You are here

Gmail - SPAM!!!

4 posts / 0 new
Last post
Mr._V.
Mr._V. picture

Hello!

A mai nap több gmail-es címzett kapott 2db spam levelet, amit a gmail még nem szűrt ki! Össze-vissza karakterek vannak benne, de nem ez a lényeg, hanem a HTM melléklet, ami több címre is elvisz:
1. adultimages-com (a nevéből vélhetően felnőtt meztelen fotók)
2. imilead-com
3. ???

A másodiknál az uBlock reklámblokkoló megállította a betöltést, mondván: BADWARE

Nem, nem voltam olyan hülye, hogy védtelenül megnyitottam volna, pusztán a kíváncsiság hajtott, mert az egyik címzett rákérdezett a többitől, hogy mi lehet ez a levél és ezért teszteltem "steril" körülmények közt (hordozható tor böngésző, reklámblokkoló, stb.), hogy válaszolhassak neki.

Szóval aki ilyen levelet kap, az ne nyissa meg a mellékletet, vagy hasonlóan biztonságosan tegye csak, ha nagyon kíváncsi.

Illetve gondolkozzon el, hogy milyen oldalon használta azt a mail címét (regisztráció), ahol több magyar is van (tehát vélhetően nem külföldi oldal) és ha rájött, változtassa meg a jelszavát minél előbb! (Lehet hogy csak a mailcímeket tudták feltörni, a jelszavakat már nem, de én 1,5 év alatt 2 külföldi oldalról záródtam ki, mert feltörték (és elküldték nekem) a jelszavam és persze megváltoztatták, hogy csak "jópézé" juthassak vissza az oldalra... de nem érdekelt már az oldal, így nem kaptak 1 fillért se). De előfordulhat ebben az esetben is, hogy jelszavakhoz is hozzájutottak, ezért figyelmeztetek mindenkit, hogy nem a melléklet a lényeg ebben az esetben, hanem az, hogy honnan van meg a mailcím!

Comments
gbenyov
gbenyov picture

KÖSZI a figyelmeztetést!

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Ez ugyanaz a google, aki kormány által bérelt hackerekre figyelmezteti a gmailes felhasználókat?

1

varga jano
varga jano picture
*****

Hello !
Ez már off.
Egyre több a fizetős oldal . A csúcs eddig az volt amikor a tagoktól váratlanul pénzt kértek az eddig ingyenes tagságért .

0