You are here

gmail lassulása

42 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Ti is tapasztaljátok, hogy a gmail lassabb lett? Win7 alatt chrome böngészővel nyomom. Mindekttő frissíti magát. Kb mióta megújúlt, olyan, mintha 56k-s modemmel nyomnám, nagyon lassan reagál a kattintásokra.

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Eddig elviselhető volt, de elkezdett olyanokat csinálni, hogy rákattintottam egy levélre, és egy tök másikat nyitott meg. Ekkor bezártam, és újranyitáskor rányomtam az alap html-re. Ezután megállapítottam, hogy baromi rondán néz ki, és visszaálltam a csicsás változatra, azóta normálisan működik, ismét gyors lett. Ki érti ezt? De ha csak ezen múlik, akár hetente megér 3 kattintást.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
A gmail-al is vannak problémáim .

0

cssztivi
cssztivi picture

Üdv.
Na addig addig lassult, meg akadozott, hogy ma reggel be se jön, de legalább elnézést kérnek, ami viszont nem oldja meg a hozzá.férést. Át kéne lovagolni valahová, de ezt a sok cuccot amim itt van hogyan cipeljem át?

0

cssztivi
cssztivi picture

Üdv mindenki. 
A gugli ma ismét kiakadt. Az urtóbbi időben egyre gyalázatosabb. Tudtok erről valamit?
Az utóbbi időben szinte minden oldal egy idő után kiléptet. Van amelyik többször is kér mindenféle azonosítást. A pintereszt meg időnként nem fogadja el a googlis beléptetést

0

Inhouse
Inhouse picture

Nálunk a napi FTP adatvitellel 3 hét alatt több gond volt, mint eddig az évek alatt összesen, T-home-os.
De az otthoni UPC (Voda) is vacakolt valamelyik nap többször újraindult magától a modem napközben. Azt hinné az ember, hogy 2021 és már minden flottul megy...

0

Imitome
Imitome picture

Szia!
Azt nem érzékeltem annyira, de gondolom ennek az volt az oka, hogy megint változtattak a "gugl" szabályzatán és minden létező email címen értesítést kaptam tőlük "Learn more about our updated Terms of Service" címmel. Gondolom mindenki!
Viszont a Telekom levelezés teljesen kuka volt néhány órán keresztül.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

A hotmail (outlook) is meg van halva múlt péntek óta. Akkor hétfő reggelig letölteni nem lehetett levelet (3 fiókomból 1 esetében), csak neten volt elérhető. Ezt orvosolták, de a státusz jelző oldalukon továbbra is hiba van.
Pont azért költöztem hozzájuk, mert a g-ről nem kapták meg a leveleim (spamba ment), ebből is oda megy, illetve a g hetente küldözget mindenféle sablonlevelet (biztonsági és egyéb hülyeségek, meg adjam meg a telszámom, addig nem enged belépni... de megkerülöm és olvasom a leveleim).
Szóval igazából egyik sem jó. Mindenhol vannak gondok.
A hot (outlook) gyorsabban tölti be a webes felületet, letisztultabb, nem figyelmeztet hülyeségekre.

Az átcipelés...hát egy az egyben nem megy, mert ha mindent átpostázol magadnak, akkor a dátumok mindenképp elvesznek.

Érdemes lenne az utolsó 1 év levelezésével foglalkoznod, és a többit megnézed az eredeti helyről.

0

AzzA
AzzA picture
*

Ugye nem a gmail lassú ?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ki a szolgáltató?
A Diginél jeleztek leállást, karbantartást

Bálint

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
A szolgáltató a Telenor. Épp ma voltam náluk, mert az 5Mb/sec-os net néha 0.018-al megy. Jobb a feltöltés, mint a letöltés. Azt mondja az "okos" "kartás"nő, hogy kicseréli a kártyát, és akkor jó lesz. Szerintem inkább a sávszélességet kellene "kicserélni", meg a szervert,  hogy elbírja  a terhelést.

