You are here

Mini 3g repeater ki/bemenet azonositasa

23 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Sziasztok. Videki hazba, nagyon gyenge jelszintu zonaba vettem a kepeken lathato szettet.  Olcson, egy olyan embertol, akinek a frissen vasarolt hazaban volt felszerelve, de nem hasznalta mivel az o halozatan jo a jelszint ott. Eloeleterol nem tud semmit. A nagy kerdesem az lenne, hogy az erositon melyik a bemenet es melyik a kimenet, mert ez nincs feltuntetve rajta. Vagy ez oda-vissza mukodik?

Comments
lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

A 3G-t lekapcsolták v. hamarosan lekapcsolják a szolgáltatók. Én nem fektetnék ilyen cuccba.
GSM az más ha csak telefonálni akarsz, de nincs térerő. Nézz utána, hogy mit csinál a GSM frekvenciákon.

Üdv, lcsaszar

0

josef.48
josef.48 picture
*

Szia pika75!Ez egy két irányú átjátszó ,az egyik irányba az alacsony frekvenciás sávot ,a másik irányba a magas frekvenciás sávot erösiti.A yagi antenna és a bót antenna közöt meg kell legyen a kábel hossza (távolság),ha lehet a yagi minnél magasabban legyen a mobil átjátszó irányában.Ez követelmény mivel ugyan az a frekvencia van a bót és a yagi anntenéban és begerjedhet.Miután a yagi fent van kiprobálhatod,nem történik semmi ha forditva is van,majd felcseréled.A kék és piros nyomógomb gondolom a az erösitést szabályozza,csökenteni kell ha gerjed,pl.a két anntena között kicsi a távolság.A németeknél már szerlik le a 3G-t,majd megkérdem az egyik barátomat, hogy hogyan is van nálatók és majd üzenek.üdv.Jóska

1

pika75
pika75 picture

Szia. Koszonom. Tehat a kabelt teljesen ki kell nyujtanom. Remenykedtem, hogy nem mert az 5m kabel eler a padlas egyik vegebol a masikba, de ott nincs konektor a kozelben. Majd a hetvegen meglatom. En nem tudok arrol, hogy a 3g lekapcsolasa tervben lenne, de ettol meg lehet. Amint irtam, a lenyeg a mobil telefon kapcsolat, apam jol megvan internet nelkul is. Udv.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ahogy a feliraton is szerepel, ez egy 3g repeater. Nem gsm. Mivel Románia is EU tag, le lesz kapcsolva a 3g. Hogy mikor, azt a helyi freki gazdálkodó dönti el, nem tudom, Nálatok ki az. De le lesz kapcsolva. És nem évek múlva. Ez nem tud gsm sávot. Vagyis ha a 3g leáll, ez se jó semmire.

A kábel letekerésnél nem az a lényeg, hogy legyen 5m kábel. Hanem hogy a donor, és a repeatált oldal között legyen nagy izoláció, ne gerjedjen vissza. Mint a hangfal előtt a mikrofon. Ezért az a kis fehér vacak nem jó választás.

 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Nem tudom, Nálatok hogy megy a jogi oldala, és annak a betarttatása.. Rántotthús országban ez tilos. Hiába kapható. Sőt, volt olyan cég, aki ezt árulta, és az NMHH bírósági körök után kötelezte az eladót, hogy az összeset vásárolja vissza kutassa fel a vevőket! (igen, lehetetlen, és mégis..) És igen, kapható az alin. Tudom.

És a lényeg: A szolgáltatók vagyonokat ölnek a hálózatuk tervezésére, üzemeltetésére, és rendszeres mérésére. Ha Te felszögelsz a falra egy ilyet, ami kínában készült, és erősít mindent, ami a sárvatrtományába esik (kételkedem, hogy csak azt, volt kezem között pár ilyen szörnyeteg, és borzalom, amit művelnek...) Ha Te belerondítasz ebbe a képbe, azzal magaddal, és másokkal is kiszúrsz. Sőt, ha valóban zavart sugároz, meg is büntetnek, de alaposan. Idehaza jogszabály is van rá, és sokba kerül. Nagyon. A kobzás csak egy dolog..

