You are here

Facebook hack (MEGOLDVA)

21 posts / 0 new
Last post
stomi
stomi picture

Sziasztok!
Tegnapelőtt lenyúlták a face profilomat. A face által ajánlott módok nem vezettek eredményre a visszaszerzést illetően, mivel a görény megváltoztatta az e-mail címet is és a face mindig oda küldené az új jelszót.
Ez volt a profilom:
https://www.facebook.com/tamas.schmidt.77
Supportot meg nem találok, ahol lehetne jelezni a problémát.
Ha letiltják azzal sem vagyok beljebb (sőt!), attól még nem kapom vissza.
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném!

Nos sikerült visszaszerezni.
A sokadik próbálkozásra (nem férek hozzá a levelezésemhez) kért egy új e-mail címet, valamint egy hivatalos szkennelt igazolványt. Az éppen lejáró jogsimat kapták meg és az új e-mailra már meg is érkezett egy kód, amivel vissza tudtam venni a fiókom irányítását.
Köszönöm mindenkinek az ötleteket!

Áttettem a megfelelő helyre!

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

0

stomi
stomi picture

Szia!
Köszi, sajnos a Face elérhető segítségeit már kimerítettem, eredmény nélkül.
Ha az ezek általi lépéseket végrehajtom, csak körbejárok és mindig a megváltoztatott e-mail címre szeretné küldeni az új jelszót.
Még egy válaszra várok a Face-tól, aztán meglátjuk.
Mindenképpen jelzem a végeredményt.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

andrasary
andrasary picture

Szia
Sajnos egyre több embernek lopják el az adatait mind az
Engem nem fenyegt ez a veszély mert nincs FB fiókom, meg nem is lesz.

3

TonyStark
TonyStark picture
***

Szia!

Habár nem igazán elektronika, azért hozzászólok.smiley
Nekem speciel nincs FB fiókom, meg nem is lesz, ennek ellenére átérzem a problémád.
Szerintem a profilodnak reszeltek. Ezt a veszteséget le kell nyelned.
De nézd a jó oldalát-mert az is van-rengeteg időd felszabadul , amit egyéb ,értelmesebb dologra tudsz fordítani.
Természetesen ez csak a magánvéleményem.

 Üdv!  Tóni
 

11

ityvity
ityvity picture
*

Ami nincs az nem is hiányzik . A szabad idő értelmes kihasználását meg mindenki máskép szervezi .Pl. neked mennyi időt rabol el az ET , vagy mi az amiért itt társalogsz beszélgetsz . Ugyan azt lehet tenni a facen is .
Én sem láttam sok értelmét , de mikor minden 3-4. ismeretlen kuncsaftom azt monda , hogy a facebookon osztottak meg valaki ma telefonomat , elgondolkodtam , hogy ott az ingyen reklám helye .
Azóta több szakmai csoportba bejelentkeztem , és találtam , meg adtam el alkatrészt is . Nem jelöltem , meg igazoltam vissza boldog boldogtalan , csak a tevékenység meg a mozgás körömön belül , nem posztlom mikor mitt csinálok , mere járok , mitt eszek és hallá az oldal algoritmusának már az ilyen tartalmak ki is kerülnek .
Sok ügyfél Messengeren kér telefonszámot , küld üzenetet pl. milyen hibát villog a gép , vagy rövid videót küld , hogy mi nem működik .
Módjával mindenek lehet értelmet adni .

