You are here

Meg vannak számlálva a Windows 10 napjai

16 posts / 0 new
Last post
lacoka
lacoka picture
Comments
csakyt
csakyt picture

Szia
 Szerintem nem, mert akkor nagyon nagyon sok gépet ki kellene cserélni. TPM 2.0 nélkül nem települ fel. Igaz, kikerülhető, de akkor semmilyen frissítés nem fog érkezni hozzá. Amúgy én próbaként felraktam és bevallom, nekem tetszik, mert nagyon gyors. Egy baj volt vele, hogy ha a win10.-re telepítettem fel, akkor nem volt hang és nem is találtam hozzá drívert. Viszont kipróbáltam tiszta telepítéssel is, akkor minden működött rajta.
Tibi

0

Julian
Julian picture

Remélhetőleg mire a programok elkezdik ténylegesen igényelni a W11-et és nem fognak rendesen működni W10 alatt, addigra jön a W12.
4 év, nagyjából aktuális lesz a jelenlegi csúcs gép cseréje is egy újabb csúcs gépre.

0

zsugori
zsugori picture
***

hol van ebben a spórolás (energia osztály)

0

Julian
Julian picture

Az újabb eszközök kevesebbet fogyasztanak.
Kisebb csíkon jön a proci, meg a GPU és máris csökken a fogyasztás.
Az más kérdés, hogy ennek a velejárója a teljesítménynövekedés, így a fogyasztás... 
Jelenleg egy AMD konfig kevesebbet fogyaszt, mint egy ugyanolyan erős Intel+Nvidia konfig. Terhelve.
Terheletlenül meg általában senki nem nézi. De én megnéztem az enyémet. Az 5 éves VGA-hoz képest az új VGA-val kevesebbet fogyaszt a gépem alapjáraton. Kő kemény 10W-tal. Terhelve nem tudom, mert a régi kártyát nem néztem sosem. Nem volt olyan progi, ami kiírja.
Összességében viszont néztem fogyasztásmérővel. A régi gép úgy 3-400W körül fogyasztott. Ez ma már egy 5 éves konfig. Az új konfig sokkal, de sokkal erősebb, főleg proci terén (egy kategóriával feljebb is van), az 500W gyakori jelenség és még nem csináltam rendes stressztesztet. Vagyis nem volt teljesen sosem kihasználva a CPU és VGA egy időben. Ez amúgy sem jellemző használati mód.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Sehol. Majd az EU megmodja, mennyit fogyaszthat egy PC ;) szigorúan nem tekintetbe véve, hogy mire használják. Egy kalap alá véve az office PC-t a video szerkesztővel, meg a cél PC ágazattal. Mint a porszívóknál... ;)

 

2

Julian
Julian picture

Kaliforniában ez már létezik.
És tényleg nem nézik, hogy milyen célra kell a gép. Ami sokat fogyaszt, azt nem tudják megrendelni. Eleve az oldalaknak is külön kell kezelni a régió kiszolgálását, termékpalettáját.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: addig még sok víz lefolyik a Duwamish-en

Bálint

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Attól, hogy a "támogatásnak" vége, ahogy a 7-esé is, a mai napig is használható... soha nem vettem igénybe "támogatást", azaz nem frissítgettem, az eredeti DVD-s változat van a gépen és minden fut, aminek futnia kell. Szóval ez megint egy újabb riogatás, hogy vedd meg az újat és a sok hiszékeny belevág az újba, de az a régi hardvereken már vagy akadozik, vagy el sem indul, szóval aki arra adja a fejét, hogy újra állna át, előbb mindenképp olvassa el a rendszer-követelményeket!

1

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Sajnos én is azt hittem, majd jól elleszek a W7-tel.
Csakhogy módosította a kedves MS az OFFICE365-t, és az már nem fut többé W7 alatt. Nekem még mindegy lenne, mert LibreOffice-t használok nagyon régóta.
De a feleségem pedagógus, és minden iskolai munka O365 (illetve most már MS365)-n megy. Így kénytelen voltam venni a gépére egy W10-t.

Egyébként elmegy az MS a náthás p-ba. Amikor kihozták a W10-t, az volt a duma, hogy ez az utolsó Windows. Nem lesz több verzió. Csak ennek a frissítései.
Erre tessék...
Eh....