0

zus
zus picture

Thunderbird mail program alá is be lehet tenni a gmail-t és akkor egy otthoni levelező kliensen fut a gmail, ahogy valaki lentebb már véste (78.4 az tutira jó erre, de szerintem korábbiak is, korábbi = kisebb). Kényelmesebb a levelezés, mint a böngészőből és gyorsabb is. Imap levelezést kell beállítani és akkor lehet a gmail-hez kapcsolódni.

Thunderbird alatt már meglevő más levelezések mellé is be lehet állítami gmail-es fiókot és nem vesznek össze a többi email fiókkal. Ugyanúgy be lehet állítani szürcsölőket, tehát a spam-eket kiszűri a progi és a szemét vagy spam vagy bármi más mappákba teszi őket. Ha az emberfia nem használ a gmail-ben egyéb mást, mint pl. google drive-ot, naptárat, akármit, akkor nagyon is jó és kényelmes a gmail-re a Thunderbird mail. A Thunderbird állandó frissítgtéseit meg le lehet álltani.

A Thunderbird mail ingyenes, bármikor letölthető, nincsenek benne reklámok, meg mifenék.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: azt olvastam, hogy erősebb spam és malware/reklám védelmet vezettek be, lehet azért lassult, esetleg a szárnyas ló is belekóstol

Bálint

0

skorpio
skorpio picture

szia
igen,tapasztalom én is,hogy lassú win7 32 bites verzióval
viszont win7 64 bit gyors,vagyis normális
...de kérdeztem barátaimat,különböző,tehát más más régiókból...mindenütt álltalános vélemény,hogy a net is lassúbb
...egyik korábbi fórumtémában beszéltem a speed test ről
nos,mikor bevezettték nálunk az optikai hálózaton a netet,a szolgáltató kérdezte,na megvan a  kért 50 megabit?
mértem,persze,hogy megvolt
mostanra már nem,erre előfizettem 100 megabitre aztán van85,napközben kevesebb,de nincs is kinek reklamálni,azt mondják minden rendben
mindegyik internet szolgáltató elkutyul előbb utóbb,dől a zseton,akkor miért fejlesszenek
na,meg a microsoft azt csinál a gépeden,amit akar,szervernek használja,minél modernabb a gép,annál jobban
ugy látom az androidnál ugyan igy van
 ...valamikor,régen,olvastam,hiába keresnél olyat,hogy világháló központ...a te géped meg az enyém allkotja azt
ez van
emlékszem,ugy 10 éve...micsoda internet volt...minden,amit akarasz jött a keresőbe
ma?
a celebek mit villantottak
a politika,hogy megfigyelje a reakciódat
na meg a milliókatérő sport
ennyi

televizió...minek?
tiszta bábel tonya
egyik hir az táboroztak a nyáron itt ott innen onnan,minden országból
füröcskélek egymás után itt ott,az nem baj
a másik a kozeli rokonom utazott a mút héten Olaszoszágba,senki három határon meg se kérdezte van e oltása tesztje,egy hétig voltak ott,
...erre jön a szeptember 1,csinálják a balhét,hogy igazolás nélkül nem lehet tanulni,illetve tanitani
aki nem is utazott sehová,az fog fertőzni,mert nem oltotta be magát,aki meg beoltotta magát olyan,hogy többet nem akarja az oltást
mi van itt?
szóval,káosz az egész

aki olvasta  a Chip magazint,biztosan felfigyelt Jack ma intervju jára
ebben beszél a mindent átható mesterséges intelligenciáról
...na és hogy állhatunk ennek ellen? hát ugy,hogy olyakat csináljunk,amit a mesterséges intelligencia nem tud...például fessünk,meg táncoljunk...röhely,de ez maradt ugy látom

az internetről egyszóban...a reklám és a szokások MEGFIGYELŐ eszköze lett

 

