You are here

Hotpoint - Ariston AQ9D69U mosógép F05 hiba kód

27 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Üdv. Mindenkinek . A gépbe volt egy kevés víz az ajtó lezárva , de egy zokni és némi apró pénz eltávolítása a szivattyúhoz vezető harmonika csőből a kifolyó víz szabad utat kapott , de az ajtó lezárva és ott a kis piros kulcs. Szivattyúzásra kapcsolva kiír 3 perc de csend és egy idő után vissza számlálás nélkül 0 perc majd F05. Centrifugára kapcsolva kiír 13 perc , dob forog és végig megy a program szivattyúzás nélkül.Bár melyik másik programon (ahol vizet is kellene fel venni ) kiírja a hátralévő időt és elindul egy végtelen szivattyúzás (lehet , hogy ott is kimenne F05-re , csak már nem vártam meg ).
Van ennél a gépnél hiba kód törlés ? Mert mint ha nem tudná magát túl tenni azon hogy el volt dugulva. A lezárt ajtó is összefüggésbe volna ezzel a hibával. Valami ötlet?

Comments
kolya61
kolya61 picture

Szia !
Az Aqualtis sorozat, már az időket is méri , tehát beengedési idő, szivattyúzási idő, sőt még a víz zavarosságát is látja . Optikai sensort is pucolni.

Üdv! Miki.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , jó bele néztem ,de optikai szenzort nem találtam benne , viszont arra rá jöttem , hogy még a szivattyú sem indul el ha nincs benne víz. Valami a színt érzékelőjével lesz mert ha csak szivattyúra kapcsolom nem szivattyúz még bele nem fújok a presostátba és csak addig még van benne nyomás , de ha bele öntök egy vödör vizet akkor meg nem akar (mint ha tudná hogy azt nem ő engedte be).. Minden program elején szivattyúz , ha öntők bele vizet , ha nem és az első 1-2 percben meg lehet állítani és olyankor elalszik a start zöld gomb kattan és lehet nyitni az ajtót, de utána már nem lehet kikapcsolni sem (a start gomb átvált zöld -sárga villogásban ) , a szivattyú tovább megy és az ajtó is zárva marad.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
A vízbeengedő szelepek jók ?
Valamit lát a proci . Nincs valami ismét a szűrőben, vagy a lapátot nem fékezi valami .

Üdv! Miki.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , nem fékezi a lapátot semmi , szerintem soft hiba mert minden perifériája működik csak nem akkor és úgy ahogy kell , tehát a program elején szivattyúz és ha van benne víz ki is nyomja , csak nem áll le vagy 10 percig és végén ki megy F05-re , 3 perces szivattyúzást viszont nem csinálja , ha van benn víz akkor sem , de ha leveszem a szint érzékelőt és bele fújok akkor elindul a szivattyúzni. Sima 13 perces centrifugát végig csinálja (a motor forog) de a vizet nem érzékeli ha benne van és nem szivattyúzza le, úgy centizik , ha viszont ilyenkor leveszem a poresostátott és bele fújok elindítja szivattyút. Az érzésem , hogy az üstbe épített lég sűrítőből nem kap megfelelő nyomást a színt érzékelő , a kis vékony csövön vissza fújtam és megy a levegő , de szerintem ez nem mond sokat .

0

feci
feci picture

Szia

Szerintem se jelent sokat hogy át tudsz rajta fújni. Ha a légcsapda tele van trutyival akkor a levegőnek nincs benne hely, nincs mi működtesse a presostátot. Az hogy át tudsz rajta fújni csak annyit jelent hogy nincs teljes keresztmetszetében eldugulva.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Milyen panel van benne ??

Üdv! Miki.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , jó kérdés!! Ne neves ki mert nem bontottam ki a dobozt a gép jobb alsó sarkában !! Készülék meg a tulajnál fen a negyediken lift nélkül , egyelőre pass.

0

Szaki963
Szaki963 picture
*****

Szia!

Erre van a molnárkocsi.
Kb 5 perc amíg lebontod a gépet fel a kocsira irány lefelé.
Felfelé már húzósabb,megkérdezi mi volt ebédre,de megoldható..:-D
Be a kocsiba,azt a műhelyben ráérsz szöszölni vele.
Így is minimum 2x mész,vagy többször is.
Nem kell a kis lyukba, nyakig vizesen vackolódni.
Én már jó ideje a helysznen neki sem állok még egy szívattyú cserének se .

Felesleges rajz,és szerszám nincs,csak ritkán használt.
elwo

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , a molnár kocsi nálam olyan tartozéka a kis Combonak mint pl.a pótkerék , de azért napi 3-4 db ki be cipelni? Meg hát valakinek meg kell csinálni ha behozom is és próbálok mimnél többet helyszínen megoldani , de így is 7-8 db áll nálam is.

0

Szaki963
Szaki963 picture
*****

Szi!

Ja értem,hát persze macera a cipelés,de a helyszíni javítás nincs 10-25% amit egyből meglehet oldani,pláne ezeknél a számítógéppel kombinált vackoknál.

Felesleges rajz,és szerszám nincs,csak ritkán használt.
elwo

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Így akkor nehézkes . Némelyik panelnél meg lehet játszani a RESET-et, vagy lemérni magát a RESET részt. De sajnos vannnak olyanok is , hogy amikor teleíródik az EEPROM , akkor frissíteni és átírni kell, ami nem egy egyszerű feladat ami mai paneleknél.