5

Mr._V.
Mr._V. picture

Én sem vagyok évek óta fent, amióta azzal tiltott ki az oldal, hogy művésznévvel voltam fent (DJ). Elküldtem nekik az engedélyem, melyen szerepelt a művésznév, azaz jogosan használhatnám, de nem reagáltak rá... még az adatokat sem hagyták menteni. Erősködtek, hogy személyi igazolvány másolat kell nekik... egy külföldi magáncégnek nem fogom megadni a személyes adataimat.
A legtöbb küldött levelem az "egyéb" mappába került és az egyetlen meló, ami onnan jött, az is jó fél évvel korábbi levelem kapcsán jött, mert akkor leltek rá, hogy létezik egyéb mappa is. Tehát nekem használhatatlan volt az oldal. De ismerős próbált rávenni, hogy reklámozzam magam ott és csináljak egy oldalt. Átküldtem neki a feltöltendő adatokat, hogy csinálja meg ő a saját fiókja alól. Meg is lett az oldal, ám 1 nappal később belekötöttek egy mixbe (9 közül csak 1-be), mondván kéretlen tartalom. Egy legalább 15 éve működő legális mixmegosztó linkje volt az adott mixemhez. (9 azonos kezdetű és eltérő végű linkből 1 nem tetszett neki, de mi alapján?) Azóta még nem mondta az ismerős, hogy mi lett a vége, mert jeleztem neki, hogy éljen panasszal.
De korábban lakótársat, albérletet sem találtam a FB-n hosszú idő után sem, más albérletes oldalakon meg hetek alatt. Mert ott a hirdetésre válaszolnak, míg a FB-n csak "hozzászólnak" és belekötnek.
10 elküldött email-ból 1-re általában kapok választ és lesz is belőle meló. FB-n az említett 1db volt csak 3 év és vagy 50 üzenet elküldése után.
Videót/linket átküldeni ott van a Skype, Viber, Telegram, stb.
Ismerősökkel pedig viberen, telefonon és személyesen tartom a kapcsolatot.

Szóval az előttem íróknak igazuk van, mert mióta (kb.3-4 éve) nincs FB-m, nyugodtabb az életem és a kapcsolatot ugyanúgy tudom online tartani az ismerősökkel FB nélkül is.
Pl. albérletes, társkeresős csoportokban 2 valós hirdetés között 5-10 macskás kép, virág, kajafotó volt, míg ha felmegyek egy ilyen szakoldalra, ott 100%-ban az van, amiről szól az oldal.

Összegezve: ami függő, azt nem érdekli, hogy emiatt merül le a telefonja idő előtt, hogy napi 150MB adatforgalmat generál a háttérben anélkül. hogy az ember használná, mindig csak a legújabb programmal működik (ami régi droidot már nem támogat), stb. Nekem 5 éves a mobilom és még legalább 5 évig tervezem használni, mert egy ilyen oldal nem kényszerít rá, hogy lecseréljem.

Szóval FB után is van élet és vannak alternatívák kép és videó küldésére, ami meg is marad az eszközön (PC/tel) (nem úgy mint a fiókod esetében, hogy még az üzenetek is elvesztek + kép és videó anyagok). Ahogy tavaly majdnem 1 napos leállása volt az oldalnak, lehet számítani már bármire, ami adatvesztéssel jár, ezért nem célszerű ott élni az életet, hanem az üzeneteket offline is tárolni, elkérni a másik telefonszámát, hogy folytatható legyen offline is a kapcsolattartás.

Többen mondjuk, hogy jobb nélküle, de amíg függsz tőle (csak a jót látod benne), addig ami negatívokat írtam, nem hiszed el, pedig mind igaz.
Legyen szerencséd, és szerezd vissza a fiókod, de biztosítsd be magad, hogy tudj nélküle is létezni. Pl. egy honlap tárhelye 3e Ft, 10-15e Ft-ért akár el is készítik és ott van a reklámod. Google keresőbe ingyenesen beregisztrálod és már találatként is megjelenik. Mivel sokan nem vagyunk FB-n, az ottani hirdetésed számunkra láthatatlan, de a saját weboldalad elérhető bárkinek (FB-snek is).

Ne vedd kioktatásnak, csak egy képnek a FB sötét oldaláról.

Ja igen, és a beragadt regisztrációmat (ahova nem voltam hajlandó igazolványmásolatot feltölteni) törölni sem engedi, de 2-3 havonta küld valami email-t, hogy mi minden történt, mióta nem léptem be... leiratkozok a link használatával, 2-3 hónap múlva más témával, de ugyanúgy zaklat, így már az összes FB-től érkező üzenet azonnal törlődik. Ennyire felhasználóbarát az oldal, hogy profilt törölni sem hagy. Email-ben is kértem a profil törlését, nem reagáltak rá. Ezekkel is számolj, ha bármi okból kizárna az oldal!

