You are here

Bosch szárítógép ajtóban lehet-e/hogyan kell tömítést cserélni? (megoldva?)

5 posts / 0 new
Last post
bbgames
bbgames picture

Tisztelt Kollégák!

Egy Bosch szárítógép (wtw86361by) ajtótömítésébe beakadt valami, és üzem közben kihúzta a gép azt az ajtóból. Különösebb sérülés nem látszik rajta.
Visszapróbáltam gyömöszölni, de úgy találtam, hogy szét kéne szedni az ajtót. Csavarokat nem találtam rajta, gondolom valahol meg kell nyomni, és szétpattan. Komplett ajtót látok hozzá 50.000,- ért, de csak gumit nem. Szervizkönyvet robbantott rajzzal nem találtam.
Kérem a tapasztaltabbakat segítsenek,

üdvözlettel
bbgames

Comments
bbgames
bbgames picture

Az első lépcsőn túl vagyok, a külső díszkeret lejött. Egyszerű mint a jancsiszög, ha valaki tudja a módját. Felkínálta magát egy csavarhúzó mélyedés, ahol megfeszítve a díszléc tekeredett egy kicsit és egyszerűen leesett. A következő egy belső műanyag keret, ami nagyon masszívan van a helyén, semmi játék sehova. Itt is van (talán) csavarhúzó slicc (ha az) de túl nagy erőt nem merek kifejteni biztos tudás nélkül.

üdv
bbgames

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:  ha van hőlégfúvód, 80-90 C fokra állítva melegítsd a feszegetés környékén

Bálint

0

bbgames
bbgames picture

Próbálok infót találni egyelőre, ez a kolléga úgy tűnik eddig sem jutott:
https://www.washerhelp.co.uk/forums/topic/4239-bosch-machine-door/
 

0

bbgames
bbgames picture

Úgy tűnik (szinte bizonyos) az ajtó további két alkatrésze össze van ragasztva, jobban nem bontható. Erre az egyik vezetőfül mellett kitüremkedő ragasztóanyagból következtettem. Viszont sikerült visszagyömöszölni a gumit a helyére, de sajnos mégis deformált, ami csak visszaillesztve látszik.
Teszek egy próbát, ha nem ok, próbálok előbb csak gumit keresni, ha nem marad a komplett ajtó.

Üdvözlettel
bbgames

1