kitöltésével...

 

0

gyula.maestro
gyula.maestro picture

Szia!
Én írtam az ebay-en az eladónak, aki nem tudott segíteni. Ma kitöltöttem a postai formanyomtatványt.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Ami óta ez a vámmizéria van, mindig érdemes megválogatni, hogy milyen szállítással kéri a vevő.
A China Post, Yanwen, és társaik mind posta-vám problémásak.
Ami Ali-s szállítás, legyen az Combined, Economy, Standard, azoknál nincs vámköltség.
A Standard-ot ráadásul futár hozza házhoz, átlag 10-12 nap alatt megérkezik feladástól számítva.
A Combined félútig valaki más cuccával együtt érkezik, majd EU-n belül újracsomagolják és postán keresztül érkezik ilyen feladóval:
Megbízó: Cainao
Konsz: ECSC
Budapest
1005
Üzleti e-kereskedelmi levél

Ez inkább 3 hét vagy 1,5 hónap közötti intervallumban érkezik meg, de van nyomkövetése, igaz a ma kapott csomagot múlt péntek óta úgy írta, hogy itt van a postán, tehát az országba érkezés után már nem pontos a követés, mivel nem rendes követési száma van, és itthon ez már csak üzleti levél.
De pont ezért, mivel magyarban adják fel, érték sem szerepel rajta, vagy tartalom, így erre a posta se kérhet vámot.

Az Economy 1-1,5 hónap, követés Belgiumig van rendesen, utána durván 2-3 hét, mire megérkezik, olykor ott is vár 1-1,5 hetet. Ez azért lassabb, mert nem csomagolják össze semmivel (így nincs elcserélési probléma sem), viszont csak akkor adják fel, ha az eladónak összegyűlt kellő számú rendelése, amit egyben fel tud adni, illetve Belgiumban van elég egyéb csomag, ami az országba van címezve. Ezt is posta hozza, ennek sincs vámja, csak nagyon lassú.

Sokszor érdemes egyébként kifizetni azt a 200-300Ft-al több szállítási költséget, amivel az Ali szállítás többe kerül, hiszen a posta hülyeskedését pl. a Standard nagy ívben kikerüli.

Pár hónapja 25e Ft-os cucc jött Ali Standard szállítással és egy fillért nem kért tőlem a futár vámköltségre, ahogy a további 5-10eFt-os csomagokat is "ingyen" adta át.

Sokszor az 1000Ft-os Ali pluszköltség is megéri, mint az itthoni mizéria az áfával, a vámmal, a tökölődéssel és (feladástól) 1,5-2 héten belül futár viszi házhoz, akitől mail jön a felvétel napján 6-7h magasságában, hogy kb. mikorra várható. A megadott időhöz képest max 30 perc eltéréssel mindig megjött... és a futár a saját honlapjukon a mail-ben küldött linkkel (vagy követési számmal) nyomon követhető, hogy hányadik állomásnál tart és hányadik leszel te. De a levélben ott a futár telefonszáma is, ha később kéne, vagy épp nem vagy otthon, megkérheted, hogy a szomszédnak adja át. A posta még értesítőt se hagy, ha valamim érkezik, nyomkövetést kell lesnem és személyesen bemenni, ha aszerint már itt van (ez egy magyarban feladott üzleti (MPL) csomaggal volt így).

Tehát Ali Standard, Combined, Economy! Minden más postával jön, vagy 10-20e Ft-os DHL, stb. futárral, ami mind vámos!

Ebay-on sokáig nézegettem egy 200e Ft-os terméket, de áfa, vám miatt letettem róla, ellenben a németeknek is van saját ebay-uk, ami inkább egy jófogásra hasonlít. Onnan megrendeltem, náluk Paketa a futár (+20EUR) , itthon valami cimkézetlen furgon hozta ki 10 napon belül, de természetesen se áfa, se vám nem terhelte. Még így is a termék itthoni árának közel feléért kaptam meg mindennel együtt.
Bár az eladók inkább a paypal vagy banki fizetést szeretik, de létezik az oldalon vevővédő fizetés is egy kisebb pluszköltség ellenében.
Az oldal több alkalommal nem engedett belépni szerverhibára hivatkozva, ami állítólag rendszeres, de ettől még érdemes használni. Már 3x vásároltam onnan és mindháromszor jól jártam vele: https://www.ebay-kleinanzeigen.de

