You are here

Navon 32" (17MB82) kijelző csere után fordított kép. (Megoldva, Gábor2 segítségével)

8 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Hihetetlen módon, találtam itthon egy kijelzőt, gondoltam megpróbálom a törött helyett. Működik is, de fejjel lefelé van a kép. Utána olvasva elvileg létezik erre megoldás ha minden igaz, de persze én nem tudok mit kezdeni vele. Szóval adódik a kérdés, tudja-e valaki ennek a mibenlétét és elárulná a megoldást? 
Köszönettel: Kiss Z.

Comments
Gabor2
Gabor2 picture

Ki tudod olvasni a profilt?
Küld át , visszaküldöm megfordítva
 

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Még sosem csináltam, de utánanézek és ha sikerül megpróbálom, utána átküldöm. Köszönöm előre is a segítséged!
Üdv, Z.
U.I: valami DVR mappa lett, nem tudom jól csináltam-e...

0

Gabor2
Gabor2 picture

https://elektrotanya.com/content/technika-tv-vestel-17mb82s-main-szerviz...
Itt megtalálod.
Az aktuálist kimásolom.
:Egyenlőre az mb82-es alaplappal szerelt tv-k kép fordítását,( és még több fontos dolgot) írom le,mivel ezt teszteltem és biztos hogy működik.
Az üres fat 32-re formatált usb meghajtóra nagybetűvel READ nevű mappát készítünk.Ezt fogja felismerni a tv ,és csak ekkor írja be a megfelelő fájlokat.
Behelyezzük a tv usb aljzatába,megvárjuk míg a tv felismeri,(a felkínált lejátszást elutasítjuk),  menü 4725 szervizmenübe lépünk, és az usb műveletek (legalsó, usb operation) re rámegyünk és távon ok. Ezzel felmásoljuk az usb-re az összes fontos beállítást (amit szerv menüben állítani nem lehet)
bin formátumban vannak. Ez összesen 11 fájl, méretük különböző, 1kB-tól 2MB-ig terjedhet.
Kimásoljuk másik tv-ből ilyen módon ugyan ezeket, és igényeknek megfelelően módosítjuk, cseréljük a megfelelőre, pl képforgatás -lvds opció hang probléma hdmi,sat av, kimenetek száma,induló logo stb.
Visszatöltés ugyan így történik mint a másolás annyi különbséggel ,hogy a read mappából kivesszük a módosított tartalmat, és azt közvetlenül az usb meghajtóra másoljuk (a READ mappa ekkor már ne legyen ott) ,és ha kész utána újra indítjuk a tv-t áramtalanítással.
Leírok párat amiket már megpróbáltam ,és kiderítettem mire jó.
ptf.bin = lvds opció,és képforgatás
logo.bin= induló logo
hdmiedid.bin=külső csatlakozók, sat,hdmi stb.
A hw,és sw profil .bin-ek azt hiszem a szerv menü -ablakában olvasható kijelző típus .stb-t módosítható vele
A hangprocessor típusának kiválasztásáért felelős fájlt még nem volt időm megkeresni, de teszteltem egy olyan tv-n aminek firmware feltöltés után nem volt hangja , oly módon hogy a másik fajta hangprocival szerelt alaplapból kiolvasott összes profil bint betöltöttem, és jó lett a hang.
Természetesen a kiolvasás után a teljes tartalmat elmentjük, és nyugodtan próbálgathatjuk ,nem ront el semmit, mert az elmentett tartalmat bármikor vissza írhatjuk . A képforgatást én úgy csináltam, hogy a kiolvasott teljes tartalomból csak a ptf.bin fájlt cseréltem másik kiolvsaott-ra, és utána a módosított és az összes eredeteit vissza töltöttem a tv-be, de szerintem elég azt az egy fájlt magába betölteni, amit módosítok, de ezt még nem volt időm kipróbálni.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Azt hiszem többek nevében is megköszönhetem a leírtakat, mert más is belefut(hat)ott ebbe a problémába. Többit még nem, de a kiolvasás menetét már sikerült értelmeznem remélhetőleg.
Üdv, Z.

0

Gabor2
Gabor2 picture

Szia.
Már leirva szerepel a tanyán,csak bemásoltam neked ne kelljen keresgetni.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Én nem találtam, de így már elolvastam.
Közben kiderült, hogy amit átküldtél modosítást, azzal tökéletes lett!
Köszönöm még egyszer a segítéget!
Üdv, Z.

2

Gabor2
Gabor2 picture

Szívesen!

0