You are here

Mennyezeti led lámpa hamar tönkre ment

7 posts / 0 new
Last post
domeattila
domeattila picture

Üdv. (remélem jó helyen kérdem) 
Az utóbbi pár évben többen jelezték az effajta problémát. Néhány hónapos, max 1-1,5 éves mennyezeti fix ledpaneles világítótest/csillár tönkre megy. Ezek opcionális távirányító, hideg meleg fény választás. Fokozatosan megy tönkre, egyik fényfajta vibrál, halvány aztán vége. Milyen tapasztalataitok vannak? Merre érdemes - egyáltalán érdemes-e - keresni a hibát? 
Csatoltam képet 

Comments
ityvity
ityvity picture
*

Én a piacon veszem a 20-30W led mennyezeti lápákat , olcsók (2-5e ) , van kerek , négyszög , tégla alakú ,jó világítanak és nem javítóm őket , ha tönkre mennek. Van már 3 éves is , de még nem kellet egyet sem cserélni . 
 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: lehet fúrni lyukakat a panelba,esetleg ha van  12V, egy kis 30 mm-es ventilátort egy meztelen 5 V-os telefontáppal
Egy ilyet már csináltam, két éve megy

Bálint

0

proba
proba picture

Én mikor ilyen gondom volt, szétszedve az áramgenerátorában ellenállás cseréltem, a fényerő kicsit kisebb lett, de csendes, nem melegszik annyira, így szerintem mechanikus átalakítás nélkül is sokkal tovább tart.   

0

perlaci
perlaci picture

Szia
Sajnos csatlakoznom kell az elöttem szólókhoz.
Minap vásároltam az egyik led nagykerben és volt olyan termékük amit nem is javasolnak. Sajnos alegtöbb terméknél túl vannak hajtva a ledek és sokszor még a hűtésük sincs megtervezve.Munkahelyemen igen sok mennyezeti ledpenel van és mind attól megy tönkre, hogy mesülnek a ledek. Minap csillárból hoztak egy egységet és ott is ez volt a baj.
Üdv Laci

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ezeknek nincs elégséges hűtésük. Felszereléskor kellene tenni a hátulja és a fal közé valami jó hővezető anyagot, akkor talán tovább bírja. Eddig kétféle hibával találkoztam: vagy a LED égett szét (a benne lévő dióda fekete volt), vagy a forrasztása porladt el. 
Jobb esetben egy két ledet kell cserélni, de volt már nálam olyan, amiben cseréltem, és egy hónap múlva másik led ment tönkre benne.
Van egy tizenéves ledizzóm, amiben autóiparira cseréltem a ledeket. Ugyanakkorákat kapott, igaz hidegfényűt, de a mai napig bírja.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

A LED-ek sorban vannak, túl vannak hajtva, rendes hűtésük nincs. Ipari hulladék mind.

Ha tényleg javítani akarod, meg kell mérni, mekkora árammal hajt egy sort, aztán nézni bele neves gyártótól, pl osram LED-et.. ami nincs kihajtva, van 30-40% tartalék benne. Aztán csere, meg rendes hűtés alá. Akkor jó lesz, míg a táp rommá nem szárad.

A fő gond, hogy a lumenmaximalizálás a cél, felhasznált anyag minimum mellett. Ez van.

5