2

AzzA
AzzA picture
*

egy külföldi magáncégnek nem fogom megadni a személyes adataimat.

Ez csak hab a tortán. A "hivatal" bármikor megtalál 20 perc alatt hol vagy, sőt azt is megmondják mit reggeliztél.
Ez nem paranoia, ez a valóság.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Rootolt telefonnal nehezen, ahol a net monitorozva van.
Semmi nem fér hozzá a tartózkodási helyemhez (kivéve 1db térképprogram), google nincs a készüléken, így a készülékkereső is törölve van. A GPS még hálózatalapúra sincs állítva, hanem totál OFF.
Háromszögelni tudnak ugyan, de wifiről netezek, nem mobilnetről, így 2G-s hálózaton használom, ahol távolabbi adótornyokat is elér, azaz 3-5km-re pontosan tudják csak megmondani, hol vagyok, vagy neten az IP alapján, amire rákeresve más települést jelez, de eleve honnan kapnák meg az IP adataimat telepített és futó program nélkül? Mert a nethez a legtöbb program nem fér hozzá, programszinten blokkolva van és a reklámblokkolóban is tiltva van a net az adott programokhoz, ezért még az esetleg reklámos programok sem tudnak reklámot leszedni, mert nem látják a netet. És a reklámblokkoló alapértelmezés szerint ha új programmal találkozik, nem ad neki netet, csak ha én kézzel engedélyezem. Hívást pedig csak a tárcsázó indíthat (még skype/viber/SMS se). Így a pegazus ha gyűjtene is adatokat, egyrészt nem férne a nethez, másrészt több program is szólna, hogy valami új van a készüléken, ami még nincs beállítva. (Mobilnethez egy nem google böngésző, egy levelezőprogram és egy viber fér csupán, ha olykor bekapcsolom.)
A kamera, rezgés, névjegyek, stb. is mind tiltva van minden olyan programban, aminek semmi köze ezekhez.
Analytics, crashlytics, log, fabric, bugly, bugsnag, crashreporter, metrics, app_rate, onesignal, telemetry, mixpanel, flurry, evernote, measurement, ... és hasonló dolgok naponta törölve, egyik sem mehet el a neten. Az example.com és hasonló felesleges netellenőrző oldalak is tiltva, időt kézzel állítom, az sincs szinkronizálva. És heti 1x legalább megnézem a reklámblokkoló logját, hogy mi merre mászkál.
Nem frissítgetek semmit, csak ami már nem megy (pl. viber korábbi verzióval nem lép be, csak a legújabbal).

A "hivatal"... Annó hirdettem plakátokon és neten is a kalózrádiómat, sőt abban az utcában hirdettem, ahol a szakhatóság van, mégse találtak meg, pedig 15W-al adtam tőlük nem egész 1km-re. Pedig ők ebben profik és ez a dolguk, hogy bemérjék az ilyen kalózokat, mégsem tették.
Ha elveszti az ember a telefonját, a "hivatal" a szerződés, számla bemutatása után miért nem tudja megtalálni a készüléket, főleg ha még kicsörög? (Még jó, hogy nem itthon vásárolok, így nem érint.)
Lehallgatási botrány... amatőr emberek észrevették, hogy nincs rendben valami a készülékükkel... akkor én, aki havi mentéseket csinálok, rendszeresen karbantartom, nem venném észre, ha valami települne (és jobban merítené az aksit, amit tudom, hogy meddig kell bírja)?

Telepítés nélkül meg hogy tudna lehallgatni bárki, ha nem vagyok hívásban? Max GSM hálózaton, de nem a készülékemen. (Ja... minden hívást rögzítek, így ha azt megoldanák egy kiskapuval, hogy felhívnak és valahogy felvenné a készülék, akkor is lenne nyoma a híváslistában és a rögzített hívások között is.) És mivel rögzítem, ezért az adatfolyamhoz más program nem fér már hozzá. 2 programmal nem lehet rögzíteni, mert a másodikként induló jelzi, hogy nem fér hozzá a hangcsatornához, mert más használja.

