You are here

Oldal működésével kapcsolatos felvetés

17 posts / 0 new
Last post
csakyt
csakyt picture

Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem hozzátok, hogy ki az akivel az oldal működésével kapcsolatosan javaslatot lehet tenni. Ma felmerűlt nálam az, hogy feltettem a routerem belső részéről egy képet, (ami szerintem nem okozhat nekem problémát), de sokan tanácsolták, hogy a feltett képet vegyem le.
Szóval jó lenne az oldalon egy olyan lehetőség, hogy mindenki a saját beírását, esetleg felrakott képeit, adatait vissza tudja vonni, vagy módosítani tudja.
 Szerintetek, ez megoldható lenne?
Tibi

Comments
dongo
dongo picture

Szia! Azonosítót tartalmazó képernyő mentéseknél érdemes Painttal, vagy bármilyen egyszerű fotó editorral - nem online változattal - kitakarn, kimetszeni, elhomàlyosítani a személyes  azonosítókat hordozó mezőket... Admin felületeket amúgy nem szerencsés posztolgatni és nem annyira a copyright miatt...

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Tibi !
A saját fotóidat felteheted . Ekkor te gyakorlod a jogokat .
Ha a más fotóját teszed fel . Ird oda hogy honnan van a kép. Ha copyright-os akkor az idézésére kérj engedélyt a jogtulajdonostól.
A szirénhangokra én nem hallgatok . Viasszal bedugtam a fülem. smiley
Mint Odüsszeusz hajósai . (Lásd Odüsszeia cimű eposz.)

0

csakyt
csakyt picture

Szia
A saját képemet tettem fel egy képernyő mentéssel. De nem tudom levenni, vissza venni. Viszont csak azért venném vissza, mert sok társunk azt gondolja ez veszélyes lehet. Pedig nem tudom mitől lenne egy olyan kép veszélyes, ahol a routerem FTP belépő IP azonosítója látszik, és esetleg a felhasználó név. A jelszó már nem látszik. Igaz, betudtam anonymousként lépni addig, ameddig ezt megengedte a router, vagy én. Felelőtlennek mondott a Kalesz, és azt írta, akár a bankkártya számomat is kirakhattam volna. Nem értettem miért, de nem szeretek vitázni, mert lehet a többiek többet tudnak mint én, és ezért inkább hallgatok rájuk. Nem fog leszakadni ez miatt az ég. De sajnos nem tudtam ezt a képet már visszavonni.
 Tibi

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Tibi!
Kérd meg Kalext,Pihét,hogy vegye le !
Megteszik .
Üdv Jano

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Köszi.Már megtették. Ezzel le is zárom.
 Köszi.
 Tibi

0

Kari
Kari picture
*****

Tibi,
ha barmi "adat kavarasi" gondod van= 100x egyszerübb/hatasosabb a Kalex/Pihe szamara irt üzenet-keres mint egy topik nyitasa!
Gondolj ra, hogy ahogy tetted-felettelezed, hogy minden beirast olvasni fog az illetekes; pedig lehet, hogy pont azt az egyet mi neked fontos lenne esetleg sohasem nezik meg! -enyhen szolva peeches leszel.
Egy direkt nekik cimzett level/üzenet igencsak hamarab, de lenyeg, hogy biztosan celt fog erni, hiszt mindeg olvassak
_ezt egyebkent Kalex is jo parszor leirta mar...
Jobabt!
Kari
 

0

atis76
atis76 picture

Szia!
Akkor ird át a cimet hogy lezárva!

0

AzzA
AzzA picture
*

Szerintem már nincs meg a téma, nem volt életveszélyes a megosztásod, inkább csak érzékeny. Lehetett volna menni tovább is a nyitott ajtón.
Tanulságnak jó volt, és az FTP-d is USB-d is működik.
Szóval sokat nem kell már lamentálni.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Én úgy gondolom még érzékeny sem volt, mert ennél tovább az én ismereteim szerint nem lehetett volna.Nem volt más nyitott ajtó, csak itt az FTP.-nél a névtelen bejelentkezés. De ez is csak addig, ameddig azon az oldalon nem látható de ehhez kapcsolódó kapcsoló ki nem lett pipálva. Ezért is nem értettem, hogy miért mondják veszélyesnek. De mivel nem volt más lehetőségem, hogy távolról kipróbálja, ezért kértem itt a segítséget. De már szuper lett. Ez úton is köszönöm azoknak akik segítettek.
 Tibi

0

AzzA
AzzA picture
*

Ha úgy gondolod akkor főleg semmi probléma, aki szólt az jószándékkal szólt, aztán te ezt mennyire fogadod meg vagy sem már rajtad múlik.
Tőlem meg szerintem másoknak is tökmindegy, hogy router konfigokat, banki jelszavakat, ...stb posztolsz ki.
Tényleg rajtad áll. Én nem haragszom meg egyikért sem laugh te leszel a végén felháborodva ha rosszul sül el.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Több okból. De aki érti, nem rendelkezik elég idővel, energiával, hogy elmagyarázza úgy, hogy egy laikus is megértse.

