You are here

Wi-fi Router keresés

9 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Sziasztok , stabilan működő routert keresek , könnyű beállítható . Nem kell csúcs sebeség , mert a betép is 10GB és 8-10 kliens van rajta , de ami fontos lenne , hogy lehessen időben korlátozni , vagy eszközt ,  vagy   SSID , akár egyszerű gyerek védelem beállítással . Kezdődik az iskola , és valahogy korlátozni kellen bizonyos gép , meg telefon hozzáférését a net-hez. Most amit van egy TP-Link Archer C50 AC1200 és kézi guest ki be kapcsolással van megoldva , mert a Parental Control beállítását valami idióta programozta , de be sem lehet alítani ,  nem működik .
Így meg hát így kényelmetlen ki be kapcsolgatni . Próbáltam már más Tp-linket is , de egy kaptafára készültek .
Olvastam , hogy az bizonyos Asus tud  külön Guest Wifi SSID a vendégeknek , még ha lehetne ezt beállítani pl. hogy d.u.6-9h működjen az volna a király , de az is jó, ha lehetne ip cím alapján  időben korlátozni , beállítani , vagy ip cím alapján szűrni a készülékeket , és azokra időkorlátot alítani .
 

Comments
kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Van egy bontatlan Asus rt-ac1200g+ routerem eladó.

Üdv,

KN

File csatolás: 

0

5bdc
5bdc picture

Szerintem a TP-Link Archer C5 tudja.

5bdc

 

0

ityvity
ityvity picture
*

Köszi ez nagyon jó és egyszerű lenne , ,csak azt nem értem , hogy ez miért nincs az archer C50-esbe , vagy csak én találom .

0

kferi
kferi picture

Mert az egy nagyon alap jószág.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

A típustól igazából független, neked OpenWRT rendszerű eszközre lenne szükséged.
Abban lehet MINDENT beállítani, így akár nyomtató szerverként vagy fájlszerverként (Samba) is tud üzemelni (ha van rajta USB port is), ahogy reklámblokkolóként is, és még megannyi funkciót tud, amit egy átlag router szoftver nem.
Tehát IP (MAC) címre is tud korlátozni, időzíthető minden féle parancs (akár wifi off, akár wifi on, akár újraindítás, tehát ott is bármi). Kicsit kell hozzá érteni, hogy az ember rendesen be tudja állítani, mert 80%-ban van hozzá magyar nyelv, de van amihez nincs.
Én 3 éve használom legalább és nincs vele gondom.

Sőt a log elég részletes, így akár az is látható, hogy mely webcímek lettek lekérdezve és ha nem lenne szabad használnia azt az oldalt, fél perc alatt bemásolható az adott cím a reklámblokkoló rész tiltott oldalak részéhez, ami teljes újraindítás nélkül másodpercek alatt már tiltja is a címet.
De lehet ilyet beállítani úgy is, hogy csak az adott oldalt használhassa, ám ez az összes eszközre vonatkozik, nem csak egy kijelöltre, bár ilyesmivel nem játszottam, lehet van rá lehetőség.

Javasolnék trükköt is az említett problémádra:
A gyerekek csak a 2,4GHz-es hálózatot használhassák, annak adsz SSID láthatóságot. Az 5GHz-eset pedig (amennyiben támogatja minden készüléked) rejtett SSID-el használd, így amikor időzítetten lekapcsolod a 2,4GHz-es adót, az 5GHz-es adó tovább működik, amit csak te tudsz használni, a gyerekek nem is látják, hogy van ilyen (csak névtelennek látják... de ahhoz be kéne írniuk kézzel a rejtett nevet és a jelszót is).

1

ityvity
ityvity picture
*

Köszi ,utána olvastam OpenWRT nagyon jó és sok oldalú , sőt túl mutat a követelményen , csak  ennyire azért nem vagyok patkolt informatikus . 

0

Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Az alap openwrt nagyon bonyolult. De vannak változatai. Egy ismerős tp-link routerére a Gargoyle változatot raktam fel, pontosan ugyanilyen célból. Annak sokkal-sokkal egyszerűbb a felülete.
Lehet, hogy van a te routeredre is.
Itt van a router HW info: https://openwrt.org/toh/tp-link/archer-c50
Ha MT7620-as chip van a tiédben, akkor innen meg letöltheted a hozzá tartozó image-et: https://www.gargoyle-router.com/download.php

Egyébként inkább a MAC alapú szűrést javaslom az SSID tejes kikapcsolása helyett. 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

A MAC alapú szűrés is megoldható, most néztem meg... csak annak időzítése nem tudom hogyan oldható meg.
Én LuCI változatot használok. Hálózat menü, Vezetéknélküli almenü, ezen belül a 2,4G vagy az 5G szerkesztése és ott található az adott beállítás... csak hogy mivel maga a csatoló lesz megpiszkálva az átállítással, mentés után a csatolót újraindítja a készülék, így az összes csatlakozott eszköz újra fog csatlakozni, tehát megszakad, ami webrádió, videó, netes hívás esetében problémás lehet, ezért tűnt jobb ötletnek a teljes kikapcsolás és a másik frekin pedig az érintetlen működés. Bár ha eleve külön frekit használnak, akkor ez így is jó, de ha mindenki 1-et, akkor a szülők is szívnak fél percig, amíg a wifi újraindul.

File csatolás: 

0

Sponsored links