You are here

HP 4530/4535 nyomtató hiba kód-nem működik

21 posts / 0 new
Last post
Tillatrilla
Tillatrilla picture

Üdvözlök mindenkit!
 A címben említett nyomtatóm üzemképtelen lett sajnos. A kijelzőn az Error Code OXB87228BO -üzenet olvasható,minden led egyszerre villog. Menüben lehet navigálni,patron cserét érzékeli,erről a demo videó is lejátszható,de változó idővel kikapcsol,majd a hiba üzenetet mutatja. Ritkán,de elő fordul,hogy még az is megjelenik a kijelzőn,hogy a nyomtató nem szabályosan lett kikapcsolva.
De a hiba kód mindig ugyanaz. Sajnos ötletem sincs a hiba okára.

Comments
oreg
oreg picture

Szia!
"SzBálint" által ajánlott hideg spray-t használtad? Hűtőkamra helyett gyorsabb lehet, és a konkrét lázas alkatrész behatárolható!
Utána jön, ennek a melegedésnek megszüntetése pl ráragasztott hűtőborda ez átmeneti megoldás. Addig amíg nem jön elő újra a hiba!
De ehhez meg kell bontani a készüléket. Lásd fotó!. Próbához a fedél és a a tinta fedlap érzékelőt optikai érzékelőket zárni kell így tesztelhető!
A szétszedéshez sok video van pld:

https://www.youtube.com/watch?v=fvBPOoZnymY

File csatolás: 

0

Tillatrilla
Tillatrilla picture

Szia!!  Hát sajnos nem vettem még,nem voltam olyan üzletben... Próba képpen egy hétig hűvős ( 5-8 C ) közötti helyiségben tartottam,majd feszültség alá helyezve kb.3 perc elteltével dobta is  a hibát. Ilyen hamar megszaladna benne valami??  Kidobni sajnálnám,hibátlan esztétikai állapotban van,szerettem is a gépet,illetve van még tartalék tintapatronom is,ugye aminek 5ezer körül van darabja.
Nyomtató persze kellett közben,így most vettem egy Epson L3250-et. (Volt már Canon,HP...) Még van néhány márka,ami majd következhetangry

Köszönöm a linket,mindenképpen szerelés alá fog kerülni!!

0

oreg
oreg picture

Próbáld még hidegebb helyen hűteni mennyivel hosszabb az életben maradás. Igen hamar megszalad amint eléri a hőtágulásból eredő alakváltozást a laza kontaktus ez lehet aktív eszköz Tr, Ic belsejében,
Ez lehet, hogy nem is aktív elem hiba, hanem valamelyik csatlakozó, szalag kábel csatlakozás a bűnös, kihúz visszadugás is segíthet.  kábel csatlakozóknál ugyan ez.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:  lassan készül, mint  a Luca széke, igaz, lassú munkához idő kell
Meg már van másik nyomtató

Bálint

0

Tillatrilla
Tillatrilla picture

Szia! Szétszedtem,hát ezen a panelon mérni,valamit az felejtős... Forrasztásoknál nem találtam gyanúsat,szalagkábeleket megtisztítottam,visszadugtam,de változás nincs.Melegedést nem éreztem,a tápon viszont a félhold alakú pin-en 0.7V mérhető. A másik lábán 31-32V meg van. Mi lehet ez a 0.7V?? Ha ez lenne a 12V,akkor miért megy rajta látszólag minden?

 

File csatolás: 

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Ra van irva a tapra hogy mit tud, azt kell merned rajta. Valoszinuleg bga-s, holegfuvoval raprobalhatsz, de ez max ideig oraig segit rajta. Vagy nem...

