You are here

Mosó-szárítógépet, de milyet?

17 posts / 0 new
Last post
rat
rat picture

Sziasztok, mosó-szárítógép vásárlást tervez a lányom. 3 kisgyerek, szerintem naponta 1x megy egy mosás biztosan. Vannak kerülendő megoldások? pl kondenzációs?
Esetleg konkrét típusok pro-kontra?
Köszönöm.

Comments
varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok!
Electrolux gép család.
Üdv

0

janir18
janir18 picture

Hello!
Lányoméknak kondenzációs Beko van, jól működik ők ezt szeretik. Nagyobb a szárítási idő, szerintem gyűröttebb a ruha.
Nekünk Miele hőszivattyús, gyorsan szárít, alacsony hőfokon. Talan nem gyűrött annyira. Egy 6-7 kg adag 1,5 kWh szűk 2 óra télen.
Sógoréknak Lg mosó-szárító, ugye az is kondenzációs. Na ott hosszú szárítási idő, féltöltettel.
Szubjektív véleményem a külön hőszivattyús. 

1

rat
rat picture

Szia, köszönöm a tanácsot!

1

Transzduktor
Transzduktor picture

Hallgass a tapasztaltabbakra!
Valahol csak elfér az a külön hőszivattyús szárítógép, nem kell annak a mosógép közelében lennie, elvan az a lakás legtávolabbi zugában (folyosón, pincében, stb.) is.

2

nippur
nippur picture

Nem egészen a témához kapcsolódik, amit mondok, de a lányod (vagy a lányod férje?) akar venni mosó-szárító gépet, nem pedig te, így nagyon sok relevanciája nincs, hogy itt mit mondanak. Ráadásul nincs hely 2 gépnek, így a kocka el van vetve. Én úgy látom egyébként, egy ilyen vásárlásnál is a racionalitás alig számít, úgy vásárolnak az emberek mintha mindenki milliárdos lenne: jól nézzen ki, legyen új és divatos, a többi nem számít.

Ha esetleg az motiválna (téged), hogy veszel valami jó kis tartós cuccot, azt elfelejtheted. Minden úgy van már gyártva, hogy az élettartam kb. a garanciaidő elérése, utána javíthatatlan roncsot kapsz. Abban lehet gondolkodni, hogy a legolcsóbban a leghosszabb garanciaidőt kapd, a többi lutri.

3

rat
rat picture

A lányom a tanácsomat kérte a vásárláshoz, én pedig a Tanya tagságának tanácsait. (Köszönöm az összeset ezúton is.) Összegyült itt pár száz év tapasztalat. Nekünk pont a racionalitás számít és nem a divatosság, ezért teszem fel a kérdéseket itt...

2

MZperX
MZperX picture

NEM HŐSZIVATTYÚS Elektrolux vagy LG. 
Az LG-t rendszeresen pucoltatni kell, mert ha eldugul a szárító fűtőcsatornája, nem csak rosszabbul szárít, de a túl forró lég kiégeti az üstszájgumit. 
A hőszivattyúsok karbantartási igénye nagyságrenddel nagyobb. 
Általában nem ajánlom a BOSCH-t, de egyedül abban látok olyat, ami tisztítja a hőcserélőt, azaz összegyűjti a vizet és néha lezúdítja a  hőcserélőre azaz átmossa.

3

F-Yoci
F-Yoci picture

Candy-t ne! Hőszivattyús változat sem a legjobb választás, sok a pár év után kilyukadó (bármelyik márka), olyankor vagy új gép, vagy kb 100 ropi a csere, mikor spórolja meg a kondenzációshoz képest ezt az összeget? Mindenképp vegyél rá, bármit veszel is + garit 5 évre! Az első javításnál megtérül a + költség.

0

Tillatrilla
Tillatrilla picture

Szia! Csak külön gépeket érdemes venni,ha szűk a hely,akkor kerettel egymásra rakható a két gép. Mosógépből AEG,szárítóból Beko az 5 éves gari miatt.Beko fogyasztása egy ciklus alatt 8kg töltettel 1.1-1.2Kw. 2.30percet ír,de 20-30 perccel korábban is befejezi,ha szerinte már szárazak a ruhák.

5

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: mennyi a fogyasztása egy ilyen gépnek?
Egy újat néztem, 8 kg-os 1,88kW-ot fogyaszt

Bálint

0

dino71
dino71 picture

Szia!
Véletlenül se vegyél egyben. Csak a gond lesz vele és teljesen mindegy, hogy 180eft vagy 400eft os és nincs márka ami tökéletes. Persze az elején szép és jó de fél-egy év és jönnek a gondok.

7

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia

Mosó - szárító gépet SOHA !
Ha nincs hely, akkor vegyen egy keretet, tegye egymásra a kettőt !
Egyszerre moshat és száríthat, ha tönkremegy valamelyik akkor nem áll meg az élet.
Minden ismerősöm akinek van panaszkodik rá !
3 kisgyerekkel ez erősen túl lesz terhelve.

Ez az én véleményem.
Üdv, István.

7

rat
rat picture

Kösz fiúk a tanácsot, hogy egybe ne. Egyet is értek maximálisan. De mit tegyenek, kicsi a lakás, fölötte már a kazán van...

1

Tillatrilla
Tillatrilla picture

A konyhában sincs annyi hely,hogy elférjen a szárítógép?

 

1

rat
rat picture

Nem lehet normálisan elhelyezni. Egyetértek, hogy jobb a külön készülék, de annyira nem félek a kombi készüléktől, van egy régi a nyaralóban amit többször javítottam-felújítottam, és működik szépen, pedig az kapott aztán terhelést rendesen, valamint van egy másik a családban, az is működik már vagy 6 éve probléma mentesen...

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Nekünk Samsung van, nem kompresszoros, de csak mosni jó, mert 10kg-os. A szárítás nem sokat ér, és 4 óra ..

4

Sponsored links