2

proba
proba picture

Nekem is voltak ilyen megfigyeléseim, de amiben eddig nem csalódtam, olyan nem volt. A kina standard az legtöbbször a Postán kötött ki, ami futáros volt, az legtöbbször több termék összecsomagolva együtt érkezett. Egyedüli termék szinte mindig Posta....Választhatok akármit.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Általában 3-5eFt érték feletti terméknél érdemes a standardot választani, bár olykor olcsóbbnál is. Nekem ami standard volt az idén, MINDET futár hozta.
Ilyen kis értékű volt pl. SPDIF dekóder (2eFt), SPDIF encoder (3,5eFt), laptop billentyűzet (8eFt), audio transmitter (3eFt), AV transmitter (22eFt).
Amit standard-al rendeltem, mind egyenként csomagolva futár hozta.
Mondjuk én BP+5km-re lakom, tehát lehet a "vidék" ebből a szempontból jobb, de én mindig mérlegeltem, hogy gyorsan vagy ráérősen kell és úgy is érkezett, ahogy választottam.

1

Inhouse
Inhouse picture

Azóta mióta bejött az ÁFA és a postai "VÁMszedés", semmit nem rendeltem az aliexpress-ről. Az általam rendelt termékek zöme 1-2$ átlagárral bírt.
Ha ilyet rendelnék mostanában, gazdasági totálkár a posta vámszedésével együtt. Ilyen apróságoknál mit érdemes kiválasztani, hogy mentes legyen ettől?

0

proba
proba picture

A szerencse sokat segít. Ha a + 400 ft már nem éri meg, akkor a sarki bolt jobb választás. Több apróság egyszerre rendelése, külön csomagban néha bejön futárral, de legbiztosabb a 400 ft bukó beszámolása. Egyszer kétszer bejött a +400-500 ft postaköltség vásárláskor, akkor nem jut a posta elé, de ha mégis akkor több a bukó....Az ingyen szállítás nekem mindig Posta volt ( +400) De próbálkozz. A másik probléma, legtöbb helyen csak 1-2 értelmes szállítási mód van, és nem biztos hogy ahol jól szállítanak, ott van ami nekem kell... 

0

Inhouse
Inhouse picture

Sajnos felénk nincs ilyen jellegű bolt, a szomszéd városban van, de az megint nem játszik több szempontból (munkaidő<->nyitvatartás, benzinköltség)
Lassan szétnézek megint, hogy mi kell. Köszönöm!

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Ilyen értékűeket kevés eladó hajlandó alis küldéssel feladni, de az ali saver (economy, mikor hogy nevezik) vagy ali combined a megoldás számodra. Meg kell nézni, hogy melyik az olcsóbb számodra, mennyire sürgős.
Ha egyszerre rendelsz több tételt különböző eladóktól, akkor a combined esetében bevárják az utolsó terméket is és 1 csomagban kapod majd meg, 1 EC kezdetű alis nyomkövetési számmal és a fent említett magyar üzleti levélként viszi házhoz a posta.

Volt, hogy filléres tételnél a szállítás drágább volt, de még így is olcsóbb, mint áfával, postai kezelési díjakkal, vagy itthoni forrásból. Pl. egy töltőkábel itthon 1eFt, ugyanaz ott 350+ 300 a szállítás.
Illetve nemrég a "3db összesen 6$-ért" akcióban vettem fillérekért pendrive-okat, mind jó, tudja amit kell, vagy töltőt kábellel és egyebeket. Már csak pár tétel van az akcióban. Ezek ingyen szállításosak voltak, a Superdeal akció ennél átverősebb, ott a listában még free shipping, belépve a termékhez már fizetős.

De hamarosan lesz 11.11 akció, előtte haloween akció, szóval ha nem sürgős, akkor érdemes megrendelni, igaz, akkor lassabban is ér ide az akció miatt.

