You are here

LM1084 To-263 helyettesítés

Tisztelt Tagok!
Az említett alkatrészt (LM1084 To-263) tokozásút, lehet cserélni To-220 -ra, lábak megfelelő hajlításával és a csavar rögzítés levágásával.
Válaszokat köszönöm!

Comments
TonyStark
TonyStark picture
***

Szia!

Lehet, habár nem túl "elegáns" megoldás.
Nem is a pinek formázása lehet probléma, hanem a hűtőfül levágása, mondjuk lemezollóval.
Nem tudni mit szól hozzá a die a hűtőlemezen.

 Üdv!  Tóni

2

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Sztem semmit sem szolhat a "die"-ha kellö ügyessèggel jarsz el..
A hütözaszlo -per adatlap- ugy 6,5+/-0,8mm-el log ki a tokbol: ha ezt pl 3mm-el satuba fogod s lombfüresszel/femfüresszel levagod= a die nem fog különösebben melegedni, de mechanikai feszültsèg sem erheti, s örülhet az "elkövetö".
Kari

0

TonyStark
TonyStark picture
***

Ez az amit nem tudhatunk, csak feltételezés.
Nem kifejezetten a die melegedésére (mitől is melegedne?) gondoltam, hanem a hűtőlemez mechanikai deformációjára.(lemezolló, vagy karos lemezvágó.)
Én inkább rendelnék TO-263 tokost, ha az a megfelelő, nem vagdalnám le a fület, meg nem hajtogatnám a lábait egy TO-220-nak, de hát nem vagyunk egyformák.

 

2

Kari
Kari picture
*****

Nem vitas, hogy a megfelelö tokozasu a legjobb megoldas...
Reszemröl eszembe sem jutna mechanikus ollo fèlèvel nyirbalni, de egy femfüresz nem okozhat gondot-hacsak nem tök benan törtenik a folyamat: a flanche/zaszlo-t fogod be a satuba-ugy 3 mm-mèlyen, a füreszeles rése sem több ~2mm-nel=> marad a tokozas mellett 2+/- 2-4 tizedmm ami elegendö ahhoz, hogy az egyebkent erintetlen tok az alatta lapulo-meg messzebb levö- es mindenek elött ragasztott die-el sertetlen maradhasson.

0