You are here

80-160-320 GB HDD keresés

17 posts / 0 new
Last post
mosomedve
mosomedve picture

Sziasztok!
Egyre többen hoznak javításra DVD-HDD combo készüléket, melyekben 80-160GB HDD lakozik. Addig használják, amíg teljesen le nem áll, nem indul be. Általában a tápegység felújítás után valamilyen szinten beindul a készülék, de a táp hibája nem mindig múlik el nyom nélkül. A DVD író és/vagy a HDD megsínyli a végletekig való használatot.
A javítás megkönnyítésére jó lenne egy olyan HDD-t létrehozni, amit a hiba behatárolásának megkönnyítésére tudnám használni. Sajnos nekem már csak SATA csatlakozós van és a gépekben IDE kábelek vannak.
Ezért kérem, ha valakinek van még a fiókjában elfekvőben IDE csatis HDD-je kérem jelezze. Bármelyik a címben felsorolt kapacitású van nekem megfelel. Pláne ha itt a XVIII. kerülethez közel van el is mennék érte.
Köszönettel:
László

Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

0

attila.p
attila.p picture

Szia 
emlékeim szerint van.
utánanézek és jelentkezem !!!

üdv attila.p
......és itt a 18-ban !!4

0

mosomedve
mosomedve picture

Köszönöm! Remélem találsz legalább egyet! Igaz több nem is kell!
László

0

5bdc
5bdc picture

Szervusz.

Ha Rákospalotán jársz,van egy 160 GB. Maxtor.
Elviszed és örülsz :-)

5bdc

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Nekem van Bp-en, a 16. kerületben:

Hitachi Deskstar    Model: HDS728080PLAT20   ATA/IDE    Capacity: 82,3 GB

és egy darab: WD 800BB    WD Caviar    LBA 156301488    80 GB

Vannak még szerverbe való SAS-ok is, hátha valaki keres ilyeneket.

formasu

0

Onionshed
Onionshed picture

Üdv. Én vennék a helyedben egy ide csatis ssd-t. Érzéketlenebb a mechanikai igénybevételre. Sok régi laptopban cseréltem már. Nem is beszélve arról, hogy ilyen hdd-ket már régen nem gyártanak.

0

micilacko
micilacko picture

szia

Nekem van 40GB-os és 160GB-os PATA HDD-m..
Ha kell, szívesen összehozhatjuk...
Sztem próbára a 40-es is megfelelhet... Van 1-2 itthon

L

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

A másik, én régebben vettem potom pénzért e-bay-en SATA-PATA átalakítót, ami két irányú, azaz PATA HDD-t tud illeszteni SATA alaplaphoz, de fordítva is: PATA alaplaphoz tud SATA HDD-t illeszteni (ide elvileg ez kell majd). Egy próbát megérhet.

0

pogifej
pogifej picture

Szia!

Kérlek írd ide a pontos tipust, képet a panelról! Annó 2 fajtát is vettem és egész egyszerűen nem működtek rendeltetésszerűen. Nem forrasztási hibásak voltak csupán semmire nem való ipari hulladékok.

Gábor

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Ilyen. JM20330 nevű vezérlő IC van rajta. Évekig használtam egy IDE-s DVD-RW meghajtóval SATA-s alaplapon (fordítva nem próbáltam még, de feltételezem működik).

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia!

Az IC leírása alapján egy irányt tud, az viszont programozható. Azaz vagy PATA-SATA  vagy SATA-PATA, a HOST a programtól függ, szóval szerintem nem működik mindkét irányban.
https://www.digchip.com/datasheets/download_datasheet.php?id=2755473&par...

András

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Az adatlap azt írja, hogy egy lábon múlik az irány. Viszont szerintem az alapján, hogy az IDE csatlakozót hova kötöd (mivel nem minden láb két irányú az ide csatlakozón) az alapján az elektronika el tudja dönteni melyik üzemmódban kell üzemelnie.

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia!

Ok.

A.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Csak hallkan jegyzem meg, nem minden gép fogadja el az üres vinyót. 
Üdv, Z.

1

mosomedve
mosomedve picture

Itt ez nem játszik! Bármilyen üres HDD-t befogad, mert az első lépésként úgy is le kell formázni a saját rendszere szerint. Erre megvan a megfelelő szerviz eljárás! Innentől kezdve már a windows fel sem ismeri mint meghajtót!
Tehát továbbra is a régi kialakítású meghajtót keresem! A tápcsatlakozók is a hagyományos négypólusú kialakítású és az adat csatlakozó is IDE típusú.
Köszönettel:
László

1

zoltan35
zoltan35 picture
*

"Egyre többen hoznak javításra DVD-HDD combo készüléket" én ebből arra gondoltam, hogy nem konkrét gyártóról/típusról van szó, ezért bátorkodtam megjegyezni.
Update: Ja és persze amit nem tudok kihagyni: "Sajnos ezeknél az embereknél súlyos anyagi megterhelést jelenthet, hogy spórolnak a betűkkel, kopik a billentyűzet! Arról nem is beszélve, hogy egyesek diszlexiában szenvednek, cserélik a betűket, kihagyják azokat."
Üdv, Z.

2

Sponsored links