You are here

Delonghi EAM3500s kávéfőző bekapcsolás után "General Alarm" hiba üzenet

10 posts / 0 new
Last post
Zsee67
Zsee67 picture

Sziasztok!

A címben említett kávéfőzőmön ma reggelre jelentkezett ez a hiba. Előző nap délután még hiba nélkül kikapcsoltam.
A gép bekapcsolása után a központi egység megtesz egy ciklust, majd a felső állásban megáll és kiírja a "General Alarm" üzentet, ezután semmire nem reagál.
Próbáltam Test módban és elvileg minden funkció működik, a kazánok fűtenek az ellenállásuk vezeték végen mérve 40 és 50 Ohm körül vannak, a hőérzékelők kb 80 és100kOhm értékűek szobahőmérsékleten.
A felső végállás kapcsoló megszakít, mikor a központi egység a felső pozícióba ér és Teszt módban is kijelzi.
Pumpa működik, bár vízszivárgás nyomai láthatóak rajta, valamint korábban is tapasztaltam, hogy a gép alól víz folyt ki.
Ezen a ponton elakadtam.
Esetleg tud valaki segíteni, mit nézzek még meg?

Előre is köszönöm!

Comments
Zsee67
Zsee67 picture

Sziasztok!

Megérkezett az új HALL szenzor ezzel már jól működik a gép. Időközben a régi szenzor vagy kiszáradt, vagy valahogy megjavult, mert azzal is működik. A jó szenzor kimenete 0V és -5V között változik, ahogy a mágnesek elhaladnak előtte. Ennek ismeretében már ki is mérhető is az érzékelő.

Mindenkinek köszönöm a segítséget!

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
Tipikus ESAM meg EAM meg ECAM meg stb hiba.
Ez van elkopva:
https://orczy.com/orso_anya_utangyartott_de-longhi_kavefozo_gep_82576?ut...

0

stevepapa
stevepapa picture

Igen, célszerű a menetes szárat is cserélni. Az "anya" cseréje után az kopott el, az anyát egy jól irányzott kaplapácsütéssel még használtam a  csere alkatrész megérkezéséog.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ha minden működik teszt módban, akkor nézz rá a jeladóra, ami az emelőmotor forgását figyeli. Ha jól rémlik, hall szenzoros bigyó. 

0

secondbolt
secondbolt picture

Sziasztok!
Ha szavazni kellene a hiba okára, első körben én is erre tenném a voksomat!!

Ezt kellene cserélni:

0

Zsee67
Zsee67 picture

Sziasztok!

Köszönöm a tippeket!
Hosszas vizsgálódás után és FB csoportban adott tippet követve, megnéztem a HALL szenzort és erősen korrodált állapotban találtam. Kijavítottam a sérült vezető sávot a panelen és elsőre működött is a gép. Mivel vízfolyást is találtam, amely a korrodálódást is okozta, ezért még szét kellett szednem, de mikor újból összeraktam megint visszajött a hiba. A HALL szenzor kimenetén eléggé ingadozó a feszültség szint (2,7-3,5V között), akkor is ha nincs mágnes a közelben. Így most rendeltem egy új szenzort, aztán meglátjuk. Érdekes, hogy ha feszültség mentes állapotban áll a gép hosszabb ideig, utána elsőre beindul, a következő bekapcsoláskor már nem működik. Ettől még lehet a szenzor a ludas.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Örülök, hogy meglett a hiba! 

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!  Mikor nálam ezt kiírta 2 okból tette, egyszer megszorult a menetes emelőkar, majd mikor  megcsúszott.  

0

bélás
bélás picture

Rendben, mielőtt kétségbeesik, és teára vagy instant kávéra váltana, talán nagyon gyorsan megoldjuk a problémát.
1. Amikor bekapcsolja a gépet, beindítja a főzőegységet, majd kimondja: „FELmelegedés – KÉRJÜK VÁRJON”, majd az „ÁLTALÁNOS vagy ÁLTALÁNOS RIASZTÁS”-ig lejár az idő?
ha nem, akkor távolítsa el az adagolót és a csepptálcát, és alaposan tisztítsa meg a gép belsejét, tisztítsa meg az adagolót, és gondoskodjon arról, hogy fel-le mozogjon. Kapcsolja ki a gépet, és a szokásos módon végig kell mennie a rendszerindítási folyamaton, és máris megihatja a kávét.
ha IGEN – Problémánk van Houston. Csak akkor haladjon tovább ezen a ponton, ha megfelelő képesítéssel rendelkezik, mivel nagyfeszültségű elektromosságnak tesszük ki magunkat.
A meghibásodás három lehetséges oka lehet: elem, biztosíték vagy Triac. Húzza ki a gépet, és távolítsa el a hátlapot. 2 kazánja lesz, a csészemelegítő (fémlemez) alatt elhelyezett vízbojler vagy termoblokk és egy patkó alakú villanógőzbojler, vagy egyes modelleknél csak egy van. Az egyik ilyen kazán nem fog fűteni. Mindkét kazánnak melegnek kell lennie. Vegye figyelembe, hogy a víz áthalad a termoblokkon, majd egyes modelleknél a villanóbojlerbe, először a vizet melegítik fel. Így előfordulhat, hogy a villanóbojler forrónak tűnik, és valóban meghibásodott. Ha a fő termoblokk hideg, akkor van győztesünk, de ha mindkettő meleg, akkor a villanóbojlert tesztelném.
Ettől kezdve szüksége lesz egy multiméterre. Ha nem rendelkezik ilyennel, akkor valószínűleg tegye fel a gép hátulját és hozza el hozzánk. Vagy ez lehet valami szép kezdete, és mehetsz, és szerezhetsz egyet. Amúgy feltéve, hogy van ilyen, általában először a biztosítékok folytonosságát tesztelem. Minden kazánhoz 2 db, lásd a képeket. Nem indulnak vissza, és néhányat kicseréltem a probléma megoldása érdekében, így nem váratlan a hiba. Eladom őket lásd a mi Delonghi alkatrészeket. Azonban csak 2 oka van a biztosíték meghibásodásának: 1. hibás vagy 2. teszi a dolgát, és megvédi a kazánt a túlmelegedéstől. Ha túlmelegedés jeleit látja, mint pl. műanyag csatlakozások stb., vagy mindkét hőbiztosíték eltűnt, gyaníthatja, hogy ez triac probléma lehet, pl. az elem blokkol, és nem kapcsol be és ki. Egy triac probléma, amellyel itt foglalkoztam.
Ha a biztosítékok rendben vannak, akkor mérheti az elemet, néha nem lesz áramkör, máskor viszont igen. Lásd a következő bejegyzést az elemek teszteléséről.   az biztos, hogy az elem el fog menni egy hideg kazánban, jó biztosítékokkal. Ha meg akar győződni arról, hogy a kazán okozta ezt a problémát, akkor vegye le a szondát a kazánról, és melegítse fel hőlégfúvóval (120 fok), miközben bekapcsolja a gépet. A gép rendesen elindul.
Tehát az általános vagy általános riasztás azt jelentheti, hogy az NTC érzékelő nem észlel egy forró elemet, ezt gyakran egy meghibásodott hőbiztosíték vagy elem, vagy az alaplap hibás Triacja okozza. De csak azért, hogy a dolgokat bonyolítsák, az olaszoknál egy sor más hibát is jelez ez a riasztás. Ezekkel más bejegyzésekben foglalkozom.
 

0

Sponsored links