You are here

APC BackUPS ES 700 akkucsere után kevés fennmaradó időt ír --- MEGOLDVA

14 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Akkut cseréltek az UPS-ben, ettől függetlenűl a hátralévő időt kevesebb, mint 5 percnek mutatja. Powerchute personal edition program van hozzá, usb-n kapcsolódik. Próbáltam bele egy harmadik akksit, az sem mutat többet. Az akku egyébként bírja. Lehet ezt kalibrálni?
Itt ugyanez a probléma:

https://community.exchange.se.com/t5/APC-UPS-for-Home-and-Office-Forum/B...
Üdv: Jácint

Letöltöttem nagy nehezen a 2.0-ás verziót, de ott sem volt se kalibráció, se runtime akármi, viszont volt egy figyelmeztetés, hogy 3 évente cserélni kell az akksit, és ha cseréltem, akkor kattintsak az akku ikonra. Aztán megkérdezte, tényleg cseréltem-e. Hazudtam neki, mert nem én cseréltem, hanem a tulajdonos, de az 5 percről felugrott 43 percre. Másik gépre feltettem a 3.0-ás progit, és ott is rendesen mutatta az időt.

 

Comments
Istvan-lab
Istvan-lab picture

Sziasztok

Valakinek nincs meg a kapcsrajza ennek a szünetmentesnek ?
Ami fennt van a tanyán az nem igazán felel meg a valóságnak.
Előre is köszönöm !
István.

0

agressiv
agressiv picture
*

COM porttal kell összekötni egy PC-vel, majd az APC tool-al alaphelyzetbe kell állítani a "smart constant" értékét, de, ha már van power chute, akkor "runtime calibration"-t kell indítani nagyjából egyenletes terheléssel és utána jó lesz.

0

szati77
szati77 picture

Csak a smartokat kell calibrálni a back eket nem kell.

0

agressiv
agressiv picture
*

A hibajelenség és a megoldás alapján mégis ugyanúgy ott van bennük a kérdéses paraméter.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szerintem parasztvakítás. Az akku kora alapján határozza meg, hogy mennyit bírhat. Mikor rányomtam, hogy kicseréltem az akkut, kapásból felugrott ha jól rémlik 43 percre, anélkül, hogy terhelte, mérte volna. 

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Sziasztok!

Típusonként egy belső konstansról visszafele számláló értéke csökken szép lassan és az akkucsere után ezt a "számlálót" kell nullázni. Gyanítom azért találták ki annó, hogy "nehogymár" otthon cserélgessél akkut, mikor a szerviz ezért jó pénzt el is kérhet egyébként. Nem véletlenül került ki ez (is) a PC 3.0-ból

Másrészt viszont ott legalább megnézik a töltést, feszbeállításokat stb... (na persze)...

András

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Gondolom mint garisautónál a kötelező szervízkor :) 

Üdv: Jácint

1

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia!

Ha nem ilyenekkel (is) foglalkoztam volna pár évet, akkor nem tudtam volna neked megoldást mondani, de szerencsére (vagy szerencsétlenségemre) volt időm kiismerni az APC "remek" szoftvereit. A schneidert (direkt kisbetűvel) meg hagyjuk is...

András 

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia Jaca!

Milyen akku került bele? (pontos típus?)
PowerChute verziószáma?

András

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia, Jaca!
Mit gondolsz, tudok segíteni neked? (Vagy az APS-cég?)

Hogyan végezhetek akkumulátorkalibrálást Smart-UPS-emen?

Probléma:
Hogyan végezhetek akkumulátorkalibrálást Smart-UPS-emen?  
Termékcsalád:
Smart-UPS
Környezet:
Minden modell, minden sorozatszám
Ok:
Időnként előfordulhat, hogy a Smart-UPS által jelentett futási idő és a várható futási idő eltér. Az akkumulátor kalibrálása segíthet.

