You are here

Remington WPG4035 villanyborotva szétszedése

26 posts / 0 new
Last post
nagypapa16
nagypapa16 picture

Sziasztok! 
A fenti típusú női borotva akkuja nagyon rövid idő alatt lemerül. Töltés közben nem használható a borotva. Át kívánom alakítani, hogy akkor is működjön, ha az adapteren keresztül a hálózatra van kapcsolva. Ehhez valamennyire szét kell szednem. Addig eljutottam, hogy az alját leszedtem, de ezzel még nem fértem hozzá ahhoz a váltókapcsolóhoz, amit elképzelésem szerint át kell kötni. 
A javaslatokat előre is köszönöm. 

Comments
nagypapa16
nagypapa16 picture

Sziasztok!
Sikerült az akkucsere és most jobb, mint újkorában. Nem csoda, hiszen az új akku kapacitása kb. 30%-al több az eredetiénél. 
Tapasztalatom szerint ezeknek a borotvákba épített akkuknak a töltője meglehetősen primitív, messze nem optimálisak az akku típusához illeszkedő töltési körülmények. Úgy látszik, a gyártók nem akarják egy precízebb töltővel növelni a termék árát. Emiatt rövidebb az akkuk élettartama, és a nem megfelelő töltési procedúra miatt hamarabb le is merül.

Még egyszer köszönöm a segítségeteket.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: lehet kapni 850 mAh-s akkut is, de ez is jó
A feltöltés után nem kell hálózaton hagyni

Bálint

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Sajnos ez nem iyen egyszerű :) Szintén remington cuccban AA cellák vannak. Megy hálózatos üzemben, és akkuról is. Az adapter úgy tölt, hogy egy soros 1N4005-ün keresztül  párhuzamosan van a cellákkal. Még soros ellenállás sincs. Egy LED van diódával, hogy be van dugva a táp. Ennyi. A motor az akku kapcsaira van rakva, kapcsolón át.

Na akkor mikor van feltöltve? "pick mee.. Pick meee..." hát ha leolvadt a műanyag doboz. És ezt huszonezerért...

1

nagypapa16
nagypapa16 picture

Jó reggelt, szép napot, jó estét, ki mikor olvassa, kedves kollégák!
Köszönöm a sok hozzászólást, némelyiken jól szórakoztam. 
A fő gondom (mint ahogy le is írtam), hogy nem tudom szétszedni. Enélkül sem az akkut nem tudom cserélni, sem a tápcsatlakozót átkötni, hogy akkuról és hálózatról is menjen. Gyárilag egy 3,6 V 100mA-es dugasztápja van, ami a töltéshez elegendő, de nagy valószínűséggel nem tudja rendesen meghajtani a szerkezet motorját. Két oka lehet szerintem az ilyen bombabiztos szerelésnek. Az egyik az, hogy a vízmentességet biztosítsák, például úgy, hogy kiöntik a belsejét, persze a mozgó alkatrészeket kivéve. A másik, hogy éljen a fogyasztói társadalom, vegyél újat, ha elromlik! Úgy látszik itt nem tudták másképp megoldani a más termékeknél is megtalálható tervezett avulást, úgy gondolta a gyár, ha lerohad az akku, kénytelen vagy másikat venni. Filléres alkatrész cseréje és pár perces javítás helyett többezer forintosat.
 

2

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Ha nincs a matrica alatt seholsem csavar, akkor olyan mint a kőkorszak, pattintós. Óvatosan szét kell feszegetni, aztán ha sérültek a fülecskék, akkor összefele kétkomponensű ragasztó.

0

zsugori
zsugori picture
***

ha már úgyis venni kell másikat már csak szétvágnám óvatosan
Első használat előtt töltse a készüléket 24 órán át. A lemerülést követően a
készülék 14 -16 óra alatt ismét feltölthető a következő használathoz. Egy
teljes feltöltés 30 perces használatot tesz lehetővé. ez már döfi

Az újratölthető cella eltávolítása:
• Húzza ki a szőrtelenítőt.
• A kar felnyitásához helyezzen egy lapos fejű csavarhúzót a kar és az
akasztóhorog közé.
• Óvatosan feszítse le az akasztóhorgot a karról.
• Óvatosan húzza ki az akkumulátor belső tartóját.
• Vágja el a forrasztásnál a vezetéket, és távolítsa el az akkumulátort azután már belehet kukucskálni (átvilágítani stb..)
86.oldal

4

nagypapa16
nagypapa16 picture

Köszönöm, nagyon sokat segítettél. Ennek alapján sikerült szétszednem a borotvát. 1,2 V 730 mAh Ni-MH AAA méretű akku van benne.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Kedves Nagypapa !
A fiam philips haj és szakál vágója 230Vac-ről üzemel . Inmár a harmadik vezetékkel . Kettő az eredeti és a pótlás tőben eltörött . Új vezetéket kért a fiam . Ezért . Legalább tíz éve megy így .
A tápot egyszer kell jól megcsinálni és amíg a borotva működik illetve javitható müködni fog .

