You are here

Újabb kacsa akár 90%-os megtakarítást is elérhet a villanyszámlán.

69 posts / 0 new
Last post
lacoka
lacoka picture
Comments
kallospeter
kallospeter picture

Szevasztok.

Mindennek lehetnek meg eddig nem ismert hatasai.(Gyogyszerek mellekhatasai). Igy jart sogorom is , ki orvos egy jonevu Bp-i korhazba.A kesobbi felesege ,(kepzeljetek el egy atlagos magyar egessegugyi  kozepkadert , aszisztensno,kinek minden parametere ,X-Y-Z tengelyek iranyaba ,150,a merleg nyelve is ennyit mutat ,  csak az IQ <0 es ferjhez akart menni ,megmagyarazta hogy az egyik leg jobb fogamzasgatlo az algopirin..Csak azt felejtette el mondani hogy a menyecskenek kello erovel kell szoritani a tablettat a terde kozott.Igy "ajandekozta" meg egy koraszulott lannyal (ha a hazassag idopontjat vesszuk null pontnak)....kerdezze meg kezeloorvosat , gyogyszereszet.

0

RTZ
RTZ picture

Üdvözletem!

Jó régi vicc! Én még kalmopirinnel ismerem.
Mikor megkérdezi a hölgy, hogy mikor kell bevenni a gyógyszert: - Előtte, vagy utána?
Jön a válasz: - Helyette!

De az algopirines változat is jó! smiley

üdv
RTZ

0

TonyStark
TonyStark picture
***

Sírig tartó boldogságot kívánok Nekik, és sok örömöt a gyermekhez!smiley

4

Shizo
Shizo picture
**

Multkor ugyanez még 230V-on keresztüli pókriasztó volt. Abban van egy NE555 meg 2db LED.

0

TonyStark
TonyStark picture
***

Biztosan azért hogy a "kacsavadászoknak" meglegyen a mindennapi "topicravaló".smiley

2

nosmo_king
nosmo_king picture

ez mind ****.
van egy magyar cég akik árulnak (horror pénzért) elektromos vizkömentesitöt. na még ekkora ****. ha valaki nem ismerné a müködése a következö: van egy jelentéktelen teljesitményü jelgenerátor amihez két szál drot csatlakozik és azt kell a vizvezeték (akár a fél colos vastagfalu vascsöre) tekerni nyitott véggel és az kozmikus (mi más) kapcsolaton keresztül átadja az informáciot a vizkönek hogy most itt nem szabad lerakodni.
akinek egy minimális fogalma van az elektronikárol az rögtön láthatja hogy ez egy ordas nagy kamu. de a cég gyártja és az idioták meg megveszik. de ez smafu. volt aki irta hogy marha jo. nagyon bevált. kétszer annyiért is megvenné ujra ha kellene.
szoval. nagy az isten állatkertje.

0

Jaca
Jaca picture
****

Na ez a vízkőlerakódásmentesítő egy érdekes kivétel. Elvileg nem működhet, de van, akinek igen. Olyan ember mondta, akiről tudom, hogy simán lesz@rozta volna, ha nincs hatása. De nála mégis működött. Pénzt én sem adnék érte, a lustaság meg még nem vitt rá, hogy megépítsem. Pedig csak egy 555, meg egy méterhúszas drót.

0

Onionshed
Onionshed picture

Üdv. Itt is van amelyik müködik. A házba be volt szerelve egy. Egy szaki vakolta a kinti falat és másnapra leesett a vakolat. A csávó majdnem sírt hogy ö még ilyet sosem tapasztalt , hogy ilyen szarul dolgozzon. ki kellett kapcsolni és kiengedni a vizet a vezetékböl. Keresztpróbával is kipróbáltam mert én sem, hittem el. Valamit csinált a vízzel.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:  egy rajz

Bálint

File csatolás: 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Lehet, egy PIC-programmal többre mennék. Akkor csak egy tranzisztor,  meg egy ellenállás kell. Meg egy pici 5V-os stab.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Le vagytok maradva. Az ügyesebbek Arduinóval, a még ügyesebbek Raspberry Pi-vel riasztják a vízkövet. De szerintem a WiFi-s felhő alapú megoldás az igazi. Fontos, hogy hinni kell benne, különben nem működik.

1

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Ha vízkő lennék, én is elriadnék az olyan helyekről, ahol ilyesmivel jönnek rám. XD

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Én hiszek benne, de úgy sem működik. Amikor építkeztünk, tettem fel kettőt. Ugyan az a flodravin, vagy mi a tököt. Kukás piacon vettem párat, a doboza miatt, pár százasért, volt sok az eladónak... De úgy voltam vele, felrakom. Mivel befele kpe cső jön, majd a belső osztó után réz megy minden fele, tettem egyet a kpe csőre, meg egyet a rézre a bojler fele. Rézen ismereteim szerint amúgy se érne semmit, de mé ne.. 2W körül fogyaszt... Próbát megér alapon. 

Eredmény: egy diszperzites vödörnyi vízkőa bojlerben,  3 év alatt..

Pont 2W fogyasztással több, mint amennyit ér..

Leszedve, trafó megmentve, elektronika kukába.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Ellenfázisban működtek, és egymás hatását semlegesítették.cheeky

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Most hogy mondod.. Erre nem gondoltam. De az is lehet, hogy ha rossz felé tekerem a tekercset a csőre, vízkövet csinál... Ez lehetett a gond. Kár.. ha korábban eszembe jut, bedugtam volna fordítva a hálózatba..

Rendelek gyorsan másikat! 

