You are here

TOSHIBA 32AV500P LCD TV CCFL háttér MEGOLDVA

22 posts / 0 new
Last post
braunv
braunv picture

Sziasztok ! A jelenség világos képtartalomnál igen erős  búgás van a hangban ! ! A  táprészekben található nagy értékű elkok kapacitásra és ESR re is megmérve rendben !
Hol keressek tovább ? Üdv! 

Comments
braunv
braunv picture

Sziasztok ! Esedezve várom az ötleteket !

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Milyen jó lenne egy típus... akkor legalább azt kideríthetnénk milyen az invertere. Akár "csőfáradás" is lehet(ne). A menüben való állítás is sokat elárulna,na de így végképp találgatásnak számít minden.
Üdv, Z.

0

braunv
braunv picture

Szia ! Igazad van Zoltán ! El kéne menni a készülékért meg egyáltalán van -e értelme a javításnak csak ennyi infóm van  róla , erre szerettem  volna infót kapni ! Üdv!

0

S_D
S_D picture

Ha nincs nálad és te se nála, hogy mértél esr-t az elkókon? 

1

braunv
braunv picture

Sziasztok ! Jó a kérdés  javítási kísérlet volt a az elkók átmérése s vissza adtam a tévét a modellszámot meg nem írtam , közbe megint vissza került a tv ha lehet próbáljam megjavítani és már ismert a modellszám ! Ismét várom a segítségeteket ! Üdv!

0

TonyStark
TonyStark picture
***

Üdvözlet!

Ez alapján menni fog?

https://elektrotanya.com/toshiba_32av500p_ver.2.01.pdf/download.html

Az inverter környékét méregesd át, de nem kizárt hibás, öregedő CCFL cső sem.
A DC tápokat AC komponens tartalomra vizsgáld szkóppal, igy kiderülhet ha van hibás elkó.
Ha van képmintagenerátor, vagy tudsz rá állandó fehér képet előállítani, az alapján is behatárolható a zavar.

 Üdv!  Tóni

 

1

braunv
braunv picture

Szia ! Hogyan tudnék állandó fehér képet  produkáltatni a készülékre , nincs olyan eszközöm ami ezt tudná valami ötlet jól jönne ! Üdv! 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Nincs egy HDMI kimenetes computered?

0

braunv
braunv picture

Szia! A PC- t HDMI kábellel csatlakoztatva  a TV-hez  a hang bugásmentes világos  képtartalomnál is azaz tökéletes! Az erősítő mindkét esetben ugyan az így talán szűretlen táp nemigen feltételezhető !  Üdv!

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Ha HDMI-ről jó a hang, miről produkálja? Saját TV tuner, Scart, RCA? Mindegyik esetben máshol kell keresni a hibát. Amúgy bocsi, de szúrja a szememet a márkája: THOSIBA helyesen TosHiba, esetleges későbbi kereséskor nem találják meg a topicot.

2

braunv
braunv picture

Szia ! Egy PC- ről jó a hang , SCART -on keresztül SETTOP box-ról   világos képtartalomnál erősen búg , egy másik készülék e BOX-ról rendben
működik a BOX hibája szerintem kizárt !    Köszi a javításért már ami a márkanevet illeti !    Üdv!

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Tehát scart-ról produkálja. Ez legtöbb esetben scart kábel hiba, nincs árnyékolva a video kábel, ezért áthallás van a hangba, ami főként nagy, fehér jelszintnél tapasztalható, nem minden készülék egyformán érzékeny rá, én egy dupla árnyékolású kábelcserével kezdeném. És ami még gyakori hiba az ügyfelek kényelme általában az oka, hogy a boxon szabályozzák a hangerőt is, a TV-n feltolják nagyobb szintre, a boxon visszaveszik, ezért hatványozottabban jelentkezik az áthallás, mivel kisebb hangjel megy át a kábelen.

2

braunv
braunv picture

Szia ! Köszi a választ  megpróbálom kábelcserével beszámolok az eredményről ! Üdv!  

0

braunv
braunv picture

Sziasztok ! A hiba megtaláltatott ! Egyrészt a SCART kábel másrészt a boxon a hangerő minimálisra állítva a tévén meg ezt kompenzálva  közel a maxon ! Az ügyfél váltig
állította  hogy egy hagyományos CRT tv próbálva hibátlan ! Bekéretem a boxot is a készülékhez és így hamar  meglett a bugás  oka ! Futottunk egy pár felesleges kört !
Köszönöm segítségeteket ! Üdv!  

0

TonyStark
TonyStark picture
***

Akkor sikerült "megjavítani" egy hibátlan készüléket.smiley
Ezért is fontos a korrekt, részletes hibaleírás, és a javítás előtti tesztelés.
(sajnos ez esetben egyikről sem beszélhetünk sad)
Örülök hogy megoldódott a dolog.

4

atis76
atis76 picture

Szia!
Cimben ird be hogy megolva.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

0

braunv
braunv picture

Szia ! De van ! Üdv !

0

braunv
braunv picture

Szia ! Köszönöm az infót ! Az CCFL részről nem találom az infót ! Esetleg hogy lehetne kizárni a CCFL Hibát ! Bár az szerintem állandó szinten dolgozik , hogy mi köze lehet ehhez a bugáshoz nem tudom, nem igazán foglalkoztam CCFL -es készülékekkel  ha volt is az ledes volt de nem igen volt 10-nél több amit javítottam úgyhogy jól jönne a segítség ! Űdv!

0

zsoca33
zsoca33 picture

Szia!
Anno valamikor itt a tanyán egyik tag megosztott egy okosságot CCFL cső és inverter hibakeresésére, akkor lementettem, most visszatöltöm (így egyszerűbb, mint előkeresni).

Üdv: Zsoca

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Bocs, akkor félreértettem, mert a "kondik jók" megjegyzésből (tévesen) arra következtettem, hogy "kéznél" van a készülék. Egyeseknél a beállításoknál lehet "variálni" a különböző módokkal, ami adhat ott volna némi támpontot. Volt olyan készülék, aminél "csak" a trafó (egy trafós kivitel) kiékelése segített, mert maga a trafó zúgott, másnál a tápegység "rendbetétele" hozott eredményt. Szóval ezek csupán találgatások...
Üdv, Z.

0

Sponsored links