3

cssztivi
cssztivi picture

Szia
Azon csodálkozom én is, hogy a 386-ös gépemen egyszerre 5 ablakban cseteltem, most meg egy videót nem tudok megnézni a 3 gigás gépen mert olyan lassan tölti le hogy egy 5 perces videó jó ha 10 alatt lejátszható.
Ezeket mind meg lehet tenni, mert a szolgáltatók nagyon jól tudják, hogy hol, kit kell megvenni, hogy sohase ellenőrizzék őket, vagy eleve már szolgáltatók is a brancshoz tartoznak.Ez az , amikor a gyeplőt a lovak közé dobják.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Pont ezek miatt érdemes védekezni.
Reklámok ellen uBlock Origin PC-n és HOSTS fájl kb 20MB-os méretre növelése a megfelelő szűrendő címekkel. Droidon AdGuard vált be reklámblokkolónak.
Követésblokkolónak van sok plugin, pl. a Ghostery PC-n szintén hatásos.
A google fiókban be lehet állítani, hogy a kereséseket, megnézett videókat, stb. tárolja-e. Alapértelmezetten minden be van kapcsolva. Ezeket mind kikapcsolva és a meglévő adatokat törölve már mindjárt más a keresési találat. Sőt ha az ember nem is lép be (pl. Operát használ vagy Firefoxot), akkor eleve nem kötődik a fiókjához semmi.
A Tor böngésző pedig néhány oldalon macerás, de ott tényleg úgy látja a másik fél, hogy te más országból használod.
Nem kell sajnálni a helyet a gépen és akár több böngészőt is felrakni. Nekem van Opera, Firefox, Waterfox, URBrowser, Tor egyazon gépen. Az Opera a fő, de mindnek megvan a szerepe, hogy azon épp mit nézek, mit használok. És nem kell belépni mindenhova fiókkal, így nem is követ.

A droidon ha rootolva van, ki kell irtani a teljes google csomagot és lecserélni más térképre, más szövegfelolvasóra (TTS), más levelezőprogramra, stb. és a követés ott is megszűnik... azaz nem, mert ha a telefon első bekapcsolásánál mindenhol ott lett hagyva a pipa, akkor 3-4 engedélye van csak a google-nak, hogy kukkoljon, tehát már az első bekapcsolásnál észnél kellett lenni ehhez.
Aztán 1 hétig érdemes nézni a fent említett AdGuard szűrési naplóját rendszeresen, ugyanis ha olyan címeket ír ki, ahova a felhasználó nem akart elmenni és a programot sem ismeri, ami épp netezett a háttérben, akkor ezeket a meglátogatott címeket be lehet rakni tiltott címnek és többé nem éri el. Sőt ezzel a programmal szabályozható az is, hogy melyik program férjen hozzá melyik nethez (wifi/mobil). Egy fényképezőnek, pasziánsznak egyikhez sem kell hozzáférnie, valószínűleg csak reklámot töltene le amúgy is, tehát ami ilyen offline program, azt érdemes tiltani és máris kevesebb a követés.
SDMaid nevű programmal megfelelő szűrőket még a gyáriak mellé berakva (kb. 30db), napi szinten egy 5.1-es rendszer 3-5MB-nyi gyűjtött adatot töröl, egy 8.1-es rendszernél ez akár már a 20MB-ot is simán eléri.

PC-re Win10-től vannak több féle kiadásban "tracking disabler" programok, amik tiltják/törlik a kémkedő szolgáltatásokat és webcímeket.
Ha pedig nem frissítgeti ész nélkül az ember a rendszerét, hanem az eredeti DVD-s anyagot használja nulla frissítéssel, akkor ezek a módosítások sem fognak felülíródni.

Sajnos sokan már nem is pötyögnek a mobilokon, hanem csak belemondják és a google azt szöveggé alakítja... és így lényegében minden titkát kiadja egy külföldi cégnek az ezt használó személy.