Amcsiban lehet, hogy az emberről bármit megtudnak (főleg mivel minden sarkon kamera van), de itthon, ahol olyan rendőrség van, hogy a betörésről videófelvétel készül és 1 hónap múlva lezárják ismeretlen tettes megnevezéssel az ügyet, nem hinném, hogy lennének azon a szinten, hogy egy őskövület 5.1-es droidra lenne ilyen minden tiltást felülíró programjuk, amit nem vennék észre. Még az oltási program sem fut már el 5.1-en, pedig az aztán tényleg nem tud semmit.

Ezért jó a root, mert az ember maga szabhatja meg, hogy melyik program mihez férhet hozzá és funkciókat tud tiltani még a rendszerprogramokban is. Valamint google nélkül nincs áruház, nincs frissítés sem, hacsak az ember saját maga nem tölt le valamit és telepíti. (Megbízható külföldi forrást szoktam használni Premium, Pro változatokat ingyen letöltve immáron lassan 4 éve.) Nincs play services, amitől a programok tudnák használni az IP alapú helymeghatározást. Nincs beszédfelismerő sem, mivel google alapú lenne az is. Ezeket más használja és már a beszédfelismerő használatával elfogadja, hogy a hangját rögzítik és tárolják, hogy "fejleszthessék a szolgáltatást".

Ami programnál letiltom a felesleges dolgokat és emiatt nem indul el, azt egyből kukázom és keresek másik programot, ami ugyanazt tudja, de vagy felesleges dolgok nélkül, vagy tilthatóak és utána is elindul.

Szóval én tuti nehezebb eset lennék a megfigyelőknek, mint más átlag ember... de vállalom a kihívást. Ha valaki le akar hallgatni, bemérni, állok elébe, de garantálom, hogy észreveszem 1 napon belül... Mondjuk nem ér vele sokat, ha lehallgat, mivel egyedül lakom, 2-3 hetente 1x van egy telefonhívásom, mivel minden fontos dolgot személyesen intézek.

1

proba
proba picture

Már ezen a fórumon annyi hozzászólásod volt, hogy a google elemző szoftvere megmondaná hol leszel holnap 3-kor. Mit fogsz csinálni a nyáron. A digitális kémkedés elől max  informatikai eszköz nélküli kietlen pusztaságban eltöltött 10 év után vagy védett, míg vissza nem jössz. A telefon levédése olyan, mint kitört ablakos házon a biztonsági záras ajtó. A digitális megnyilvánulásaid sokkal többet elárulnak rólad, mint gondolnád. ( mindenki a facebookra fogja, de a natúr fórumozás, böngészés is olyan mint a bűnüldözésben a szemetes, szinte mindent elárul rólad.) pl: Vaterán nincs meg az eladó? Garantáltan máshova is bejelentkezett ugyan azon nick névvel, már csak regisztrálni kell arra a fórumra. ( ritka ember aki mindenhova más néven más jelszóval - még csak csak - jelentkezik be.) 
Annak idején a googlénak még megnézhető volt a rólam alkotott profilja. ( 2000 körül) Már akkor meglepően pontos volt, pedig még ez a gyűjtsünk mindent akkor kezdődött. Lehetsz paranoiás, de ahhoz sok tudás kell, azt meg a netről lehet összehozni, azt meg nyom nélkül.....  

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Mivel elég rövid nicknevem van, így ezt sok helyen megtalálom csak V-ként is, vagy ugyanígy írva, holott az nem feltétlenül én vagyok (hanem egy Viktor rövidítve és nem egy "művésznév").
Ahogy a DJ nevem is itthon lehet (még) egyedi, de külföldön keresve már 20-nál többet találtam... (igaz ők nem írnak pontot a végére, bár sok helyen nem is engedi nick esetében).
Szóval nem minden fórumos én vagyok, aki ezzel a névvel van az adott fórumon.
Oké, megtudható rólam, hogy milyen autóm van, mi a szakmám, milyen helyeken melózom (fourmokból)... Ezt (meló) egyrészt reklámozom is szakmai oldalakon (zenei), de pl. egyetlen regisztrációmnál sem a valós születési adataim vannak megadva és hasonló nevű egyén legalább 15-20 van még az országban. Valamint legalább 10 nicknevet használok a különböző oldalakon és azokon sehol nem olvasható a rendes nevem, telefonszámom, lakhelyem.

