You are here

Siemens IQ500 mosógép E61 hiba a mosás végén

5 posts / 0 new
Last post
zsbojtos
zsbojtos picture

Szervusztok!

Új vagyok a fórumon, és a tárgyban említett eszközzel akadt problémám.
A hibakód alapján az ajtózár hibásodott meg (ha minden igaz). Szétszedtem, kitakarítottam, teszt módban ellenőriztem. Az elektromágnes reteszel (és old is), ajtókapcsoló zár (és bont is). Ennek ellenére program végén. (tehát befejezi a ciklust, leüríti a gépet) kidobja az E61 hibát, ajtó kézzel simán nyitható. Miután a programválaszótal kikapcsolom a gépet, majd ismét kiválasztok egy programot, a kijelzőn csak a centri fordulat, és hőfok látszik.Kezelőszervekre nem reagál. (kapacitiv  kezelő)Egy bizonyos idő elteltével, a probléma megszűnik, a kijelzőn megjelenik a programhoz tartozó idő kijelzés is, és a kezelőszervek ismét működnek. Már szétszedtem a vezérlő panelt, tápját, reléket, átvizsgáltam. Minden hibátlan. Elkók  nem folynak, nem degradálódtak. Találkozott már vmelyikőtök hasonló hibával? Kérem ossza meg velem, ne kelljen hülyén meghalnom. Pláne szennyes ruhák között.

Válaszokat előre is megköszönve.

Üdv 

Zsolt

Comments
vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Meg kéne próbálni törölni a hibakódot.

0

zsbojtos
zsbojtos picture

Hello,

Azt korábban már többször töröltem, de amikor nem működik a kezelőfelület, akkor azt sem lehet. Valószínű a processzor döglődik, mert később már olyan tüneteket is produkált, hogy program végén már nem csipogott, és a program végét jelző állapotjelző (-O- helyett csak egy vizszintes vonal jelent meg )Azért köszönöm.
 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

A gombok tiszták, szárazak?

0

zsbojtos
zsbojtos picture

Igen, A panelt lemostam, majd szárítottam, ennek ellenére a hiba megmaradt. Rendeltem egy bontott panelt, remélem azzal megoldódik.

0