File csatolás: 

2

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: a négynapos eszmefuttatás után csak azt nem tudjuk, mitévő lett nagypapa?

Bálint

1

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Mivel érdemi választ nem kapott, gyanítom elmenekült és már rég megoldotta maga a problémát... ;-)

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Mit vársz.. leírtam ;)

A., Trafósít, és évekig jó lesz.
B., Fél, és kidobja, majd vesz újat.
C., Szőr ott marad, ahova odateremtették...

Hiába írja le bárki, hogy nyugodtan, lesz egy-két emberke, aki túl sokat nyalogatta a sokol rádióból kivett elenet, és fél. Ennyi... Ezen nincs mit ragozni...

Teszem hozzá, most is lehet kapni olyan baba légzésfigyelőt, meg nagyobb gyereknek bepisilés érzékelőt, ami az ágyban van, a gyerek alatt, és rápisil...  Az imperialista hanyatló nyugat így akarja eltenni láb alól népünket. :)

3

zsugori
zsugori picture
***

szia
akkucsere

1

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz!
Az "adapter"mindössze egy 100mA-t tudó töltő az elképzelés így életképtelen.
Akkor érdemes kínlódnod a szétbontással, ha az akkut tervezed cserélni.
Üdv

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: inkább az akkut cseréld ki

Bálint

1

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Nem javaslom. Életveszélyes, amit tervezel. Lecsukhatnak érte, miután bekövetkezik az, ami szinte elkerülhetetlen.

Üdv, lcsaszar

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Bocs, de mitől lenne életveszélyes? Egy rendesen kétszer szigetelt tápról járatva, úgy, hogy a cucc belül is csak műanyag fogaskerekeket tartalmaz...

Azért nem megy egyszerre tápról, mert az a "premium" kategória... Így kényszerítenrk rá, hogy újat vegyél. Remingtonnak is, mint a philipsnek, braunnak is van terméke, ami megy akkuról, és hálózatról IS gyárilag. És tapasztalatból mondom, hogy tök azonos a belseje. Csak a dugasztáp az egyikhez 100mA a másikhoz meg rendes trafós 500mA... Szintén remington. Onnan tudom, hogy ilyen "premium" hajnyirbolátuszom van, a szomszédnak meg ami nem megy hálózatról. És szét kellett szednem. Teljesen egyforma belül, csak a "premiumban" nagyobb az akku, mert 3db AAA nicd cella van benne, trafós táp. A gagyiban 2db cella, kapcsitáp. De annyira egyforma, hogy belül a fröccsöntött műanyag akkutartó a gagyiban is 3 cellás, de csak kettő van benne :)

Ez a prémium szolgáltatása. Plusz tizenezerért.

Nem értem, mitől lenne életveszélyes egy rendes minőségi bevizsgált dugasztápról való járatás. Pláne egy pinaborotvánál... 

Még a hajszárító esetében sem gáz, ha vízbe esik a kádban... Mert az elektronok tudják a fizikát, jobban szeretnek az 1cm-re levő fázis-nulla között rohangalji, mint a feneked és a kád között ;)

2

AzzA
AzzA picture
*

Utolsó idióta mondatodat egy rövid jutub videóban demonstrálhatnád magadon.
Szívesen megnézném akár többször is.

2

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Gratulálok, igazán szakmai, és ide való hozzászólás volt.

Parancsolj:
https://www.youtube.com/watch?v=dcrY59nGxBg

De ha nagyon ragaszkodsz hozzá, megcsinálom Neked magam is..

A fizika, az fizika. Még ha nem is ismered.

kiegészítés: Azért az se felejtsd el, hogy idehaza elég rég KÖTELEZŐ a FI relé alkalmazása.. Ami plusz védelem. De nem arra, hogy "megráz a víz".. hanem arra, hogy ha a user olyan marha, hogy nincs EPH-ba kötve a vas kád, és a vízcsap, és a bedugott hajszárítóval a vízben még meleg vizet akar engedni, és kinyitja azt, akkor ne vágja agyon.. De ez már a kreténség a köbön esete..

Továbbra is igaz.. Ha a kádban csücsül az asszony, és beledobod a hajszárítót, nem fog meghalni, és egészségesen fogja tudni elmondani a rendőröknek, hogy meg akartad ölni :) ÉV relé nélkül is..

1

proba
proba picture

Viszont ha feláll kezébe veszi a hajszárítót, valami szerencsétlen módon belelógó  vizes haja eléri a fűtőszálat, és utána még be is kapcsolja, ( vagy a ventillátor hátul beszívja )  lehet nem panaszkodik a kórházi ellátásra. ( Tudom duplán szerencsétlen )  Persze vannak ideális állapotok, de kategorikusan kijelenteni, hogy a hajszárítót nyugodtan lehet használni a kádban,  mert az oroszok két zsiletpengével melegítik a vizet, elég felelőtlenség. Az sem igazán garantálható, hogy a nulla hamarabb ér a kádba mint a fázis. A hajszárító úgy van bedugva, hogy a fűtőszál elejére kerül a fázis, és csak az ér vízbe. a kád egyik végén, másikon a lefolyó, és műanyag a kád, lehet ott sem szívesen lennék a kádban, ha a víz szintje, és sótartalma nem ér el egy bizonyos szintet.