Ami pedig a kereséseket illeti, valóban probléma ez nem csak a google keresőben, hogy nagyon sokan teljesen azonos tartalmú (többnyire vírusos vagy pénzkeresős oldalra menő) oldalakat készítenek, ahol a keresett program, zene, stb. neve szerepel, de a tényleges fájl közel sem. Régen az első 5 találatban benne volt, amit kerestem, most sokszor a kétszázadik körül találok 1 értelmes találatot.
Amíg tömegesen regisztálnak domaint fillérekért egy-egy ilyen átverős oldal létrehozására, addig sajnos ez így marad.
25 éve legalább van mail címem, több is, van olyan, amit soha senkinek nem adtam meg, mégis érkezik rá spam. Jó 10 éve még ilyen probléma nem volt.
Sajnos nem felügyelik a netet és eluralkodott a káosz ott is. Nem azt mondom, hogy mindent moderálni kéne, de pl. az újonnan létrehozott oldalakat legalább a domaint regisztáló (regisztrációs)szervezet vagy a tárhelyet biztosító cég ellenőrizhetné mondjuk 1 hét működés után és ha vírust/megtévesztést talál, tilthatná.

De ez már csak rosszabb lesz. Pont mint az autózás. Nem az a baj, hogy sok az autó, hanem az, hogy már a legtöbb kiveszi a vezetést a sofőr kezéből. Fékez, ha baj van, már a gázt se kell nyomni, anélkül is követi az előtte menő autót, stb. A mostani sofőrök nagy része nem tud vezetni, mert nem arra figyel, hiszen ha gáz van, az autó úgyis megmenti... hát nem ez látszik a híradókból, amikor roncshalmazokat mutatnak. De elkényelmesedik az ember, nem akar gázpedált nyomni, nem akar telón pötyögni, már mindenhez lusta és ezt használják ki a nagy cégek és ezáltal lopják el szépen lassan a legtöbb ember titkait, életét. (És akkor még a FB-t nem is említettem, ahova telefonszám nélkül nem is lehet regisztrálni, de még művésznévvel sem, csak igazolványban szereplővel. Hát kik ezek???)

Szóval a tömeg megy a hülyítés útján és kevesen megpróbálnak kihátrálni (reklámblokkoló, nincs FB fiók, stb.), de a tendencia akkor is az, hogy elértünk a "gépek lázadása" korszakba, ami most még óriáscégeket takar egyenlőre, de tulajdonképpen a telefon is már egy gép és sokaknál nem azt csinálja (vagy csinál még mást is), amit a felhasználó elvár.
Ez a jövő... nekem már kétséges, hogy én ilyen jövőben szeretnék-e élni, vagy inkább egy kis tanyán a világ végén, ahova még a rádiójelek sem jutnak el.

6

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Sajnos ez így van ahogyan írod! És hozzá még ez is társul:
 Csökken az emberek IQ-ja, ahelyett, hogy okosabbak lennének, butulnak | Pannondoktor.hu 
Nem tudom, hogy mi lesz itt 1000 év múlva?

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Régen az operatőr is egy szakma volt, de ahány kézikamerás filmet gyártanak manapság, na meg a tévés műsorok (amit már 2-3 éve egyáltalán nem nézek, de akkor még lóbált kamerás képek voltak).
Ma már semmi nem az, ami. A darált dió helyett diót soha nem látott zacskóban lehet kapni "dió töltelék" nevű keveréket.
Közel 2000 évig nem nagyon fejlődött semmi, aztán most pár évtizede nagyon beindult minden, de így visszanézve a 80-as, 90-es éveknél meg kellett volna állni, mert akkor még mindennek értéke volt... tartósan. Ma megveszel valamit, 1 év múlva már a felét sem éri, ha eladnád.
Régen egy fénykép készítése művészet volt... lefotózni (jól beállítva), várni, amíg elfogy a teljes film, majd kidolgoztatni és örülni a képnek. De most??? beállítatlan képek, holnap már nem is fontos a kép tartalma, soha nem kerül fotóalbumba, 9:16-os állókép a többsége, még a híradóban mutatott videók is. Szóval lett egy szép széles tévénk és cserébe 1/4 képben nézhetjük a híradó felét. Egy élmény. Na pl. egy profi fotós/operatőr még a mobilját és képes oldalra fordítani, ha valami fontosat rögzít... de úgy tűnik, hogy mások már nem.

