You are here

Légkondi WIFI vezérlés.

27 posts / 0 new
Last post
oregharcos
oregharcos picture

Két hónapja szereltek fel Polar típusú légkondit.  Van benne WIFI de nem bírom a mobillal úgy összehozni, hogy tudjam vezérelni. Már két appot is letöltöttem de mindegyikél azt írja a végén, hogy a hozzáadás sikertelen. Már egy hete próbálgatom de nem sikerül. Minden végig csinálok ahogy le van írva. A routert is átállítottam ahogy kérte, de semmi. Most a GREE+ appal próbálkozok, de semmi. Van valakinek tapasztalata, ha igen megköszönöm a segítségeteket! Üdvözlettel! István

Comments
Johny81
Johny81 picture

A polar klíma a whirlpool átkeresztelt változata.Az a baj, hogy a whirlpool klíma se whirlpool,hanem valami kínai gagyi,amire megvették a whirlpool nevet...ezeket az olcsó klímákat én sose szerelem fel és lebeszélek róla mindenkint, mert még szervízhátterük sincs.

2

andrasary
andrasary picture

szia
melyik márkára gondolsz ?
gree Midea??

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Én azzal küzdöttem a mienknél, hogy 2 sávos volt a Wifi router és a 2,4GHz-es és az 5GHz-es sávnak is ugyanaz volt az SSID-je. Sehogy sem akart kapcsolódni a helyi hálózatra, bár látta a routert. Kikapcsoltam az 5GHz-est és akkor simán elsőre csatlakozott. Utána már visszakapcsolhattam az 5GHz-est is.
Internetes rádiónál találkoztam olyannal, hogy a Wifi kulcsban egymást követő azonos karakterek esetén nem tudott csatlakozni. (pl. valami666)

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Én is szenvedtem, de végül megoldódott:

https://hup.hu/node/159675

A lényeg: a WiFi jelszava nem lehet 8 karakternél hosszabb.

Üdv, lcsaszar

0

poczkodi77
poczkodi77 picture
*****

Üdv.

Sajnos, típusszámot nem látok a leírásban, ezért küldök egy linket, és kis szerencsével benne lesz a magyarázat. Hogyan bírjuk működésre a készülékünket...
https://nataros.ru/mozgas/polar-klima-wifi-beallitas/

(Egyébként, QR kód nincs a leírásban, ami közvetlen a hozzá való apphoz navigál?)

Minden jót!
Zoltán

0

oregharcos
oregharcos picture

Üdvözlök Mindenkit! Nagyon köszönöm a segítő leírásokat! Próbálok mindenkinek válaszolni. QR-kód nincs a gépen. Nekem csak 2.4GHz-e routerem van. A belinkelt leírást én is átolvastam, és annak alapján is kerestem a lehetőséget. A 8 karakteres jelszó újdonság, azt még lehet, hogy megpróbálom, de akkor a telefont és az asztali gépeket is át kell állítani.  A típusa: POLAR R32. Pontosabban: SIEH0035SDY. Nincs szándékomban, hogy pl. a másik városból vezéreljem, csak ha a távvezérlőt éri valami, pl. víz, vagy valami üdítő, Pl. Cola vagy más belefolyik, meg áll a rendszer.  A gondom az, hogy a nejem fekvő beteg, és ő kezeli a klímát. Volt már többször, hogy átállította, mert a távvezérlőn ott van minden állítási lehetőség szabadon, csupán a "MODE" gombot kell megnyomni és annyi.
Sajnos pótolni sem tudom a távirányítót, mert nem tudok másikhoz hozzájutni.   
Az is megoldás lenne, ha a ki-be gomb infrakódját át lehetne rakni valamilyen távirányítóba. Teszek fel a távirányítóról képet.
Még egyszer köszönöm a segítségeteket!
köszönettel várom a további ötleteket!
Üdv! István

File csatolás: 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

https://www.fruugo.hu/remote-controls-universal-yacifb-yac1fb-replacemen...

Aztán hogy tényleg meg lehet -e itt venni...

0

mindigehes
mindigehes picture
**

0

poczkodi77
poczkodi77 picture
*****

Nézd, nem tudom melyik appot használod a telefonodon. Mindenesetre a POLAR készülékeken az EWPE Smart App legyen telepítve. Ez egy helyi wifi hálózat, amelyhez a légkondicionáló csatlakozik és ezen keresztül kommunikál. 