Ha a kisérletező bátor lenne, akkor a két elektróda közé dugná be az ujját, vizes lábbal mozaikpadlón. Azt azért lehet nem szívesen nézném. Sok villanyszerelő fogta már meg a fázist, úgy hogy nem rázta meg az áram, de ebből azt a következtetést levonni, hogy a fázis fogdosható, hááát.. 
 

1

proba
proba picture

Egy apró kísérlet. A műszer által mutatott értéket egy soros 300 ohm ellenállás sem igazán befolyásolta. És sima csapvíz az alany, adalék nélkül.  
 

File csatolás: 

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Nem kötözködés.. de Neked van akkora hajszárítód, aminek a fűtőbetétjébe bele tudsz feküdni, a drótok közé? Továbbá Te ideális rövidzár vagy? Mármint a bőröddel belül. Továbbá Nálatok DC a betáp? ;) Mert a vízben elindul egy ion áramlás, biztos megfigyelted, hogy amikor a tápot ráadod, akkor kisebb áramról indul, és megy felfelé...

2

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Várjál, várjál. Sehol nem írtam, hogy zuhany alatt, vagy kádból kiemelt hajszárítóval hajat kell szárítani, vagy lehet is.

Azt írtam, hogy attól, hogy beesik a vízbe, nem fog ott helyben meghalni.

És minden házban kötelező nagyon rég a hibaáram figyelő relé....

Azért mertem kijelenteni egyébként, mert ezeket a kísérleteket tizenéve megcsináltam élőben, több alkalommal, megfelelő tájékoztató mellett kérésre!!! Közönség előtt, bemutatón, többször 100fős nézőtábor előtt,  kutatók éjszakáján... Azza ha nagyon ügyes, talán felvételt is tud googlizni róla.

Az irományom lényege nem az, hogy kreténeket bátorítsak, hogy kipróbálja, zuhany alatt állva mi a gyorsabb, a hajszárító szárítási képessége, vagy a haj vizesedési képessége. Ez nyilván valóan baromság. Ahogy az is, hogy egy dupla szigetelésú tápról életveszélyes pinát borotválni úgy, hogy maga a ketyere is duplán, ha nem triplán szigetelt...

Ezek a félelmek egy szakmai fórumban "furcsák" és farkas kiáltás szintűek. Mint az autó előtt a zászlós ember, meg az oltásban a "chip"...

Ja igen.. az említett bemutatón azt is kipróbáltuk, mi van, ha a vízben van tusdürdő, szappan, sampon, stb... Hát az van, hogy javul a vezetőképessége, és a 16A kismegszakítöt is leverte többször.  És igen, benne álltam a zománcozott vas lavórban.

1

miklós
miklós picture

én is tartottam az áramütésveszélytől , ezért hagyományos TRANSZFORMÁTOR dugasztáp -pal készitettem valamikor , ha a fogaskerekek , stb.  kopott : nő az áramfelvétel = az új akkut is lemeritheti hamar , inkább nemis vállalok ehhez hasonlókat

1

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Haltak már meg emberek (azaz főleg nők), akik fürdés közben szárították a hajukat. Mindegy, én szóltam.

Üdv, lcsaszar

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ne haragudj, de ez tudatlanság. Attól, hogy a benzin fel tud robbanni, még nem állsz a benzinkúton megfonnal ordibálva, hogy gyilkoss.. meg fogsz halni.. :)

kb teccikérteni...

Nők képesek bárhol meghalni, statisztikailag a fürdőkádban is. De ha megnézed, a piktogramra is az van rajzolva, hogy kád, felette zuhany. És áthúzva. Nem pedig kád, benne nyuszika, áthúzva. Nem az az oka, hogy kádban fürödve biztonságos hajat szárítani :) de a fizika fizika. Ahogy írtam, a fránya elektronok arra mennek, amerre az út rövidebb. És az a víz lesz, ha beleesik.. nem a kezed..

Egyébként régen, és manapság is kaphatók 230V-ról üzemelő vibrátorok is :) Márpedig ott adott a nedves környezet :)

Női kreativitásról annyit, hogy a Bosch mérnökei nem voltak felkészülve arra, hogy egy nőnek eszébe jut egy konyhai robotgépbe, vagy habverőbe, vagy mi a fene a neve.. egyszerre betesz valaki egy dagasztó lapátot, egy habverő lapáttal. Mert logikátlan. Pedig a nők erre képesek, mert gyorsabban akart dagasztani.. Neked eszedbe jutna? nem. De a 25e Ft gép élt 5 másodpercet, mert a habverő lapátot a kampós végű dagasztó feltekerte azonnal a bekapcsoláskor, és megette a fogaskerekeket is :)

2

Sponsored links