2

cssztivi
cssztivi picture

Üdv.,
Hát igen. Mikor én tanultam, akkor még a BBC volt az alap. Nem volt kaszálás, svenk volt, meg faárt. Fel megy a pumpám amikor újkori videókat látok. Igénytelen, "menő" kapkodásokat, aminek se célja, se értelme. Azt tanultam, hogy akkor mozog a kamera, ha mutatni, kifejezni akar valamit az ember, vagy követi a mozgást.
Az internetről csak annyit ahhoz amit írtál, hogy a leírtak szerint az embernek már profinak kellene lenni a programok közt, és a neten, amúgy csak egy balek, akit az orránál fogva vezetnek. Ez jut ha nem gondolkodunk, csak megyünk a "trendi" után.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Nem kell profinak lenni, csak érdemes kicsit az illegális (többnyire fórum) oldalakon kutakodni, ahol a szoftverekről van részletes leírás, fotók, netán összehasonlítás másokkal.
Annó én is más levelezőprogramot használtam, de amikor rátaláltam olyanra, ami képes felolvasni a levél feladóját és tárgyát, ugyanakkor választható, hogy ne minden mailcímnél tegye meg (mert többet is kezel), akkor számomra ez lett a végleges és kb. 4-5 éve használom.
Ugyanez van a kamera programmal is (Opencamera), egy reklámmentes, ingyenes, VU-kijelzéssel is rendelkező és még nagyon sok plusz funkcióra képes kis 1-2MB-os program telefonra. Nem pakolták tele szeméttel (mosolyérzékelő, effektek, stb.), csak és kizárólag a fotózásra tervezték.

Az egyik program fizetős (de van hely, ahol akár havonta megszerezhető a pro változat), vagy akár régebbi készülékre a kigyomlált fele akkora változat, igaz abban már nincs magyar nyelv se, mert azt is kiszedték.

Viberből is régen akadt orosz oldalon akár 4 féle ikonszínnel is letölthető változat, amik egymás mellett futhattak, azaz 1 készüléken akár 4 telefonszámmal is működhetett mindenféle "klónozó" plusz program nélkül. Orosz fórumon most is vannak még elérhető "okosított" verziók, pl. más kinézet, plusz funkciók (pl. bármilyen fájl küldhető), reklám és nyomkövetés kiszedve belőle. Sőt a ruszkik megoldották a kispénzű emberek problémáját is, mert pl. a skype/viber és egyéb programok már nincsenek kiadva 4-es droidra és a régi verziókat meg már letiltották. Nos az oroszok a legfrissebb változatot is kiadás után pár nappal átalakítják, hogy régi droidon is működjön.
Pl. Nekem 5.1-es droidom van és az oltás-igazoló program meg csak 6.0-tól felfelé működik. Nem értem, a magyarok/fejlesztők miért nem gondolják végig, hogy nem mindenkinek van legújabb készüléke, nem mindenki követi a divatot, hanem 1x vett egy strapabíró készüléket és legalább 10 évre tervez vele.

Szóval nem kell profinak lenni, csupán nem az első ajánlatnak kell bedőlni, hanem utánaolvasni fórumokon, illetve ha valami jól működik, akkor nem kell ész nélkül frissíteni. Ha nincs benne olyan új funkció, ami fontos a felhasználónak, akkor akár éveken át használható egy verzió. (Pl. egy Viber 3 év (és 2 főverzió) alatt telepítve dupla méretű lett, de számomra, aki csak chat-el, semmivel nem tud többet, így nekem jó a régi, ami nincs tele reklámmal és értelmetlen dolgokkal.) A Play áruházat érdemes vagy teljesen elfelejteni, vagy kezdéskor jól beállítani, hogy ne frissítgessen önállóan, hiszen ezért lassul a nag többség készüléke, mert nőnek a programok, de a proci sebessége és a RAM mérete viszont nem.