Sok sikert!
Zoltán

0

oregharcos
oregharcos picture

Üdv Mindenkinek! Az EWPE Smart App-al kezdtem, de nem jutottam vele semmire, ezután jött a GREE+, egyikkel sem megy. Nekem nincs időm tovább játszani ezzel a vacakkal! Köszönöm a fáradozásotokat!   

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Biztos nem maradt ki az elején az a rész, ahol a klíma hotspot-jára kapcsolódsz a telefon wifijével? Látszik a wifi eszközök között a klíma?

0

oregharcos
oregharcos picture

Inhouze. Mindent végig csináltam többször is.
Icsaszar. Ezen is túl vagyok. Csak azért vergődtem a wifivel,
hogy ha  a távirányítónak baja lesz akkor amíg nem kapok másikat,
addig legyen valami.
Kovacsna mb. Ezzel is próbálkoztam.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Én befejeztem, vergődjön vele a kis kinai!
  
 
 
 

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Nem látunk oda, és sajnos egyszer sem írtad, hogy meddig tudtál eljutni, és hol akadt meg a dolog. Így nehéz segíteni.
Az app-ban regisztráltál felhasználónevet és jelszót? Beléptél? A klímát resetelted? Rá tudtál a klíma wifijére lépni az app-pal? (Vigyázz, a mobiltelefonok szeretnek a korábban használt wifire kapcsolódni automatikusan, de neked most a klímára kell). Megjelent az otthoni wifi SSID-ja, és ki tudtad választani? Ezután kérte a wifi jelszót? Rákapcsolódott az otthoni wifire?

Nálam még a régiót is állítani kellett, mert az választja ki, hogy kínai vagy amerikai szervert használjon.

Üdv, lcsaszar

1

oregharcos
oregharcos picture

Üdvözöllek Lcsaszar!
Elnézést, hogy csak most válaszolok! De mint már írtam,
én lemondtam a WIFI vezérlésről.
Mivel van ez a nagy meleg, ismét próbálkoztam.
Megpróbálok a kérdéseidre válaszolni.
"Az app-ban regisztráltál felhasználónevet és jelszót?" Igen.
"Beléptél? A klímát resetelted?" Igen.
"Rá tudtál a klíma wifijére lépni az app-pal?" Igen.
"Megjelent az otthoni wifi SSID-ja, és ki tudtad választani?" Igen.
"Ezután kérte a wifi jelszót?" Igen.
"Rákapcsolódott az otthoni wifire?" Nem.
"Nálam még a régiót is állítani kellett," Nálam is.
Most sikerült csatlakozni!
Olyan gond volt, hogy a Router közelében az app nem látta a Routert.
Kimentem az udvarba, és addig addig kerestem a telefonnal a Routert,
míg meg nem jelent. A múltkor is így csináltam többször is,
de mindig azt írta, hogy a "hozzáadás sikertelen!"
Most játszottam a térerővel addig járkáltam a telefonnal míg azt nem írta,
hogy gyenge, és közeledtem a házhoz addig, hogy jót nem írt.
Több térerőállásnál próbáltam, addig amíg egyszer csak csatlakozott.
Azt nem tudom, hogy a Router térerő nagy, vagy a telefon érzékeny.
Egy biztos, hogy kb. 20méterre a háztól a kondi jele igen jó.
A Routerben nem találtam térerő szabályozási lehetőséget.
Azért írtam le, mert kérdezted, és hátha másnak is ilyen gondja van. 
Nagyon köszönöm Neked és Mindenkinek a segítségeket!
Üdv! oregharcos

3

andrasary
andrasary picture

Nekem is sikerült most csatlakoznom a napokban szerintem szerver gond volt

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Örülök, hogy végre sikerült. Ezek a "felhős" csoda cuccok nagyon trükkösek. Én is csak onnan tudom, hogyan kell összelőni, hogy sokat küzdöttem vele. Nálam az derült ki, hogy a WIFI jelszó max 8 karakter hosszú lehet, a klíma nem fogad el hosszabbat.