Azt nem mondom, hogy totál el akarok tűnni a világ elől és egy bunkerben élnék, de nem írom ki sehova, hogy mit reggeliztem, merre járok éppen, hova megyek szórakozni és kivel, politikai gondolkodásmódom, érdeklődési köröm. Míg egy plázacicáról 5 perc alatt megtudod ezeket a felesleges dolgokat, sőt még az ismerőseire is rá tudsz keresni, addig esetemben talán 10%-át tudod meg az adatoknak.
Pontgyűjtő kártyákat sem használok, egyrészt mert azzal is lekövetnék mit veszek, meg most vásárlásonként 5-10 forintért szórakozni, aztán amikor beváltaná az ember, akkor arra épp nem lehet, mert akciós, stb.

Nem bújok el, de bizonyos adatokat (név, lakcím) nem teszek publikussá.

Most kíváncsiságból rákerestem...
Mr. V van a hardveraprón, de az nem én vagyok, van wiki-n, képek között, tube-n, instán, soundcloud, beatport, spotify, deezer, egyik sem én vagyok, noha zenével foglalkozom, így te egyből összekötnéd a zenei oldalakat a nicknévvel és rám gondolnál, pedig nem így van. (Zenei oldalakon művésznévvel vagyok, nem ezzel.)
Rákerestem a rendes nevemre: FB oldalból többet is kihoz a google, illetve más oldalakat is, de egyik sem én vagyok.
A DJ nevemen is az egyetlen magyar találatnál ugyan kint van a telefonszámom, de a lakhely nem a valóságot tükrözi.

Hogy hol leszek nyáron és mit fogok csinálni holnap... nem járok nyaralni, így ez egyértelmű, hogy hol leszek, hogy mit fogok csinálni holnap azt meg még magam sem tudom, szóval egy ilyen "google jósda" érdekelne, hogy szerinte a tökömet vakarom holnap, vagy hasznosabban töltöm az időm.

A lényeg, hogy nem úgy vagyok a neten, mint egy magamutogató (szatír), hogy mindent megmutatok magamról, napi 20 képpel rólam, ismerősökkel, háziállatokkal, elfoglaltságaimmal, vásárlásaimmal, mint sokan, hanem csak annyit mutatok, amennyit valóban szeretnék.

0

AzzA
AzzA picture
*

Ez már a net előtti, meg az okostelefonok világa előtt is igy volt.
Lehet akkor 30 perc kellett wink Egyben egész biztos lehetsz.
MIndent tudnak rólad ami érdekli őket !

0

ityvity
ityvity picture
*

Én az első fiókot jó pár éve kamu névvel , akkor csináltam mikor nem tudtam megnyitni megosztott tartalmakat , meg hivatkozásokat amik érdekeltek volna . Azóta is meg van nem használom , tök idegenek bejelölgettek , és látom rengeteg a kamu profil , főleg politika torlókodásban , ott nem ismer senki . Azóta csináltam egy valósat ismerősök , meg főleg a család fiatalabbik számára . Nem olvasom az idővonalat , csak a bejellőlt csoportokra nézek rá (szakmai , humor , meg autó ) nem posztolok napi dolgaimról . Vállalkozási oldal meg úgy éri meg , ha fizetsz , akkor a face nyomul a tartalommal ( egyes FB marketink szakik szerint , ha 2-3e/nap nem szánsz rá , el se kezd , és ezt csak akkor éri meg ha széleskörű nagy cél közönséget akarsz elérni . Helyi jelleggel nem sok értelme .Én a reklámot időnként az idővonalra íróm elérhetőséggel . Némikor írok érdekes hibákról amivel találkozok , ezt többen megosszák , írnak kérdeznek . Fontos az üzletben hogy jelen legyél , a Coca Colát nem kell senkinek bemutatni , mindenki ismeri , mégis rengeteg pénzt költ a reklámra .Sokkal több embernek van FB fiókja mint viber vagy WhatsApp , így egyeztet kiszállás előtt szoktam Messengeren kérni fotót a készülék címkéjéről (vonal kód , PNc szám) , hogy jobban fel tudjak készülni .
Lehet hasznosítani az FB-t is tudatosan is . Azt mondjak mind valamikor a Googlera , hogy a cég , vállalkozás amit nem tudsz elérni FB-n nem is létezik .

