You are here

Winword beálítások nem működnek

6 posts / 0 new
Last post
jandu
jandu picture

Sziasztok,
bár ezen a fórum lapon a hardwer az általános téma, reménkedem hogy van itt biztosan softos szaki is. Lehet hogy a problémát sem fogalmazom meg egyszerűen, de megpróbálom:

Egy Asus EeePC 900-as minibook. A WXP Home edition OEM progi egy rejtett partícíóról lehet telepíteni első bekapcsoláskor. (igaz, természetesen F2-vel hiba után újra lehet telepíteni, de ..)
A gondom vele az, hogy soft hiba miatt újratelepítés után - ennél a műveletnél minden adat és progi elveszlik - az Office pack Winwordja nem tárolja el a beálításait /két soros lista, elmentési idő, utoljára kinyitott dokumentumok megjelenítése újranyitáskor, stb. stb./ Ezeken kívűl működik, de ettől eltérően az Office pack többi progija hibátlanul tudja megtartani a beálításait.

No most - újratelepítés a problémát nem orvosolta. Hol csinálok hibát, vagy miként, hol lehetne rászedni a Winwordot, hogy emlékezzen a beálításokra?
jandu.

Comments
mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Nyisd meg a normal.dot állományt (C:\Documents and Settings\felhasználó neve\Application Data\Microsoft\Templates, módosítsd értelemszerűen a felhasználó nevét és a C:-t), végezd el a módosításaidat, aztán nyomj egy mentést neki.

Üdv,
DM

0

jandu
jandu picture

Szia,
Nálam a Template itt van: C:\Documents and Settings\felhasználó neve\Template.
Itt, de máshol is próbáltam, de nemváltozik.
Mindenesetre sokat segítettél, mert látok bizonyos osszefüggéseket - én a Template-t anno átraktam egyenesen a Windovs-ba. Fogok próbálkozni tovább ...
jandu

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Nem írtad, hogy hányas Word, de nem is lényeges, látom nem vagy teljesen elveszve, megtaláltad a normal.dot-ot. Elméletileg mindent abban tárol. Keresd végig a vinyót, hátha van egy másik példány és azt használja.

Elméletileg a normal.dot-on végrehajtott változások egyenlőek azzal, ha készítesz egy saját template-et és amikor a New Document-et választod, akkor a saját korábban elkészített sablonodat nyitod meg.

Esetleg megpróbálhatod a normal.dot-ot törölni, ha korumpálódik, akkor előfordulhatnak rejtélyes jelenségek. Ha törlöd, akkor induláskor újra létrehozásra kerül, ez hasznos abból a szempontból nézve is, hogy le tudod ellenőrizni, jót töröltél-e.

DM

PS: Újabb verziókban normal.dotm-nek hívják a file-t.

0

jandu
jandu picture

Ja igen, WXP Home edition SP3 - hogy pontos legyek.
Igen, valamicskét értek hozzá, de vannak dolgok, amit nem tudok megoldani segítség nélkül - mifelénk úgy mondják: néha kell egy jól irányított rúgás.
Sajnos az eddigi próbálkozásaim nem voltak sikeresek, de megint adtál egy jól irányított rúgást. Ma viszont már nempróbálkozok, majd holnap referálok.
Még egyszer kösz a segítséget.
János.

0

jandu
jandu picture

A hiba mélyebben volt. A registergben maradtak a régi telepítési maradványok. Így csak egy segített - új telepítés. A programok bejátszásával cca 3 óra. Most már rendben van.

0