You are here

Dimarson klíma fagymentesítése

3 posts / 0 new
Last post
attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Egy Dimarson 20GW-4, DMR-30GW-4 Klímáról van szó, ami már jó pár éve működik, és csak hűtésre használtuk. Most azonban a gáz árának horror emelése miatt fűtésre is szeretném használni. Működik is, de a következő gondom van: Egy ismerősömnél tapasztaltuk, hogy télen, amikor fagyott, és klímával fűtött, a kültéri egységnél képződő kondenzvíz megfagyott, és a jég eldugította a rendszert, és orrán-száján folyt a víz. Kihívták a szervízt, és egy fűtőelemet szereltek be, ami nem engedte megfagyni a vizet.Még nincs fagy, de alul a tálca közepén levő nyíláson fűtéskor folyik a víz. Télen nálam is valószínűleg jég lesz belőle... Az érdekelne, hogy ebbe a klímába hogyan, milyen fűtőelemet, és hová kell szerelni? Továbbá: Az eddigi, hűtéskor keletkező víz elvezető csövét megette az idő és az UV, azt is cserélnem kellene, milyen csövet javasoltok?
Köszönettel:
Attila

Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Legolcsóbb megoldás a fűtőkábel. Ezt szépen a tálca aljától végig vezeted a csövön.. bekötni meg ha mindig megy a gép, egy termosztáttalnkötöd be. Ha időszakosan megy, akkor a nagy ventilátorral párhuzamosan valami feszbfigyelő kapcsolás, ha szabályozza a sebességét.. (kondi, ellenállás, zener, kis relé...) Játszós, mert nem tudni, látatlanban hogy vezérli a propellert.

Vagy van bótba "master-slave" kapcsoló modul, vagy "áramfigyelő relé"... Ezt beteszed a kültéri betáp elé, egy termosztáttal...

Klímások tojni szoktak rá, a fűtőkábel mindig megy ;)

Igénytelenebb megoldásként alulról is lehet fűteni a tálcát.. kívülről.. 

Csőnek? A hely adja meg.. csak ne az obi-s átlátszó pvc csövet ;) az max 2 év ;) 

Lehet kapni kemény, ragasztható vastag falú csövet vizes boltban. Uv állót.. abból tartós..

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Nagyon köszönöm! Nem megy állandóan, de ha jön a tél, beállítom a benti hőfokot, és ennek függvényében hol megy, hol nem. 
De biztosan lesz még kérdésem, előbb átnézem a szerkezetet, tájékozódom. Addig is hálás köszönet!
Üdvözlettel:
Attila

0