Nem tudom, a Román hatóságok hogy viszonyulnak ehhez, de gondolom hasonlóan. Nálatok mikor kapcsolják le a 3G-t? :) mert ezzel értelmét is veszti.

Amit viszont lehet tenni... Veszel egy jó nagy nyereségű yagit, a BTS fele fordítod, minél jobb nyereségű rövid koax, és egy másik antenna a padlásra, lefele irányítva. google, yotube ad találatot.. a yagi nyeresége hoz annyit, hogy lesz rendes lefedettség a házban. Passzív, és nem zavarsz senkit..

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , úgy tudom , hogy Magyarországon van olyan is mikor a szolgáltató szerel fel hasonló átjászokat, ahol indokolt . Valami hasonló működik a metró állomásokon is , de mintha a nagy bevásárló központokban is lenne .

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Hát... Amennyiben hasonló a trabi, meg egy Ferrari, akkor igen. Azon csatornaszelektív berendezések, minden szolgáltatónak külön-külön. Metró más, ott közös antenna rendszer van, és egy hybrid matrix az, ami összefogja a technológiákat, és szolgáltatókat. Külön-külön. Minden szolgáltató saját berendezést használ, nincs olyan, hogy a teljes sávot közösen ordibálják be.

Meg hát árban sem mindegy. Idehazai gyartó pl a Bonn Hungary. https://bhe-mw.eu

Vannak fent adatlapok, lehet bogarászni. Hát... Nem ez az ár, és "tudás" kategória.

0

leweegee
leweegee picture

A vodánál létezik minibázis, ahol gyenge a lefedettség. https://www.vodafone.hu/szolgaltatasok/minibazis

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Vagy újabb készüléknél mehet wifin is a trécs parti... Csak nem tudom a Román helyzetet, ott mi van, mi nincs..

1

leweegee
leweegee picture

Hi. 
Szerintem a vowifi az évezred találmánya, aktívan használom mióta csak létezik. Felénk használhatatlan mind a 3 szolgáltató, így e nélkül nagyon meg lennék (voltam) lőve. 

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Erről írhatnál pár mondatot. Ez ugye SIP protokollal működik? Kitől kapsz nyilvános telefonszámot, amit bárki fel tud hívni? Mobiltelefonon mi kell hozzá?

Üdv, lcsaszar

0

leweegee
leweegee picture

Szia!
Nem tudom milyen protokollt használ, de a saját számodat használja. Telekom esetén a +wifihang kóddal kellett aktiválni, valamint a telefon menüjében engedélyezni a wifi hívást és kb. ennyi. Azóta egy kis telefon ikon plusz wifi jelecske van a térerő mellett, és amint látod nullás térerő melett is tudnak hívni. Ha elhagyod a wifid hatósugarát automatikusan átvált normál üzemmódra, valamint bármilyen wifivel megy, nem csak sajáttal. 
Itt egy link az erre képes telefonokról: https://docs.google.com/spreadsheets/d/174pMirVIpHBjxJiLaDP45_X0Cua_kjnGGSIQeu3kJFo/edit#gid=0

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Köszönöm, én Yetteles vagyok, ennél csak volte van :-(
Aminek azonos a percdíja, mint a normál hívásnak.
A vowifi ingyenes? Ha annak is azonos a percdíja, akkor nem sok előnyét látom. Max olyan helyen, ahol nincs térerő, csak wifi.

Üdv, lcsaszar

1

leweegee
leweegee picture

Azzal a percdíjjal dolgozik ami az eredeti csomagodban van. Ez nem egy külön szolgáltatás, annyi a lényeg, hogy gsm helyett wifin épül fel a mobilhívás. Valóban csak annyi értelme van, hogy ahol nincs térerő (lsd. nálunk) ott stabilan lehet beszélni. 