Én is majdnem 1 évig nem vásároltam onnan a vám miatt, mert 1x már állt 1 tételem 6 éve 2 hónapig a vámon.
Utánaolvastam egy prohardveres fórumon, ott részletesen le vannak írva a dolgok, így pár hónapja ismét elkezdtem rendelgetni csak alis szállítással és minden költségmentesen érkezik (se áfa, se vám).

0

Inhouse
Inhouse picture

Köszi. Amíg rendeltem, végig követtem a prohardveres fórumot. Ez a melyikkel, hogy jön meg, nekem sosem volt tiszta így sem.
Lassan pár apróság fogyóban, lehet, hogy megint nekikezdek.
Akkor van igazán bukó, ha nem 400, hanem 800 jön egy ilyen kis tételre, és a posta főleg az elején sokakkal eljátszotta ezt (nem értesítette őket és kicsúsztak a határidőből).
Ha valami itthon 1000Ft és Kínából jönne 350+300-ért, akkor talán már nem akkora gáz itthon megvenni...aztán látja az ember, hogy még rájön 1500-1990 szállítás és már nem is annyira jó... :)
Az idő túlnyomórészt nem tényező, nem sürgős, tárazok, készletezek.

0

lacoka
lacoka picture

A prohardveres fórumon rendszeresen írják megtalálhatók hogy mik azok a szállítási módok amik nem kerülnek
a postához vagy uniós követési számot kapnak és ezért nem kell fizetni utánna semmit
az hogy nem küld értesítést a csomagról néha előfordul ha az elektronikusan küldött adatokban nem szerepel az email cím vagy rossz cím van megadva egyik ilyen esetem hogy péntek délután jelent meg a követésnél három harminckor hogy a csomagom átment a vámon ezt későn vettem észre 4-kor meg bezár a posta telefonos ügyfélszolgálata ezért nem tudtam lekérni a kódot amivel be tudtam volna fizetni a 400ft-ot a 48 órás határidő meg hétfő halnalban lejárt így 800 ft lett a csomag
másik eset láttam a követésnél hogy átment a csomagom a vámon értesítés nem jött felhívtam a postát lekértem a kódot és kérdeztem hogy miért nem küldtek értesítést azt válaszolta hogy küldtek mondta is az email címet de az nem az enyém volt lehet hogy az eladó a saját címét adta meg a posta meg nem vizsgálja hogy az az email cím mennyire valós kihez tartozik
ezért ha csomagot várok figyelni kell a követóket akár naponta is és ha azt látni hogy a csomag átment a vámon és nem jött értesítés fel kell hívni a postát és el kell kérni a kódot hogy 48 órán belül be lehessen fitetni azt a 400ft-ot
gyakrabban használt követők
https://postal.ninja/
https://parcelsapp.com/en

0

lacoka
lacoka picture

A postától kellene kérni igazolást hogy te itthon is befizetted mégegyszer az áfát ez nem azonos a posta által kért 400 vagy 800ft-os kezelési költséggel
írtam már hogy ezen a fórumon lehet segítséget kérni az alinál történt vásárlásokkal kapcsolatban
https://prohardver.hu/tema/aliexpress_tapasztalatok/friss.html

0

kattila-1
kattila-1 picture

Szia, nekem 3 ilyen függőben lévő ügyem van. Igaz, nem Ali, hanem eBay, de mindegy...
Ne tökölj, reklamáld meg (link) minél hamarabb, mert a beérkezés sorrendjében bírálják el, s akár 12(!) hét is lehet az átfutási idő.
Minden rendelkezésedre álló dokumentumot csatolj, ami igazolja az áfa fizetését: Ali( vagy eBay)-számla, Paypal igazolás stb. Amúgy a Magyar Állam az Ali-val, eBay-el van jogviszonyban, ők szedik és fizetik be az áfát, az eladó azt sem tudja, hogy mi az a 27% áfa.

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Az alin ha a rendelésedet nézed, a tracking alatt le lehet tölteni a számlát? Ha igen, akkor befizettem töltsd le, postának küld el, és vissza fogják utalni. Viszont ki kell fizetned, meghitelezni előre, újra. Ha nincs számla, akkor esetet kell nyitni az alin, leírni, és az alinadja vissza....