De ahogy egy google fiók létrehozásánál sem állítja be az emberek 99%-a, hogy mihez férjen hozzá a cég (előzmények, tartózkodási hely, reklámok), úgy a telepítéseknél se olvas el senki semmit. És ebben igazad van, hogy megyünk a trendi felé, csak ez nem igazán trendi, inkább az elbutulás felé... tudjon mindent egy távoli cég az emberről, csak mert lusta 1 kattintással többet nyomni mondjuk keresésnél. Hát én inkább többet kattintok és elolvasom a szerződéseket még ha futólag is.

0

skorpio
skorpio picture

szervusz
igazakat irsz,de milyem igazakat...igen,igy volt,voltak értékek...

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: azt hallottam, hogy az emberiség  IQ-ja állandó, de egyre többen vagyunk hozzá

Bálint

1

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Ez jól hangzik, de a helyzet ennél sokkal rosszabb! A szumma IQ is masszívan csökken és ami még ennél is rosszabb az EQ is gyorsan csökken.
Hát.... Jó éjszakát!

0

skorpio
skorpio picture

szervusz Mr._V.
érdekes és hasznos volt elolvasni.
a beállitásokat,ahogy javaslod be is állitom a gépemen
tettem pontot

 

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Igen, minden, de minden a világon manipulálva van! Ha beírsz a keresőbe valamit, akkor mindenféle marhaságok jönnek fel, amiknek semmi közük az általad beírt szóhoz! Ezt tudja nyújtani ez a "Szép új világ".
Legfeljebb több lesz a szabadidő! Többet tudsz olvasni vagy sétálni vagy az unokáiddal játszani! :-)
Üdv: lizakl 

1

skorpio
skorpio picture

szia lizakl 
igazad van,tettem pontot is

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Minden lassul, sőt minden egyre rosszabb lesz! Ez van. A TV már csak reklám TV, az Internet már csak reklám Internet!
Gyönyörű ez az új világ, ugye? :-)

2

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A másik gépemen win10 alatt jó.A netemre nem panaszkodok, évek óta megbízható, illetve ha gond volt, akkor jöttek, segítettek. De már volt olyan, hogy felhítam őket, és mondták, igen nekik kis feltűnt. Szóval monitorozzák is. Olyan eset is volt, hogy nem volt netem, mert kinőtt egy fa közém és az adótorony közé (rádiós netem van). 3 nap múlva tudták csak megoldani, de azt a 3 napot levonták a számlámból. Mutass még egy ilyen szolgáltatót.

1

AzzA
AzzA picture
*

Helyi gmail probléma lehet.

2

rainbow555
rainbow555 picture

Szia!

Nálam nincs semmi lassulás (win10, chrome).

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

NEM A NETKAPCSOLAT lassult be, csak a gmail. 
Pl: rákattintok az új levél írására, megjelenik az ablak, de a címzett mező csak 3 másodperc után szerkeszthető, addig hiába kattintok bele. Ha pedig bezárom, szintén 2-3 másodperc, míg eltűnik az ablak. Semmi másban nem tapasztalok lassulást, csak a gmail felületén!

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Igen, ezt én is tapasztalom, hogy mintha néhány másodperces késleltetés lenne. Mintha valakik ellenőriznék(Echelon?) és utána engedélyeznék a böngészésedet. Mikor régen még működött a NeoTrace program, nos igen érdekes kapcsolati utak voltak benne. Egy időben minden böngészés elment Tapolcára is, hogy miért nem tudom. Talán ott is van egy Echelon megfigyelő rendszer? Ma már ez a NeoTrace nyomkövető program sem működik! Nem kell nekünk tudni, hogy mi, merre hány méter.
Üdv: lizakl

0

varga jano
varga jano picture
*****

 Szia !
Vannak olyan szolgáltatók akik így oldják meg a monitorozást . Szerintem

0

Atis57
Atis57 picture

Szia!
 Nálam nem csak ez --szinte minden lassabb ,de az internet miatt.
A sebességmérő olyan számokat tud mutani ; 0,028Mbit/s   , amire előfizetek meg  100/40 Mbit/s.

Nem tudom régóta gyanus a frissités , már a Win 2000 is  lassitott mindenen.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a sebességmérőnél többször ismételd meg a mérést
Én a vodafos  és a Szélessávú  int.seb.mérőt használom
A  chrome böngészőt is kell frissíteni
Nincs tele szeméttel a gép?

