You are here

Mobiltelefon védelmének feltörése

16 posts / 0 new
Last post
kattila-1
kattila-1 picture

Sziasztok!

Haláleset után hozzám került egy Samsung A8-as telefon, sajnos be volt állítva jelszó a védelmére (nem a SIM PIN-kódja).
Hard reset után, ismert Google-fiokkal sem megy (valószínű nem volt beállítva).
Próbálkoztam mobil szervizeknél a telefon feltöretésére - eddig egyik sem vállalt ilyent.
Tud valaki olyan helyet, ahol ezt megcsinálják?

Másik megoldás lehet talán ez:
Tenorshare 4uKey for Android
Használta ezt már valaki, működik ez?
(A free download átverés, fizetni kell érte, hogy műköjön.)

A segítséget előre is köszönöm.

 

Comments
kattila-1
kattila-1 picture

Hátha valakit érdekel. A Samsung központi szervizében (Bp., Aradi u.) 3000 HUF-ért megcsinálták. Újratelepítették az op. rendszert.

2

agressiv
agressiv picture
*

Tisztázni kelelne mindenek előtt, hogy mi lenne a cél! A telefonon lévő adatok megismerése, vagy a telefon használata?
 

0

kattila-1
kattila-1 picture

A telefon kell, nem az adatok.

0

Onionshed
Onionshed picture

Le kell választani a google fiókról először a telefont, (ezt egyébként is  minden készüléknél meg kell tenni eladás előtt) Ha aki meghalt nem állított be olyat hogy pár hónap inaktivitás után átadja egy családtagnak a hozzáférést  ( ezt mindenkinek ajánlott beállítani) akkor nehéz lesz.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

A factory reset mindent gyári állapotba visz. Utána be kell állítani a Google fiókot, és esetleg az elsődleges eszközödön engedélyezni kellhet a fiókhoz való hozzáférést erről a telefonról.

Üdv, lcsaszar

Factory reset:
Kikapcsolt telefonnál egyszerre kell nyomni a halkítás és a bekapcsolás gombokat.

1

kattila-1
kattila-1 picture

Szia!

Megvolt a factory reset, de mint írtam, akkor is kell a jelszó vagy a beállított Google-fiok, de azokat sajnos nem ismerjük, ezért kellene valami más módszer.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!
Igazad van, de az újabb Samu telefonoknál mindig be van kapcsolva a lopásvédelem, és Wipe után az első dolga az hogy az utolsó érvényes gmail fiókba jelentkezzen be. Sajnos.
Sok esetben a jó jelszót sem fogadja el, és a szerviz is tanácstalan.
Közben a jelszó egy másik eszközzel nyitja a gmail fiókot... Tehát hiába tudod a jó jelszót is.
 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Általában nem kis meló.
Wifi nélkül és SIM nélkül kell bekapcsolni a készüléket teljes törlés után.
Ahol beleegyezést kér, ki kell szedni a pipákat az analitikai részen, majd nyekereg, hogy wifi kéne neki, ekkor sem kell engedni a netre.

Ha jól emlékszem valami videóban láttam, hogy a tárcsázót előhozva hogyan lehetett bejutni a beállítások menübe egy Samsungnál. Na ha oda eljut az ember, akkor létre kell hozni egy új fiókot (itt ha kéri, engedélyezhető a wifi). Ha kész az új fiók, akkor pedig ha nincs beállítva alapértelmezettnek, akkor be kell állítani a most létrehozottat, majd hosszan nyomva a bekapcsoló gombot (kick-off), kikapcsolni a készüléket (tehát NEM rendesen kiléptetni (shut-down)!!!).

Az új fiókra ne legyen beregisztrálva egyetlen másik készülék sem! Érdemes csak erre a mozzanatra létrehozni egy fiókot, majd törölhető is.
Amint elindul ismét a készülék, már az új fiók lesz aktív. Nekem sikerült úgy törölnöm az új fiókot is, hogy nem lett megadva helyette másik, tehát akár utána egy már meglévő saját is használható.

FRP unlocker programokkal lehet szórakozni, igazából nekem egyik sem működött (pedig 1,5 napot szórakoztam velük), csak ez a módszer... durván fél évvel ezelőtt volt egy ilyen készülékhez szerencsém, így a konkrét videó linkjét sem tudom már.