Gábor

2

Mr._V.
Mr._V. picture

Én annó egy windows versenyre lettem meghívva és ingyen adták előtte a win95-öt (2 hónappal a hivatalos kiadás előtt), hogy teszteljem, mert az volt a verseny témája.
Ha a feleségednek ez egy munkaeszköz, akkor miért te veszed meg, miért nem a "cég" azaz a suli állja? (Az ő érdekük, hogy értsen hozzá és meglegyen neki!) A szerelők sem otthonról viszik be a szerszámaikat... és ha otthoni munkára is kényszerülnek, akkor sem a saját eszközeikkel.
De hát ez munkaerő függő, hogy ki harcolja ki, hogy adjon neki mindent a cég és ki oldja meg magának. Én biztosan nem önköltségileg intéztem volna.

De mint "munkaeszköz" és nem "home" felhasználó, úgy érthető, ha kell az új, de akkor is én ezt egy céges gépen oldottam volna meg és nem sajáton.

A hivatalos MS oldal szerint a Win7 nincs kizárva!!!
https://support.microsoft.com/hu-hu/office/a-windows-7-támogatás-megszűnése-és-az-office-78f20fab-b57b-44d7-8368-06a8493f3cb9

A Windows 7 támogatása 2020. január 14-én véget ért. Bár a Windows 7 támogatása megszűnik, úgy döntöttünk, hogy az Microsoft 365 biztonsági frissítéseit a következő 3 év során, 2023 januárjáig biztosítani fogjuk. Ezt azért tesszük, hogy időt biztosítsunk az Microsoft 365-öt Windows 7 rendszerű eszközökön futtató felhasználóknak egy támogatott operációs rendszerre, például a Windows 10-re való átálláshoz. Ez idő alatt azonban, amíg az eszközön továbbra is a Windows 7 fut, az Microsoft 365 semmilyen új funkciófrissítést nem kap.

Az utolsó mondatot emelném ki: tehát új funkciói nem lesznek, de az eredeti gyári nem csak hogy használható a mai napig is, hanem még több, mint 1 évig frissítést is adnak ki hozzá a 7-es rendszerre.

Ha a saját oldaluk szerint működnie kell, akkor új rendszer vásárlása előtt meg kellett volna keresni a MS-t, ha már nem ment, hogy gáz van, hiszen itt írják...

0

PushyG
PushyG picture

Üdv! 

Két tényezős a dolog, mint utólag kiderült. Az iskoláknak és a pedagógusoknak a tisztaszoftver szerződésen keresztül biztosítják ingyen a licenszeket. Amikor ez az egész elkezdődött, volt op rendszer (XP) és full office (2003) is. Ez évről-évre meg van nyírbálva. Op rendszer már egyáltalán nincs, office eddig volt offline O365. És a lényeg: mostantól az sincs, csak online MS365. Ami nem támogatott, csak W8. 1-től. Na itt van a kutya elásva. Persze ezt nem közölte senki. Még a rendszergazda sem tudott róla. 
Más: Van általános iskolai pedagógus az ismeretségi körödben? Mert ha lenne, nem írnál ilyeneket. Verseny szférában, vagy nem állami fenntartású iskolában esetleg... 
Tudot te mi mindent visz be minden tanár a sulijába, hogy valamilyen szinten el tudja végezni a dolgát? 
Na mindegy... 

Gábor 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Hidd el, a redmondiak előbb utóbb kitörpölik, hogy lehet távolról végleg lelőni. Idő kérdése. 

Erre jó a linux.. meg a VM ;)

 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Hát ezért kell HOSTS fájl szinten tiltani az update.microsoft.com, windowsuodate.com és hasonló oldalakat, kilőni a windowsupdate services-t és nem tudnak belepiszkálni a gépbe. (Ha nem volt frissítve, akkor még ilyen hátsó kiskapu se kerülhetett bele, ha volt, akkor az ember magára vessen.

De ha igazad lenne és kilőnék, akkor még népszerűbb lenne a 7-es, mint most.
Viszont az oroszok ilyen téren is jók, mert náluk mindenre van megoldás. Pl. megjelenik a viber, skype, stb. és 1 héten belül elérhető náluk a felturbózott változat kiszedve minden limitet és új funkciókat belepakolva. Ha a MS meglépi azt, amit írsz, ők lesznek az elsők, akiktől letölthető lesz a "visszacsináló" program. :-)

2

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Amíg putyin bávsi engedi a nagy ruszki tűzfalon az EU fele a forgalmat ;)

Oroszok nagy mesterek. Bár statisztikailag is, amilyen sokan vannak, van köztük értelmes is... ;) Nem mindenkinek krupli alapú a táplálkozása ;)

0

Sponsored links