2

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

kitől kaptál az Ali-n Áfa-s számlát? :-D

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Ha rendelsz az Alin, és ott van hogy ÁFÁ-s az ár, akkor a rendeléseidnél letöltheted az árudhoz tarozó ÁFÁ-s számlát.
 

2

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia, köszi közben a webes felületen megtaláltam, de a mobilos applikációban nem leltem meg nagy hirtelen.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Hi!
Ezt hívják kettős adóztatásnak . Sajnos le kell nyelni a békát .

0

braunv
braunv picture

Sziasztok ! Nálam eddig gond nélkül megérkeztek a csomagok ,de mind olyan kereskedőtől lett vásárolva akik  a VAT-al növelt áron értékesítenek  az ALIEXPRESS-en !

0

AzzA
AzzA picture
*

Nekem szintén megérkezett az új rendszerben aliexpress és ebay-ről 12 rendelés minden probléma nélkül, minden levelezgetés és számlaküldés nélkül.
postával és DHL-el kivétel nélkül.
Még a békát várom amit elvileg le kellene nyelni blush

0

varga jano
varga jano picture
*****

Üdv!
Ne aggódj meglesz a béka is .
Most neked mákod volt .
De vadmalackának,meg másoknak,nem.
De addig rendelsz kínait amig ...amig az eu engedi .
laugh

0

AzzA
AzzA picture
*

Ez nem mák kérdés, ez pontosan olyan mintha bármelyik boltba bemész vásárolni.
Onnan sem úgy jössz ki, hogy ma mákom volt mert a csirkelábnak 27% volt az áfája nem 42%

Tehát felhívtam az ügyfél-szolgálatot, és azt mondta, hogy a magyar fosta rendszerében, semmilyen adat nincs arról, hogy a 27% áfát az alibaba a csomagomra megfizette.

Ebben az esetben természetes, hogy a vámszabályoknak megfelelően kiszabják az áfafizetést.
A vásárlásról van egy számlád, azzal tudod igazolni ha megfizetted. ha igazoltad nem kell lenyelni, ha nem tudod igazolni, akkor nyilván nem is történt a termék áfás árának megfizetése.

A post a szállítási költségre külön ráteszi az ÁFÁ-t. A vásárlásnál csak az áru árára fizettél ÁFÁ-t.

A post a szállítási költségre külön ráteszi az ÁFÁ-t. HA a vásárlásnál csak az áru árára fizettél ÁFÁ-t.
Ha van rá lehetőség olyantól vásárlok aki a szállítási költséget beleszámolja a termék árába, igy komplett kifizetem az áfát.

Nincs ebben semmi ördögtől való.
​​​​​​​

0

lacoka
lacoka picture

A posta a szállítási költségre nem számol áfát az alin úgy számolják ki az áfát hogy a termék ára + a szállítási díj ha van a kettő összege az áfa alapja ha nincs külön szállítási díj feltüntetve akkor az alin már az áfás ár van megadva
ha nincs külön szállítási díj feltüntetve akkor az eladó azt bele tette a termék árába ingyen szállítás nincs
az áfát az ali kezeli és vonja le és küldi el a NAV-nak az eladónak ehhez semmi köze
ha a Posta még is áfát számol fel azt tévesen teszi mert állítólag nem találja az ali azonosítóját amit még posta soha nem bizonyított
a számla letöltésével az áfa fizetése bizonyítható ezt a postának köteles elfogadni 2xer nem lehet áfát felszámolni ez csalás lenne ezt köteles vissza adni

1

vadmalacka
vadmalacka picture
*

A magyar fosta szerint azzal a számlával kitörölhetem....
Ha nincs bent a hiper szuper rendszerükben, hogy megfizette feléjük az ali, akkor azt mondta, hogy az alival rendezzem az áfa kérdést...
De semmilyen írást nem tud adni, hogy erre a csomagra nincs megfizetve az ÁFA. Mondtam a fostás nőnek a telefonba, hogy szerintük a a fostánál ezerszer nagyobb forgalmat bonyolító ali hibázhatott, vagy áfa csalást követett el???? Kétlem, ezt már bebizonyították hogy alkalmatlanok mindennemű logisztikai feladatra...
Írtam az alinak.
Meglátjuk mit mond. 

