You are here

Nice To4005 kapunyitóhoz keresek fogaskereket

12 posts / 0 new
Last post
attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Nem kimondottan elektronika, de kifejezetten mechanika...
 Sajnos meghalt a bejárati kapunk kapunyitó szerkezete, eltört benne egy műanyag fogaskerék. Megkerestem a gyártó  (vagy forgalmazó céget (NICE), és a Door system céget is. A Nice-nél nincs, a Door system elvben szállítja, de csak a komplett szerkezetet, de azt is csak egy hónap múlva tudják berendelni Olaszo-ból. (Képek mellékelve.)
   Ha valakinek volna elfekvőben, vagy tudna gyorsabb beszerzést, nagyon megköszönném.
Köszönettel:
Attila

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

szia: mintával hozzájuk

https://www.powerbelt.hu/kapcsolat

Bálint

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
 Köszönöm szépen!
 Felhívtam őket, vállalják is, de egyrészt csak komplett szerkezetet tudnak beszerezni, másrészt kb. egy hónap múlva tudják csak beszerezni Olaszo-ból. Kicsit hosszú... 
Viszont eszembe jutott, hogy van egy idős bácsi, akinél már többször voltam kis magnók fogaskerekeivel, és legyártotta. Ez egy "kissé" nagyobb, de lehet, hogy ezt is le tudja gyártani. Majd megírom, hogy mire jutottam, holnap megyek hozzá.
Üdvözlettel:
Attila

0

huszezres
huszezres picture

Szia!
A Pewerbeltnél kapható kész fogaskerék, és csak a közepét kell kimunkálni!

https://www.powerbelt.hu/muanyag-fogaskerek-p1443

De kapható vasból is!

0

attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
 Megtaláltam  a bácsit, legyártotta, készen van, meg lehetett várni, amíg elkészül. Ha kell elérhetőség, küldöm.
Majd este tudom összerakni. remélem, jó lesz. Köszönöm a segítségeket.
Üdvözlettel:
Attila

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Ő kicsoda? A Vörösmarty utcában aki székel?

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
 Igen. Már több fogaskereket csinált, küldtem hozzá embereket is, eddig sosem volt gond vele...
Üdvözlettel:
Attila

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: mennyi be került?

Bálint

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
15pénz. Kicsit sokalltam, de sürgős volt, nem tudtuk használni a bejárati kaput. Van egy cég, ahol komplett szettet lehet rendelni, de az egy hónap, ezért döntöttem a gyors eredmény mellett. A magnókhoz, videókhoz azért lényegesen olcsóübbak a fogaskerekek..
Üdvözlettel:
Attila

0

SzBálint
SzBálint picture
****

Húúúúúúú

Felmentek az árak, mint a tökmagos pogácsáé meg a trappista sajté

Bálint

0

attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
 Megoldódott a probléma, kétszeresen is:
1.: Megkerestem a fogaskerékgyártó bácsit, aki legyártotta 15 pénzért a fogaskereket. Hazavittem, de nagyon nehezen működött, szorult, és időnként kattogott is . 15-20 nyitás-zárás után szemmel láthatóan erősen kopott lett az új kerék. Többször átnéztem, hátha én hibáztam el valamit, miközben szakadt az eső, nyakig gépzsíros lettem, aztán úgy döntöttem, visszaviszem. Először le lettem tolva, hogy én hibáztam, "valamit rosszul raktam össze, nem kentem be zsírral valamit". Erősködtem, hogy rendszeresen karbantartom, már többször szétszedtem, összeraktam a szerkezetet. Újból méregetni kezdett a bácsi (szerencsére még ott volt a régi, törött kerék), és kiderült, hogy ő mérte rosszul, 3mm-el kisebbre az átmérőt. Ezért "nyalta el" a fém csigakerék az új műanyag fogaskereket. Becsületére legyen mondva a bácsinak, hogy garanciában, ingyen legyártotta ismét, most már a jó méretben a fogaskereket, ami aztán első beszerelésre is tökéletes lett.
2.: Említettem, hogy megkerestem a Door system céget is, akik egy hónap múlvára igérték Olaszországból  a fogaskereket, szettben. Hittem is, nem is, de megrendeltem. Meglepetésemre a múlt héten felhívtak, hogy megjött, és mehetek érte. 
Ma (okt. 24-én) elmentem érte, és át is vettem fele annyiért, (mint amennyiért legyártották Bp-en az egy db fogaskereket), a komplett szettet a perselyekkel, a fogaskerékkel, kúpkerékkel, stb. 
 Mindegy, elteszem tartalékba, de legalább addig is tudtam használni a kaput...
Köszönet a hozzászólásokért!
   Üdvözlettel:
Attila

0

kallospeter
kallospeter picture

Szevasztok!!
Az a "fogaskerek gyarto bacsi" nekem kb 6-7 eve egy Grundig kazettasmagno mehanikaba (fejmozgato szanhoz ) egy szimpla fogaskereket akart elvalalni  kb.18.000 Ft-ert , allitasa szerint valami XXV-ik szazadi anyagbol , ami szav allo , kopasallo , hoallo , mindent allo ,A holy akit megkertem bonyolitsa le az egeszet mondta  neki hol kellene uzemelnie , ahol semmi fele kulonleges korulmenyek nincsennek , (homerseklet , fordulatszam , korroziv anyagog ) nem egy holdjaro resze, azt valaszolta hogy o ezt jobban tudja mibol kell csinalni , ez van ennyiert es abbol az anyagbol amit ajanlott. Ekkor az illeto megkoszonte a "segitseget",elnezest kert a zavarkodasert es megigerte hogy tobbe nem teszi , sem o , sem az ismerosei kozzul senki.Utanna egy kedves Kollega es forumtars , legyartotta . Azota is uzemel a gep tokeletesen.

Peter

0

Sponsored links