Bálint

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Semmi másban nem tapasztalok lassulást, ráadásul ez nem csak olyan mintha kicsit lassabbnak tűnne, hanem tényleg lassú. Próbáld ki, hogy 5-ig számolsz minden gombnyomás előtt. Na kb olyan lassú.

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia
Ez nálam is így van itt délen: 5 Mbit-es netem van, de jó ha megy pár kilóval, a suskát viszont nem csökkentik. A Telenoros modem is eleinte max térerővel ment, (5)most egy év után mér jó ha kettővel megy: Valsz  a sávszélesség is a minimum, de azt nem tudom mérni. Eladnak egy csomó szolgáltatást, és nem tudják teljesíteni.
Ezt OTTHON nem tehetnék meg csak itt nálunk. Ezzel senki nem foglalkozik, ez így van jól. Fontos hogy Pesten legyen üvegkábel, meg 1 GB sebesség.

1

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia

1. az összes google szolgáltatásban lassulást tapasztaltam win7 alatt, újratett winfos után is.
2. ha nem megy a net, igenis KELL reklamálni, van helye, és legtöbb esetben megoldják.
    ( nekem volt hogy többedik bejelentésre cserélték a modemet egy újabbra,amivel nem volt gond )
    ( én Derecskén lakom - egy kisváros a határszélen - nekem bejön az "üvegkábel" a lakásba )
Nekem sajnos váltani kellett a win10-re a munkám miatt !
Pont az ilyen retkes lassulások lehetetlenítették el a munkát !

Üdv. István.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Lassú gépekre is használható az oldal, ha nem HTML5, hanem HTML módban használod.
A HTML5 lényegében a felügráló, egymás fölé pakolódó részek, míg a sima HTML tized annyi adathasználatból működik, mert nincs semmi extra.
Annyi hátránya van, amit én észrevettem, hogy pl. a levélszűrőknél 1 sorba fele annyi adatot (szűrendőt) lehet írni, de ugye ez több sorral megoldható. A másik hátránya, hogy a levél szövegét tördeli.
Ami már nem gmail (csak tartozéka), de kimarad, az pl. a hangouts, ami HTML alatt nem fog menni.

Amikor betölt (nagy M középen), a jobb alsó sarokban szerepel a HTML mód. (Alap HTML nézet)
Többször érdemes megnyomni. Ha nem sikerült időben, frissítsd az oldalt és újra betölt.
A felső sorban sárgával fogja kihozni, hogy meg akarod-e tartani ezt a beállítást vagy visszatérsz a normálra.

Ezzel régi böngészőn, régi gépen, kis RAM-os gépen is gyorsan fut.

Amúgy pedig érdemesebb levelezőprogrammal levelezni. (Pl. droidon Aquamail, PC-n Outlook), mert sokkal gyorsabb és nem kell belépkedni sem, offline is elérhetőek a levelek és a levél letöltése 3-5mp, míg az oldalra belépés is sokkal több.

Szóval sebességre is mindig van alternatíva.
Amúgy W7 x64 régi Opera (2018-as: 52.0.2871.99) használatával nálam nincs lassulás. Olykor 3x is elölről kezdi a M alatti betöltést, de ezen kívül nem tűnt fel sebességváltozás.

0

Jaca
Jaca picture
****

Ha csak én nézném, még ellennék az alap html-lel laugh

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Nem kell fixre beállítani, így alapértelmezettként mindenki más nézheti "normál" módban, te meg ha belépsz, eljátszod a leírt trükköt belépéskor és csak te látod html módban.

0

Jaca
Jaca picture
****

Nem szoktam bezárni. Egy fülön mindig ott van kirakva. Nem létkérdés, mert sokat nem használom, így elvagyok, ha lassabb, csak kíváncsi voltam, egyedi a problémám, vagy ez is annyira jó már, hogy hagynak időt, hogy kiélvezzem a látványát laugh

0

Sponsored links