1

Julian
Julian picture

Egyszer az egyik fiókom úgy veszett el, hogy valami tartalom nem tetszett neki. Átnézette velem az utóbbi idők eseményeit, de nem találtam semmit. Tovább használhattam. Majd nem sokkal később megint ugyan ez, de akkor már telefonszámot is kért, nem csak átnézést. Először is kérte, de nem adtam meg. Másodszorra viszont nem engedett tovább enélkül. Én meg nem adtam meg.
Az összes face értesítést ki szoktam kapcsolni, így nem gond.
Szerintem valakinek nem tetszett valami hozzászólás vagy feltöltött tartalom. Jelentette, a face meg reagált. Az algoritmusok nem működnek jól. Lehet, hogy nálad is ez történt. Valaki beléd kötött látatlanban.
Később csináltam megint, de akkor már nem léptem be semmilyen csoportba. Most is az van. Nem pörgetem minden nap, sőt, hetekig meg sem nyitom. Sokkal jobb. Korábban minden nap pörgettem. De rájöttem, hogy nem érdekel másnak a baja, nyűgje, élete. Pozitív, jó dologból csak nagyon kevés volt. Bőven megfelelő a körülöttem élők, személyes kapcsolatok ismerete, ápolása.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

A létrehozott oldalam még sehol nem lett "hirdetve", tehát kb. egyetlen látogatója sem volt még. Ennek ellenére a zene linkje szerinte spam.
Az oldal amúgy nem reklámnak lett létrehozva, hanem csak azért, hogy a fellépési helyszín oldalán a hozzászólók kérdéseire ne az ismerősöm válaszoljon a nevemben, hanem a nevem alatt tehesse ezt. (Mert tavaly is volt érdeklődés, hogy milyen zene várható, stb. és ezért is vannak a mix-linkek is, hogy előre eldönthesse a kérdező, hogy akar-e jönni a rendezvényre, vagy más stílust kedvel.)
Szóval még "rosszakaróm" nem hinném, hogy megtalálta volna 2 nap alatt az oldalt.

0

Inhouse
Inhouse picture

Küldenél egy linket ezekről a mixmegosztós zenéidről?

0

TonyStark
TonyStark picture
***

Szia!

Természetesen ez csak a magánvéleményem.

Mint látod, nem vitaindítónak szántam, felesleges letámadnod.
Nyugodjál meg, attól megnyugszol.smiley

Pl. neked mennyi időt rabol el az ET , vagy mi az amiért itt társalogsz beszélgetsz . Ugyan azt lehet tenni a facen is .

Azért ne keverjük össze a kettőt, megteszik éppen elegen itt az oldalon....én nem fogom.

 Tóni
 

8

AzzA
AzzA picture
*

Biztos munkaidőben nyomod az ET-t.. láttam én már ilyent laugh

0

imrus101
imrus101 picture

Hali!
https://www.facebook.com/help/203305893040179
Itt azt írják, hogy:
Ha a Facebook-fiókodhoz kapcsolt e-mail-cím megváltozott, lehetőséged van visszavonni a változtatást. Amikor megváltozik az e-mail-címed, az előző e-mail-címre egy speciális hivatkozást tartalmazó üzenetet küldünk. Erre a hivatkozásra kattintva visszavonhatod az e-mail-cím megváltoztatását és biztonságossá teheted a fiókodat.

Illetve itt lehet elindulni:
https://www.facebook.com/hacked

Sajnos szinte 100% hogy élő emberrel nem fogsz tudni kapcsolatba lépni, a mesterséges intelligencia meg manapság még a természetes butaság szintjét sem éri el sokszor.
Mindenesetre sok sikert és ha jutsz valamire, akkor kérlek, hogy oszd meg velünk.
imrus101

4

stomi
stomi picture

Szia!
Mindenképpen jelzem a végeredményt.

1

Sponsored links