2

kattila-1
kattila-1 picture

A magyar fosta szerint azzal a számlával kitörölhetem....

Ez nem igaz, mert a számla adatai (számla száma stb.) alapján megnézik, hogy beérkezett-e a vámhivatal számlájára a számládon szereplő áfa, s azután jóváírják és visszautalják az áfát + a „Csökkentett adattartalmú vám-árunyilatkozattal való vámkezelés” díja és az IOSS áfa fizetési mód közötti különbözetet is. Erre az ügyfélszolgálaton rákérdeztem.

1

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Közben az általad linkelt oldalon megreklamáltam, csatolva a számlát.....
Meglátjuk, mi lesz
Kösz

0

kattila-1
kattila-1 picture

Itt van, amiről írtam. Többek között ezzel a számlával reklamáltam. Az eBayről PDF formátumban letölthető. Ez tényleg úgy néz ki mint egy számla, gondolom az Alin is hasonló.
A lényeget bekarikáztam. Minden adat rajta van, ami alapján utána tudnak nézni a vámhivatalnál - azért ez elég bizonyíték az áfa fizetéséről. A Paypalről normális igazolást nem sikerült még letöltenem csak képernyőmentést ill. a PDF-be nyomtatást, ami elég gagyi...

File csatolás: 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
Az én számlámon van egy számlaszám, HU20210907008867 meg egy ilyen rizsa: Commerce Private Limited a számlát a Hollandiában érvényes adótörvényeknek megfelelően állítja össze.
Semmi IOSS utalás....

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Pont ez a baj, hogy polgári személy nem kerül az IOSS közelébe, az csak a szervezetek közötti kapcsolatban látható. Így amikor a posta arra hivatkozik, hogy az IOSS nem jelezte ezt vagy azt az adatot, akkor nincs lehetőség ezt ellenőrizni.

0

kattila-1
kattila-1 picture

Szia, a számlaszámod alapján rá fognak keresni a vámhivatalnál a beérkező pénzekre, szerintem nem lesz gond.
Egyébként, az egyik problémás eladótól megint rendeltem a múlt héten, ami már be is érkezett az országba, de már csak a 400 Ft-os sarcot kellett befizetnem, tehát fejlődik a rendszer...

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Mennyi volt az átlagos átfutási idő, nálad a reklamáció után?

0

kattila-1
kattila-1 picture

Szia, nem tudom, mert az összes reklamációm még folyamatban van. Az ügyfélszolgálaton mondták, hogy akár 12 hetes átfutási idő is lehetséges, mert rengeteg reklamáció van. A 3 db. áfa visszaigénylésem együtt sincs 4000 Ft, ezért türelmes vagyok. Ha sorra kerülsz és valamilyen számla, igazolás stb. kell még nekik, akkor keresni fognak telefonon vagy e-mailben, de utána már soron kívül intézkednek.
Egyébként augusztus 19-én és 26-án reklamáltam.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Köszi, sokat segítettél!

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia

Ha így rendelem, akkor hogyan tudom bizonyítani, hogy kifizettem az áfá-t ? Képkivágással ?
Vagy a Paypal-os kifizetésen részletesen rajta lesz ?
Mert eddig igazolást csak a Paypal-ról tudtam letölteni !

File csatolás: 

0

AzzA
AzzA picture
*

A vásárlást követően amikor az eladó elpostázza a terméket, letölthető a számla.
Ez ugyan olyan számla mint ha bárhol bármilyen webáruházban, vagy személyesen vásárolnál.

Invoice

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Hali
No ez már jó hír. Köszi. Ez a kép eBay-ről van ?
Sajnos kifogytam és rendelnem kell alkatrészeket, de előtte körbe járom és ez a topik most nagyon jól jött.
Ha megjön a csomag, a posta küld egy értesítőt ? Vagy a postásnál fizetem ki ?

0

AzzA
AzzA picture
*

Ez éppen alis, de kattila-1 csatolt egy ebajos képet.
Ha megjön a csomag az változó, nekem mobil postásom van az kihozza, városlakók azt mondják be kell érte menni.
 