Röviden: ftp-t nem használunk. Semmire. Erre van az sftp, ami secure. Amikor az ftp protokolt megalkották, még nem gondoltak erre. 

Aztán nem teszünk publikussá adathordozót védetlenül. Nem néztem, mi volt a pendrive-on, de írtak többen maopa nevet.. ha ott lecserélek egy exe file-t mondjuk egy zsaroló vírusra, Te el fogod indítani, lecsomagolja az egész géped. Elsőként fogsz itt siránkozni.

A routered valamilyen linux alapú cucc, gyanítom, nincs a legfrissebb sérülékenységek ellen védve. Kiteszed a publikus címed. Adsz ftp hozzáférést bárkinek. Innen csak akarat kérdése, hogy "körülnézzenek" odabent.

Mondjuk szépen beállítani úgy egy routot, hogy anteljes forgalmad keresztül menjen egy kedves orosz bácsi serverén, és mindent logoljon, ami forgalmad van. Mondjuk az összes weben megadott jelszavad. Ez https eseténnse fog Neked feltűnni, hisz a feltett kérdésed is utal a szakmai hiányosságokra it terén.

Majd mondjuk megnézi, hol netbankolsz.. sok url-t nem kell figyelni.. OTP? A többit találd ki magad.
magald. 

És akkor nem beszéltünk még arról, hogy a Te routeredet használja kilépési pontnak, és mondjuk gyerekpornót osztogat. És Nálad fognak kopogtatni. Aztán hidd el, lesz pár kellemetlen estéd..

Szóval hidd el. Épeszű ember nem ad ftp-t publikusan kifele(már befele sem) és nem oszt meg publikus IP címet, router verziót, stb.. 

Olyan ez, mint nem mindegy, hogy a viii. kerületben, a Práter utcában nappal sétálgatsz olcsó ruhában kigyúrt pasiként, vagy éjjel, 20kg arannyal magadon, 35 kilós nőként... Csak mert a túlélési esélyek mások... 

De tény. Törvény nem tiltja. Csak a józan ész.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Lehet igazad is van, mert mint írtam, nem vagyok mindenható, vitázni meg így nem is tudok, és nem is érdemes. Ezért is fogadtam volna meg a tanácsokat, hogy szedjem le. De sajnos nem tudtam. És ez úton kérem azt aki ezt megtudja tenni, hogy szedje le, mert sajnos nem tudom ki az aki ezt megtudná tenni.
De ez csak egy ötlet volt itt, hogy talán aki itt valamihez hozzá szól, az a hozzászólásait utólag módosítani tudja.
Tibi

Most őszintén, szoktál olvasni is, vagy csak írsz? Már többször le lett írva, hogy törlés kérés esetén az adminhoz, vagy a modihoz kell fordulni, valamelyikük megoldja. Most például én.

Köszönöm.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
A lehetőség a visszaélések miatt meg lett szüntetve. Igény esetén keresd az admint vagy a modit.

Kalex

0

csakyt
csakyt picture

Szia. Köszi. De milyen vissza élést lehet elkövetni azzal, ha mindenki a saját beírásán tud csak módosítani, vagy valamit vissza vonni? Most is lehet szerkeszteni a topik indítót, de sajnos a többit amit mondjuk én írok be, utána, azt már nem tudom.
 Gondolom érted amire gondolok.
Tibi

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Amíg nem válaszolnak a hozzászólásodra, addig módosíthatod. Ha válasz jün rá, onnantól már csak a modit kérheted meg rá. De képzeld el, leírod, hogy piros az ellenállás, valaki válaszol rá, hogy nem piros, hanem sárga, de te utána kijavítod a hozzászólásodat zöldre. Értelmetlen lesz a válasz. Valami ilyesmiért lett megszüntetve.

1

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Olvasgass vissza egy pár évet. Ez már így marad. Törölni csak az admin és a modi tud.

Kalex

2

Sponsored links