0

ityvity
ityvity picture
*

Igen a percdíj nem változik , csak tehermentesíti a szolgáltató hálózatát (minden cellának korlátozott érpárja van ) , meg javítja a tel. elérhetőséget ,ott ahol gyenge a jel , pl. nálam az alagsorban 70-en nincs mindenhol térerő .

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

A szám ugyan az, mint a mobil számod. Csak ha van WiFi, akkor azon megy a kotkodálás, nem a szolgáltató technológiáján. Ami kell hozzá, az a szolgáltató támogatása, meg a telefonnak is tudnia kell. Semmi bonyolult. Sőt azt hiszem, by default, be is van kapcsolva az új cuccokon...

1

Janos.ro
Janos.ro picture

Igen, ez nagyszeru dolog, en is hasznalom. Csak... ott nincs internet. A temanyito irta is:

Amint irtam, a lenyeg a mobil telefon kapcsolat, apam jol megvan internet nelkul is. Udv.

0

welding alt
welding alt picture

Szia!
06/06/2022 kaptam a Vodafontól egy SMS-t, hogy az elkövetkező napokban tekintettel a fejlesztésekre, a szolgáltatásaiban fennakadások fordulhatnak elő. A román nyelvű szöveg lefordításának nem látom értelmét, de itt is rövid időn belül minden változni fog e téren. ( Értem ez alatt az összes szolgáltatót).
Üdv!

0

pika75
pika75 picture

Szia. A lenyeg az lenne, hogy lehessen beszelni telefonon barhonnan a hazbol. Ha meg egy kis internet is lenne, az mar bonusz. Azt olvastam, hogy bezavarhat a szomszedoknak, de itt a legkozelebbi haz 30m-re van, egy idos no lakik ott, nem allando jelleggel, Egy masik haz 50m-re  van, remelem, hogy az mar az erosito hatosugaran kivul esik. Amugy egy 20cm-s botantennaval mekkora hatosugar lehetseges? Nem utolso sorban ottani jelenletunk nem allando jellegu, es az erosito ertelemszeruen csak akkor mukodne amikor ott vagyunk. A hotosagok nem hiszem, hogy foglalkoznanak ezzel, tudok esetrol itt bent a varosban, egy epulet alagsoraba bekoltozott egy ceg, de ott nem volt mobil jel, igy feltettek egy hasonlo szerkezetet, es a szomszedoknak azota problemas a telefonalas. Bejelentes lett teve, de nem tudom mennyire veszik komolyan ezeket. Szoval.... melyik fele az input es melyik az output?

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Ha nem szükséges saját mobil használata, akkor egy GSM adapter is jó lehet. Teljesen korrekt megoldás, vásárolható, engedélyezett. Egy dobozt kell felraknod a padlásra, azon egy botantenna, a legtöbbön van csatlakozó, akár irányított Yagi is lehet. Onnan egy 2 eres telefonvezeték jön le a lakásba, arra meg egy DECT és máris lehet kb. az egész lakásban telefonálni, jogszerűen, mások zavarása nélkül.

1

Janos.ro
Janos.ro picture

Igen, ilyen a Premicell is.
Ebben akar tudnek is segiteni, van par darabom, mar nem nagyon indokolt a hasznalatuk. Mi arra hasznaltuk, hogy klasszikus telefonkozpontba (PbX) kotottunk be mobil szamot.
Ha ugy tetszik, vezetekes telefonnak be lehet kotni egy Cordless telefont, akkor a hazban lehet vele setalni.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Tönkre nem megy, próbáld ki.

De a kis antennával zavartatás sok km is lehet... Telefonodban mekkora az antenna :) és milyen messze a BTS.. :)

0

Sponsored links