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Köszi. Nem hiszem el, hogy ide jutottunk.
Nincs egy értelmes tájékoztató ezért egymástól kell kérdezősködni.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Van tájékoztató, csak a valóság nem mindig egyezik vele...illetve monopol helyzetük van és sok olyan dolgot is megengednek maguknak, ami konkurencia esetén nem menne. :)
Mindenkinek ajánlom a prohardver.hu Aliexpress tapasztalatok topikját, ami egy mindenre kiterjedő és állandóan frissített összefoglalóval kezdődik. Egyéb kérdéseket a topikban fognak megválaszolni olyanok, akik ezzel elég komolyan foglalkoznak.

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia, érdeklődnék, hogy lejelentetted a csomagokat a postán vagy jött anélkül és minden nélkül simán? :-)

0

braunv
braunv picture

Szia ! Ha ezt tőlem kérdezed , akkor jött simán semmilyen  egyéb tennivaló nem volt !Üdv!

1

proba
proba picture

Írsz egy szívhez szóló levelet, és visszaadja. Ha Aliról szállíttatsz, akkor esetenként két lehetőséged van, ha kerülöd a hivatalos kínai postát, kis értékeknél nincs 400ft  ( szerintem free shipping sem)  csak az ott szereplő szállítási költség, ha kapsz, egy CN végű nyomkövetési számot, ( kínai hivatalos posta)  akkor a 400 ft borítékolható.   

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
A helyzet az, hogy magyar posta felé az eladó nem fizette meg az áfát IOSS rendszeren keresztül, de tőlem beszedte...

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Nem az eladó intézi, hanem az Ali. Inkább az van, hogy még mindig töketlenkedik a posta és az IOSS rendszerrel is meggyűlt a baja, de őt ez nem zavarja, simán beszedi törvényellenesen még egyszer az ÁFA-t. Ha valaki reklamál, akkor visszakaphatja...aki meg nem, az így járt. Külön bónusz a ki nem értesítés és lejárt 48 óra után dupla kezelési díjat szedni az ugyanúgy semmire.

0

kovi
kovi picture

Sziasztok!
Volt egy csomagom ahol a posta újra rászámolta az áfát.
Küldtek egy bocsánat kérő email-t és visszutalták automatikusan a tévesen levont összeget.
Nem kellett reklamálni.
Üdv,kovi

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Reklamáltam és ezt az infót a postától, hogy kérjem az eladótól vissza.

0

lacoka
lacoka picture

Szia
az eladónak semmi köze hozzá egy tudatlan ügyfélszolgát fogtál ki ha valaki vásárol valamit az alin minden esetben levonják az áfát az ali a csomaggal együtt elektronikusan is elküldi az adatokat amikor megérkezik a csomag a vonalkód automatikusan leolvasásra kerül és a posta több miliárdos rendszere innen olvassa ki a csomag adatait de sajnos még mindig előfordulnak hibák a működésében az ali az IOSS rendszerben dolgozik csak a posta elektronikus rendszere nem mindig találja meg ezt az azonosítót ezért számol újra áfát amit meg lehet reklamálni és vissza fizetik
a csomag megérkezésekor ha átment a vámon ezt is a posta intézi kellene küldeni egy értesítést emailt benne a kóddal hogy online befizetheted a 400 ft-ot erre 48 órád van ha kicsúszol ebből az időből utánvétellel megkaphatod 800 ft-ér
itt is előfordul hogy a posta rendszere nem találja az elektronikusan küldött adatok között az email címet ezért nem kap értesítést a befizetési lehetőségről
ezért gyakran kell nézegetni a nyomkövetési oldalakat ha a posta csomag követési oldalán azt látni hogy az online fizetés elérhető és nincs értesítés fel kell hívni őket és el kell kérni a kódot
írtam már régebben ezzel a témával itt foglalkoznak részletesen segítséget is lehet kérni
https://prohardver.hu/tema/aliexpress_tapasztalatok/friss.html
itt elolvasni az Az AliExpress használatával kapcsolatos információk. miden kédésre választ találsz
a 400 ft elkerülésére vásárláskor olyan szállítást kell választani ha lehet mit nem a posta szállít vagy kap egy BE vagy NL végű csomag követési azonosítót ez uniós országnak számít itt nincs vám nincs 400 ft

4

Sponsored links