Felbontás:
Normál működés közben a Smart-UPS becsült futási időt jelenít meg a szoftveren, a hálózatkezelő kártyán vagy az LCD-képernyőn keresztül. Ez a működési idő a csatlakoztatott terheléstől, az akkumulátor töltöttségétől és az akkumulátorok korától függően változik. A kalibrálás végrehajtása az UPS-t akkumulátorra kényszeríti, lemeríti az akkumulátort, és újra feltölti. Ez „megtanítja” az UPS-nek, hogy mi a rendelkezésre álló valós futási idő. Az akkumulátor lemerítése és az újratöltés némi kopást okoz az akkumulátorrendszeren, és nem ajánlott, kivéve, ha valamilyen konkrét problémát szeretne megoldani. Ne feledje, hogy az UPS online állapotában jelentett futási idő csak becslés. A jelentett futási idő, amikor az UPS akkumulátorról működik, pontosabb.

Kétféle kalibráció létezik – kézi és felhasználó által vezényelt,

felhasználó által vezényelt:

  • Ez az előnyben részesített módszer minden Smart-UPS-hoz, kivéve az SU-val kezdődő modelleket (IE: SU700NET). 
  • A kalibrálást a Power Chute Business Edition, a Network Management Card vagy az UPS LCD képernyője indítja el (ha van). A szoftvertől, firmware-től vagy hardververziótól függően a pontos megfogalmazás kissé eltérhet:
    • Business Edition – Kattintson az UPS nevére, majd válassza a Diagnosztika lehetőséget. A "Diagnosztika kezdeményezése" alatt válassza ki a "Kalibrálás" lehetőséget a legördülő menüből, és kattintson az Alkalmaz gombra.
    • Hálózatkezelő kártya – A "Tesztek" menüben válassza a "UPS" lehetőséget. Válassza a "Futtatási kalibrálás" lehetőséget, majd kattintson az "Alkalmaz" gombra.
    • LCD képernyő – Lépjen a „Teszt és diagnosztika” elemre, és válassza az „Akkumulátor kalibrálása” lehetőséget. A UPS megkérdezi, hogy "Biztos vagy benne" Válassza az Igen lehetőséget, és nyomja meg az Enter billentyűt.
  • Győződjön meg arról, hogy a normál teher rögzítve van
  • A kalibrálás megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy az akkumulátor 100%-ra fel van töltve
  • A terhelésnek 30%-nál nagyobbnak kell lennie a legjobb eredmény érdekében
  • A szünetmentes tápegység lemeríti az akkumulátort, majd visszakapcsol az online állapotba, és újra feltölti
  • Feltéve, hogy az akkumulátor egészséges, a terhelés nem csökken. A hibás vagy lejárt akkumulátor azonban terheléscsökkenést okozhat . Emiatt érdemes lehet ezt az eljárást egy karbantartási időszak alatt végrehajtani.
  • A kalibrálást nem szabad megszakítani, hogy érvényes eredményeket adjon

 

Kézi kalibrálás:
  • Ez az előnyben részesített módszer az "SU" sorozatú Smart-UPS-ekhez, vagy minden olyan esetben, amikor a felhasználó által vezérelt kalibrálás nem lehetséges
  • Állítsa le a Power Chute szoftver futását, és húzza ki a soros, USB vagy Ethernet kábel(eke)t.
  • Az eljárás során legalább 30%-os terhelésnek kell lennie az UPS-nek, és ez a terhelés nem ingadozhat +/- 5%-nál nagyobb mértékben. EZ FONTOS
  • Csatlakoztasson egy nem kritikus terhelést az UPS-hez, majd kényszerítse az UPS-t akkumulátorra úgy, hogy leválasztja a hálózati áramról
  • Hagyja a készüléket akkumulátorról működni, amíg teljesen ki nem kapcsol. Az UPS-hez csatlakoztatott terhelés leesik .
  • Ha a terhelés nem éri el a 30%-ot, vagy ha a kalibrálást azelőtt fejezik be, hogy az UPS ledobná a terhelést, a kalibrálás nem fog működni.
  • Dugja vissza az UPS-t a fali aljzatba, és hagyja újratölteni (lehetőleg kikapcsolva)

1

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia!

A SmartUp (SU) termékcsalád és a BackUp BU, BR) termékcsalád két különböző dolog. :-)

András

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia BTS_szerviz!
OK! Köszi!

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia!

Igazán nincs mit. 

András

0

Sponsored links