You are here

Freemail belépés

5 posts / 0 new
Last post
cssztivi
cssztivi picture

Üdv itt a tanyán.

Már jó régóta nem tudok belépni a freemailomba. A jelszó beírása után nem csnál semmit.
Ha az "elfelejtett jelszó"-ra kattintok, akkor meg végtelen hosszan pörög, töltöget, vagy keresgél, tehát megint nem csinál semmit. Ritkán használom, de szokott jönni oda is lényeges üzenet
Mi lehet a gond?
Köszi ha van ötleted.

Comments
Mr._V.
Mr._V. picture

Az én gépemen 7 telepített és 3 portable böngésző van, mindegyiket másra használom, de jól elférnek egymás mellett. Egyik sem "naprakész", 1-5 éves közötti és mindegyikkel működik a freemail.

A reklámblokkoló (ha van beépített, akkor az) lehet a hibás, mert jellemzően sok helyre átirányít... belépve ennyi helyre:
freemail.hu
adverticum.net
automizy.com
dh-cdn.net
google-analytics.com
google.com
googletagmanager.com
gstatic.com
fonts.gstatic.com
www.gstatic.com
ideastolife.info
imgautomizy.com
imgur.com
myce.com
origos.hu
otpbank.al
za-kupe.ru

Ebből neked KIZÁRÓLAG a freemail.hu kell, minden más tiltható, a működést nem befolyásolja (max gyorsabb lesz és reklámmentes). Ez a "rendes" böngészőkre értendő. TOR (vagy VPN) esetén külföldi IP-ről captcha problémát ír a jobb felső sarokban, így ott a google és a gstatic feloldása szükséges, hogy be lehessen lépni.
A Ghostery követésgátló csak a Tag Manager-t blokkolja... de ez kevés a valósághoz képest.

Egyéb blokkolható tartalmak (AdGuard Plugin segít ebben):
https://ad.adverticum.net/g3.js -reklám
https://www.google-analytics.com/analytics.js -követés
https://adat.freemail.hu/script/fm/index.min.js -követés
https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id=GTM-M48MXT -követés
https://freemail.hu/static/mail/78e5b5a7fb2b44d6c7f0.html -követés
https://accounts.freemail.hu/oauth/checksessionopv - követés
https://accounts.freemail.hu/oauth/authorize?redirect_uri=https%3A%2F%2F...... -követés
-reklám

-reklám

1-2 szám a címek végén eltérhet, hiszen munkafolyamat azonosítót tartalmaz.

Esetedben a "jelszó beírás után nem csináls semmit" eset 2 okra róható fel:
Blokkoltad a más oldalra való átirányítást, vagy az overlay-t (elfedést: kép a kép felett), mert ott hozná ki, hogy változtass jelszót, anélkül nem mehetsz tovább.

Az előttem említőkkel szemben (törölj előzményt, szinkronizálj majd törölj mindent), sokkal egyszerűbb, ha beírod a keresőbe, hogy "firefox portable" vagy "firefox paf" (így idézőjellel a legtöbb keresőben a keresett szöveg szerepel a találatokban). 64 bites rendszer esetén a Waterfox Portable (a legújabbak nem mind magyarosítottak) jobb lehet, de létezik Chromium 64bit, Ungoogled Chromium 64bit, Opera is hordozható verzióban. A lényege az, hogy letöltesz kb. 40-90MB fájlt, az kicsomagolja magát egy ÁLTALAD megadott helyre és NEM jegyez be semmit a win regisztrációjába, tehát nem lassul a gép indulása, nem piszkít a rendszerbe, illetve egyszerű törléssel bármikor eltávolítható (nem kell uninstall). Minden adat egyetlen általad megadott könyvtárba kerül, nem pedig valahova mélyre (users/appdata/local/...).
Tehát letöltöd, kicsomagolod, elindítod, beírod a freemail.hu-t és jó esetben be tudsz lépni.
Ha még így sem, akkor elképzelhető, hogy router vagy HOSTS szinten van blokkolva valami, ezt a böngésző fejlesztői (developer) menüjében lehet megtudni, hogy mit nem sikerült neki betöltenie, mi a hibakód.

Szerintem ez a hordozható böngésző a legegyszerűbb megoldás, gyors nettel és géppel 1 perc alatt letöltődik és használatra kész.
A szinkronizálást adatvédelmi okokból nem ajánlom, hiszen amíg nem belépve egy fiókba és nem szinkronizálva használsz egy böngészőt, addig annak fejlesztői max hibajelenetést kaphatnak, ha elfelejtetted kikapcsolni. Miután viszont beléptél, ezáltal szinkronizáltál, a böngészési előzményeid, könyvjelzőid, mind a kezükbe kerül és mivel a fiók létrehozásával elfogadtad a feltételeiket (amit senki nem olvas el), jogosultak ezeket az adatokat felhasználni.
Hogy névtelenül? Pont mint a népszámlálás... elküldés után már csak azonosítószáma van, nincs nevesítve.
De...
1. ott van benne a lakcím
2. aki elolvassa az adatvédelmi tájékoztatót, szerepel benne, hogy igazolvánnyal és lakcímkártyával az elvileg névtelenített beadványodat neked ki fogják nyomtatni, ha személyesen megjelensz és ezt kéred. Ha névtelenítve van, akkor hogy is találnak rá?
Na kb. ilyen névtelenítés van a böngészőkben is, hogy IP és egyéb alapján a másik oldalon megmondják, hogy ki vagy és honnan.
Ezért is találták ki a Chromium vagy Ungoogled Chrome böngészőket, amik azonos motorral futnak, de adatszivárogtatás nélkül.

Bocs, ha kicsit hosszú voltam, és elkalandoztam, de csak jelezni akartam, hogy a "szinkronizálás" konkrétan kitárulkozás és van ennél gyorsabb és egyszerűbb megoldás.

0

lacoka
lacoka picture

Nálam ha a JavaScript le van tiltva a Google Chrome-ban ugyan ezt csinálja be lehet írni a felhasználó nevet jelszót de nem lép be
esetleg ezt kellene ellenőrizni hogy nálad nincs e ez tiltva

0

szuts
szuts picture

Helló!
Jótékony hatású lehet más böngészővel is megpróbálni a belépést; törölni a böngésző cookie-kat, előzményeket. Ha csak egy meghatározott böngészővel való belépés sikertelen, uninstalálni a böngészőt, törölni az Appdata mappáiban lévő hozzá tartozó könyvtárakat (ekkor a mentett jelszavak is törlődnek, tehát érdemes a böngésző fiókot nyitni, és szinkronizálni), majd újratelepíteni a böngészőt (majd a léterhozott fiókkal bejelentkezni, visszaszinkronizálni). :)

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Próbáld másik böngészővel, inkognito módban.

0