You are here

Whirlpool S20D hűtőszekrény nem működik a leolvasztás

11 posts / 0 new
Last post
otto54M
otto54M picture

Sziasztok!
Sajnos a pontos típus nincs meg,mivel az előző tulajdonos a gépről minden azonosításra alkalmas matricát eltávolított.
A csatolt képeken viszont jól látható,hogy milyen gépről van szó. A lényeg az,hogy az automatikus leolvasztás nem működik,így idővel
a hűtőben lévő hőmérséklet emelkedik és hagyományos módon kell leolvasztani. A leolvasztást nem az elektronika vezérli,hanem egy bimetálos kapcsoló,melynek a típusa: ELTH 261NU.
Az ELTH 261NU beszerzésére hazai forrást ez idáig nem találtam. Segítőkész ötleteket várok a beszerzésre,illetve az esetleges helyettesítésére.
Előre is köszönöm.
Ottó
 

Comments
dankasan
dankasan picture

Szia!
Más klixonnal is helyettesítheted ha nem kapsz. 8-fokost keress. Az összekötésnél jól szigeteld le és akkor nem lesz baj!

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Az a vacak huszonezerért csak korlátoz, de nem az vezérel. A fűtőbetét ne olvassza szét a műanyagot. Azt hiszem 700W körül van.

Szedd szét hátul, hátulról nézve a jobb oldalon a sarokban van egy fehér doboz, benne elektronika. atmel 40 lábú vacakkal, egy vagon relével. A fehér, hengeres 1uF kondi helyett tegyél bele Wima, vagy hasonló X2 MKT-t... A kis hengeres fehérek is garantáltan kapac szegények. A fűtőbetét reléje a 2. Kicsi, ha jól emlékszem. Vedd ki őket, mind. És mérd ki.. sokban oxidosak belül. Hq-ban van típusazonos.

 

0

otto54M
otto54M picture

Szia! Köszönöm az információkat! Korábban a kondikat már cseréltem,mert a "relék kattogtak",most ismét átnézem,esetleg a korábban cserélt kondiknak ismét lecsökkent a kapacitásuk.

File csatolás: 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

még valami... Biztos, hogy a leolvasztás a gond? Mert ez a gép úgy hűti a rendes, jobb oldali teret, hogy egy kis szinkron motoros csappantyú van bal fent a hűtőben.. (jobb oldaliban).. az le tud fagyni, elkopni, leégni...

0

otto54M
otto54M picture

Sziasztok! Esetleg tudja valaki,hogy amennyiben a NO FROST -os készülék mechanikus leolvasztás vezérléssel működik,melyek a be illetve visszakapcsolási hőfok értékek.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

0

otto54M
otto54M picture

Szia! Nagyon úgy néz ki,hogy ez az. Az ára viszont brutális! Köszönöm!

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , gondolom ezt metaláltad :

Quick guide on how to test the Bi Metal Switch function of a Whirlpool Smeg Frost stat. ELTH type 261N

https://www.youtube.com/watch?v=Zhs09hrocdk

If the switch is ok, you need to change the rear board if it's not defrosting.

Képeket nézve azért furcsának találom , hogy a kapilláris cső körül így be van jegesedve , én kalorikusan is rámérnék . Gázhiány esetén szokott így jegesedni az elpár .
 

0

otto54M
otto54M picture

Szia! A video-t megtaláltam,láttam. A csatolt kép nyáron a legnagyobb melegben készült,akkor egy ismerős hűtőgép szerelő megnézte,de kalorikusan rendben találta.
Eddig le volt állítva a gép most vettem elő,hogy a végére járjak a problémának. A fűtőszál rendben van,így kizárásos alapon magában a kapcsolóban van a probléma.
A kapcsolási rajz  szerint a leolvasztó körben csak a kapcsoló és a fűtőszál van.Az árát látva lehet,hogy valamilyen más megoldást kellene keresnem.

File csatolás: 

0

otto54M
otto54M picture

Sziasztok!
Valójában nem a megfelelő rajz lett becsatolva,mert amiről a hozzászólásokban szó van az a most csatolt képen lévő rész. Egyébként még nem oldódott meg a probléma,de előbb utóbb valahogy meg lesz.

File csatolás: 

0

Sponsored links