0

Tillatrilla
Tillatrilla picture

Mérés szerint ebben olyan táp van,(de majd kijavítanak a hozzáértők) hogy a félhold jelölésű lábon az alaplapról a főkapcsoló gomb megnyomása után 3V körüli feszültség jelenik meg,és ekkor a 31V feszültségű láb átvált 12V-ra.Ezek szerint a táp rendben lehet. Most az a jelenség,hogy összerakás után nem a hibakódot dobja,hanem szöveges üzenet van,miszerint elakadt papír van valahol.De ez teljesen lehetetlen,mivel teljesen tiszta,átlátható minden. Köszönöm mindenkinek a segítő szándékú hozzászólásokat,ennek a gépnek itt lett vége.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: elsőre a tápját ellenőrizném

Bálint

0

Tillatrilla
Tillatrilla picture

Szia!!  Szét fogom szedni,mivel azt hiszem ennek lassan már mindegy lesz... Remélhetőleg vannak paraméterek a lapon,mert kapcsolási rajzot találni úgy sem fogok. De hol méregessek rajta? A hűtőben? Úgy fest a dolog,hogy csak ha nagyon hideg a belsje,akkor hajlandó működni. Szalagkábelek,mikrokapcsolok nélkül meddig jutok el a mérésben?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ha jól emlékszem PUSHYG kolléga nyomtatókat is javított, keresd őt

Bálint

0

Tillatrilla
Tillatrilla picture

Szia!  Megtettem,köszi az infót!!!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

Tillatrilla
Tillatrilla picture

Szia Bálint!!
Hát sajnos azon már napokkal ezelőtt túl vagyok,semmi válasz. Tudom,hogy nem azonnal válaszolnak,de sajnos nagyon rossz természetem van,nehéz kivárnom az információt,ezért több helyről várom a választ.

Bízom benne,hogy benéz egy rutinos kolléga. 
És a címben azért van a ,,4530/4535" ,mert a nyomtatón a 4535 szerepel,a HP printer doctor viszont 4530-ként azonosítja. De persze ez a program sem bírt vele.

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Első körben pucold meg alkohollal a kontaktokat, a patronokon meg a nyomtatóban is. Utána meg lehet pucolni az encoder szalagot és az encoder tárcsát is.

A

 

0

Tillatrilla
Tillatrilla picture

Szia! Köszönöm,már mindent megpróbáltam,ezt még nem.

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

tintaköpködőnél ezek a legelső lépések! ;-)

A

0

Tillatrilla
Tillatrilla picture

Fejlemény van. Azért működhetett a szervízben,mert aránylag sokáig volt a hideg autóban,illetve az üzletig is gyalog vittem a kezemben. Ezt azért gondolom,mivel itthon kb 3/4 órája kiraktam a fedett,de hideg teraszra,majd próbaképpen behoztam. Nem dobott hibát,wifi csatlakozást is volt időm beállítani,majd nyomtattam is vele. Persze 5-6 perc után jött is a hiba,és azóta is folyamatosan,hogy a lakás melegében van. Ilyenkor mi lehet vele?

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Ha külső tápos, megpróbálhatod a nyomtatót és a tápot külön hidegre tenni és úgy tesztelni, hogy kiderüljön melyikőjük a ludas. Akár egy repedt forrasztás is lehet, ami a hőmérséklet függvényében jobb, vagy rosszabb...

0

Tillatrilla
Tillatrilla picture

Szia! Délelőtt még takarítgattam,de sajnos nem vezetett eredményre. Bevittem egy a vélemények alapján megbízható szervízbe,ott bezzeg hiba nélkül működött.Még nyomtattunk is vele.Többszöri próbálkozás ellenére sem jött elő a hibakód. Persze közben már néztem egy Epson gépet helyette. 
Haza hoztam a HP-t,és megint folyamatosan hibára fut. Dugaljakban megnéztem a feszültséget,231V,49.98Hz. A szervizes alacsonyabb,vagy ingadozó feszültségre tippelt. Indítás közben is mértem,semmi változás.Szünetmentesem sem kapcsolgat,ingadozásra kicsi az esély....
Most mitévő legyek??

0

Sponsored links