Üdv, lcsaszar

1

Inhouse
Inhouse picture

Ezek a kérdések merültek fel bennem is.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Ja az kimaradt, hogy a klímát le kell resetelni a távkapcsolón valami nyomógomb kombinációval. Akkor átáll hotspot üzemmódba - egy ideig.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Így van, az ember megkívánja a wifis klímát, hajlandó érte felárat fizetni, aztán rájön, hogy egy nagy parasztvakítás az egész. Nem csak a te esetedre értem, hanem arra is, ami működik.
Egyébként aki beszerelte, az sem ért ehhez a részéhez? Mivel garanciális, hívd fel, hogy nem működik. Bár tapasztalatom szerint odáig nem terjed a tudásuk. De azért tele vannak munkával angry

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Hűha! De nagy a zavar itt. Az app nem egy wifi hálózat, jól is néznénk ki, nem lehetne használni a telefont net elérésre. A klíma mint minden egyéb IoT eszköz az otthoni wifire kapcsolódik. És onnan kimegy a "felhőbe", azaz egy kínai szerverre. Meg a telefonod is. A telefon és a klíma közti kommunikációt ez a bizonyos szerver kapcsolja össze.
Mivel a klímán nincs képermyő és billentyűzet, a kezdeti "tanításhoz" a klíma egy ideig wifi hotspotként működik, rákapcsolódsz a telóddal, megadod az otthoni wifi jelszavát neki, ezután a klíma mint minden rendes kliens rákapcsolódik a wifidre.
Kicsit bonyolultnak tűnik, de így lesz "felhős".
Ha a kínaiak leállítják a szerverüket, vagy elromlik, akkor marad a távvezérlő. De én még jobban szeretem a készüléken levő nyomógombokat, bár azokról sem mindig vagyok a legjobb véleménnyel.

Üdv, lcsaszar

0

kovacsna
kovacsna picture

HI.

Na Gree klímánál pont ott szaladtam bele abba, hogy a klíma hotspot módban volt , de az app nagyon nem tudta merre az előre, ameddig a mobil netet ki nem kapcsoltam és a wifi kapcsolatoknál nem böktem arra, hogy kapcsolódjon a klíma wifi hot spotjához. Aztán hajlandó volt megtalálni az app a gépet.
Persze ez az app hibája nyílván.

KN

1

proba
proba picture

Ez összhangban van azzal amit Icsaszar mondott. A kezdeti párosítás így történik. Aztán szétválnak útjaik. Mindkét eszköz megy a felhőbe, és jó esetben fent találkoznak. ( és most nem a távlati örök vadászmezőkre gondolok.....)

1

kovacsna
kovacsna picture

Nem teljesen.
Ennek úgy kellene működnie, hogy aktiválod a hotspot funkciót, lekapcsolódsz az otthon wifi eszközről, és az app automatikusan rákapcsolódik a klíma hotspotra. Mivel az appnak tudnia kell milyen ssid-k lehetnek. Megfejelve azzal, hogy ha hamarabb indítod az app kereső funkcióját, aztán a gépet teszed hotspot állapotba, akkor az app elhasalt. Na de ez van. Valamelyik programozó nem kapott csak két tál rizst....ennyiért ez járt.

KN

1

Inhouse
Inhouse picture

Régebben próbáltam pár taníthatóval a klíma jelét is megetetni, de nem ment.

0

proba
proba picture

Ezek a nyomorékok csomagokat küldenek, mindent az egyben címszóval. Szerintem azért nem tanul. A kikapcsolás mintha másolható lenne.

0

oregharcos
oregharcos picture

Szia Inhouze! Ezt mi is kipróbáltuk, de eredménytelenül. Most kikapcsoltam a MAC- szűrést, és átírtam a jelszót 8 karakteresre, de nincs eredmény. Ezt a kínlódást feladom, helyette más módszerhez folyamodok. Elviszem a veszélyeztetett helyről a távirányítót. Egy relé fogja nyomkodni a ki-be gombot, ezt a relét meg szobában bárhonnan tudjuk vezérelni. "Csináltam már ilyet, én nővérhívónak neveztem el. Egy gomb van az ágy mellett, ha megnyomták a relé egy telefonhívást indított, ekkor tudtam, tudom, hogy sürgősen be kell mennem. Egy vezetékes nyomógomb és egy rádiós gombbal is lehet vezérelni.
A telefon elromlott és helyette egy GSM modul lett."
Elnézést az OFF-ért!   
Köszönettel! István  
 

0

Sponsored links