Üdv! Miki.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , ma beszéltem az indesites kollégával azt át passzoltam neki a "jó munkát " , majd jövő héten megnézi.

0

huszezres
huszezres picture

Szia!
Ugyanilyen gépnél ugyanez a hibával küzdök! Törlőkendő az üst aljában, így használták!
Ugyanígy, ugyanez a hiba jelentkezik nála!
Tiednél lett megoldás??

0

stevepapa
stevepapa picture

SZIA!

Húzd le a  szint érzékelőt konnektorból kihúzott állapotban, majd így kapcsold be. Kifogásolni fogja a dolgot, ezért ismét konektorból ki, visszacsatlakoztatod az érzékelőt. Majd áram alá helyezve újrakalibrálja magát és elindul. Általában......

1

huszezres
huszezres picture

Szia!
Semmi, de semmi módon nem kalibrálja magát!
Ajtó zárva, s centri végefelé F05!!

0

stevepapa
stevepapa picture

Akkor  légcsapda, a szintérzékelő cső lukas, eldugult, illetve maga a  szintérzékelő rossz . Ha mechanikus beragadt, meg ilyenek.

0

huszezres
huszezres picture

Ezeken már túl vagyok! Cső lehúzva, szintkapcsoló cserélve!
Új jelenet: öntök bele 4liter vizet, bedugom, kinyitja az ajtót!!!!! Indítok egy 30perces programot, csak szivattyúz és majd kiáll F05!!! Mintha megjegyezte volna, az efötöt, de annak ellentmond, hogyha nincs benne víz, akkor nem csinál semmit! Ja és frekis a szintkapcsoló! Az a nagy kerek kék színű, 5 vezetékkel!

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szoftver
Irok

0

huszezres
huszezres picture

Szia!
Valami ilyesmit csináltam már vele, de holnap pontosan megcsinálom!
Köszönöm!

0

bélás
bélás picture

Ez most komoly, ennyi idő alatt egy házasság is tönkremegy.

0

feci
feci picture

Szia.

A leírtakból nem tudom eldönteni, hogy a szivattyú működik vagy nem. A csend szerintem azt jelenti, hogy nem működik, akkor még lehet hogy abba is beleakadt némi apró.
De tovább olvasva viszont úgy tűnik amikor egy mosó programot indítanál el akkor nem folyik bele a víz hanem a szivattyú dolgozik.

Ha ez utóbbi eset állt elő akkor a vízszintszabályzó beragadt vagy el van a légcsapda tömődve. Ha az ajtót se engedi kinyitni akkor is vízzel teli dobot érzékel. Húzd ki a konnektorból és ellenőrizd ezeket a perifériákat. Mire végzel vele már az ajtót is ki tudod majd nyitni.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , egy kicsit jobban bele néztem , hát a légsűrítő üstön belül nem igen lehet takarítani , a színt jelző induktív , az ajtó zár elektromosan vezérelt (nincs ptk) és a panel-tol kapja jelet mikor nyisson meg zárjon , de szűkség esetére van egy kioldó zsinór az aljába .

0

ityvity
ityvity picture
*

Üdv. Igen egy kicsit kapkodva írtam hardveresen a szivattyú meg a vezérlése működik , mert minden program indítás esetén hosszú szivattyússal kezd , csak ép szivattyúzás programon nem megy és a centrifugát is végig csinálja szivattyú indítás nélkül. Nem tudom milyen ajtó zár van benne vagy mennyire egyezik meg a többi tesóijaival mert még ilyen UFO kinézetű Aristonhoz nem volt szerencsém (volt már olyan gép nálam ami elektronikusan fesz. alatt engedte nyitni) és gondolom a bezárt alapot össze függ a hibával azt előbb azt kellene elhárítani.
Köszi szépen az infó majd elellenőrzöm amit írtál.

0

Szaki963
Szaki963 picture
*****

Szia!

"F5 — A SZIVATTYÚ MEGSZORUL, A VÍZSZINTSZABÁLYOZÓ ÜRESBEN BERAGADT

1. Ellenőrizni a CNF csatlakozó (szivattyú csatlakozó!) érintkezéseit a kártyán.
2. Ellenőrizni a szivattyú csatlakozót.
3. Ellenőrizni a szivattyú szűrőt.
4. Ellenőrizni a szivattyú tekercselését (menetzárlatos vagy szakadt-e?)
5. Kicserélni a szivattyút.
6. Kicserélni a kártyát."

Nem bíztos hogy csak a szívattyút veszi hibásnak.
Lehet a légsűrítőben trutyi dugulást okoz a szabályzó felé!

Felesleges rajz,és szerszám nincs,csak ritkán használt.
elwo

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , és köszi szépen , ha befejezem a mai címeket , vissza megyek azt megnézem a szint érzékelő kőrt.

0

Szaki963
Szaki963 picture
*****

Szia!

Nincs mit,minden képpen egy periféria ellenőrzés,próba,trutyitlanítást csinálj!
Googliztam a gép után ez egy bazi drága negyed millás szerkezet,bármi lehet ettől független vele,ennyi pénzért,bármi marhaságot kitalállnak bele..
Amúgy ki az az elmebeteg aki ennyi pénzt költ egy mosógépre,ami amúgy egy határ.....

Felesleges rajz,és szerszám nincs,csak ritkán használt.
elwo

0

Sponsored links