Más ROM flashelése sem volt megoldás, ODIN-es üres FRP-s flash fájl pedig tudtommal csak fizetős oldalon elérhető. Ahhoz a típushoz 1 volt, de nem töltöttem le, a fenti módszerrel lett megoldva a dolog.

2

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

A lányom most vett egy használt Samsungot. Azt mondták, hogy a gyári beállítások visszaállításával kezdjünk. De bekapcsoláskor az első üzembe helyezés indult, nyelv kiválasztással. Így ez úgy indult már, nem is tudtuk volna megcsinálni. Ez rendben van így? Ez a fiók leválasztás ilyenkor hogy áll?

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Van a soft reset ( memüből), és van a hard reset ( gombokkal). Én két különböző Samsungon megcsináltam mindkettőt. És mind a kettő működött. Annyi a különbség, hogy soft resetnél megmaradtak az alkalmazások. A hard resetnél, ahogy írod, először be kell lépni a Google fiókba.
Ne feledjük: Android telefon = Google fiók.
Ha a hard reset után nem tudsz belépni a G fiókba, akkor az elsődleges eszközön ahol már be vagy lépve, engedélyezni kell az új eszközt. Addig nem fog működni. A Google áttért a két faktoros autentikációra, pl. SMS-ben kódot küld. Legyen ez egy másik telefon, ne az újonnan resetelt.

Üdv, lcsaszar

1

Mr._V.
Mr._V. picture

A soft és a hard reset egyike sem törli a FRP zárat, ami itt fenn áll.

Mennyivel jobb google mentes készülékkel élni... mert számomra FRP zár sem létezik. Ha elvesztem, akkor eleve hülye vagyok, szóval akkor már mindegy, hogy más tudja-e használni a későbbiekben, vagy így szívatja, mint a kérdezőt.
Igen, az adatokat védi... ha már ki lett kapcsolva a készülék, mert amúgy a bejelentkezési kód is feltörhető, csak időigényes, bár egyes készülékeknél egyből lekérhető és akkor mégis csak hozzá lehet férni adatokhoz. Másik tényező, hogy recovery módban készíthető biztonsági mentés, ami a kényes adatokat is tartalmazhatja, ezáltal az ember csak bizonyos készülékekkel érezheti biztonságban az adatait, ami eleve kódol mindent még a biztonsági mentő program elől is.

0

proba
proba picture

Ha elvesztem, akkor eleve hülye vagyok, szóval akkor már mindegy, hogy más tudja-e használni a későbbiekben, vagy így szívatja, mint a kérdezőt.

Szerintem az arra jó, hogy a sokadik " elveszett" telefon után a piti tolvajok rájönnek, hogy nincs értelme "megtalálni" azt a mákát. Igazából nem téged védenek, hanem a rossz tapasztalatok árán az utánad következőt. 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Tulajdonképpen csak az adatokat védik vele, de gyakorlatilag könnyen feltörhető és emellett az adatok védelme... aki igennel válaszol mindenre az első bekapcsoláskor és google fiókhoz köti a készülékét, onnantól már "Pegasus" sem kell hozzá, hogy az adatai külföldi szerverekre szivárogjanak ki, hiszen beleegyezett.
A FRP pedig annak, aki erre szakosodik, durván 1 perces mutatvány és ha a használt szoftvert mondjuk 1 évre veszi meg, 20-50e Ft-jába kerül, amit néhány készülék feloldásával már vissza is kapott.
A piti tolvaj valóban mielőbb fillérekért tovább ad alkatrész áron, majd piacon hibás áron bukkan újra elő és ha hozzáértő kinyitja, akkor használt áron tudja továbbadni. Hát ez a mai piaci körforgás. Szóval ez a zár csak 1 plusz embert igényel a folyamatban.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Szóval most még a régi telefonon él a google fiókja? Afranc, ezt még nem is néztem... Smart Swich-el lett átpakolva a 2 telefon között minden (az előző Huawei és a mostani Samsung között), vagyis elvileg minden. Ránézek, ha hazakerül a lány.

0

rat
rat picture

Jó lenne a te esetedet áttenni egy másik topicba.

0

Sponsored links