0

TonyStark
TonyStark picture
***

Szerintem-ha már így összejött a fórum "krémje"-érdemes lenne összedesignolni egy kombinált
90%-os fogyasztáscsökkentőt, beépített vízkőmentesítővel, meg gyógylámpával.
Kizárólag PIC uC-vel, olvasásvédetten, nehogy lekopizzák a csíkszeműek.
A proto kivitel fusson "Katsaa Current Killer&Waterstone reducing&Medical lamp néven.
Lacoka-nak 20% az eladás után, mivel Ő volt az ötletgazda, és topicindító, mint minden ilyen témában.
Lenne még egy limitált verzió is gyengénlátóknak,MKII Eagle Eye  néven is.

4

nosmo_king
nosmo_king picture

csak adjál ötleteket. holnap már lehet hogy mézáros lörinc cége már gyártásba is fogja kiegészitve gázfogyasztás csökkentövel is.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Gázfogyasztás növelő... Ott más az érdek! :)

0

Jaca
Jaca picture
****

A szúmyog és vakondriasztó funkciót kifelejtetted a felsorolásból!

0

mindigehes
mindigehes picture
**

+ Kullancs. És még a vízerek is lehetnek...

0

nosmo_king
nosmo_king picture

nekem van egy kapcsolásom amitöl állitolag visszafelé megy a villanyora. nem probáltam ki mert nem volt rá szükségem de azért elraktam mint érdekességet.

File csatolás: 

1

varga jano
varga jano picture
*****

Szerintem az érdeklődők a "Lakodalmas" Lajcsival vegyék fel a kapcsolatot !
laugh

0

RTZ
RTZ picture

Üdvözletem!

Ez a kapcsolás egy orosz ötletnek csak egy része, mivel többféle megoldás is volt erről a témáról..Nem tudom, hogy fenn van-e még a neten az egész, mert kb. húszéves ötlet, de ezekhez még jó néhány kapcsolás, magyarázat és mérési útmutató, oszcillogram ábra párosul megépítési útmutatóként.
A gyakorlati megépítésről az elkészült szerkezetről készült fényképekről nem beszélve, melyek szerint elkészítve tisztes méretű szerkezetről van szó, melynek az elrejtésére is adnak ötletet. 
Nem forgatja vissza az órát ( hiszen az egyébként sem lehetséges, legfeljebb fejreállított óránál, ami a 180 fokos elforgatásnál kellő alkohol elfogyasztása után visszafelé forgónak látszik ), de a kimenetén lévő hálózati feszültséget tűrő, nem kis kapacitású kondenzátorokkal elvileg a kondenzátor értéke által meghatározott százalékkal csökkenti állítólag a mért és a méretlen fogyasztás közötti különbséget. Érthetőbben kifejezve kevesebbet mér az óra a valós fogyasztásnál.
Valaha nekem is megvolt a komplett leírás rajzokkal, de közben kicserélték a villanyórámat digitálisra, így okafogyottá vált az utánépítés, mert a digitális óra pláne  nem forog visszafelé.laugh

üdv
RTZ
 

0

Digitalfish
Digitalfish picture

Én megépítettem régen de sejtettem, hogy nem fog működni. Az elv az, hogy a nullátmenettől a szinusz csúcsáig szaggatva tölt egy kondenzátort és a csúcs után pedig folyamatosan rásüti a szinuszra. A szaggatott töltögetéstől várták azt hogy a töltőáramnál mérési hiba keletkezik míg a visszatöltéskor nem. Viszont a fogyasztásmérő ismeri a fizikát és szépen az átfolyó áram keltett mágneses teret szépen beintegrálja az áramtekercs vasmagjába és tökéletesen méri míg a visszatöltést is. Ebből kifolyólag a mérőóra meddőt lát és azt nem méri. Viszont minden hatásos fogyasztót igen. A rajz amugy félhullámú , csak egyik félhullámot veszi igénybe. Én anno teljes hullámúra alakítottam át a sémát. Tehát nem teljesen így építettem meg. Enyém nem működött. Azaz működött de semmilyen lassulást nem okozott. Lehet a félhullámú változat okoz valamiféle telítést a vasmagban és úgy működik. Ezt viszont nem próbáltam ki.

 

0

rubyka
rubyka picture

Ez megy már egy jó pár éve és az emberek még elhiszik meg rendelnek is ilyet söt minden szobába eggyet eggyet,hogy bisztos legyen.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Valami izlandi cég (az oldal regisztrációja szerint), Google fordítóval összetákolva. A sok dicsérő kommentben tetten érhető, hogy a fordítónak még nem megy tökéletesen a magyar nyelv. A Mary-re hivatkozó komment pl. ami után megszólal Mary (nyilván magyar háziasszony). Elég profi munka, de lenne még mit finomítani.

0

torokj
torokj picture

Lehet chatelni is velük.
PL megkérdeztem ki a gyártó:
AI válaszolt """Termékeinket Kínában olyan engedéllyel rendelkező gyártók gyártják, amelyek megfelelnek az Egyesült Államokban és az EU-ban érvényes biztonsági és gyártási szabványoknak. (lefordított)""
Van a termékre garancia?
""Igen, termékünkre garanciát vállalunk."" 
Hol és hogyan tudom érvényesíteni a garanciát?
""60 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalunk""
""Ha a 60 nap elteltével nem észlel csökkenést az áramfogyasztásában, egyszerűen vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben, és örömmel visszük vissza a készüléket a teljes vételár visszatérítéséért.""
Ai gondolom mesterséges intelligencia lesz...
Felkészülhetünk a hasonlókra a jövőben...
TJ

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

De azt nem értem, mi ok van ekkora vesződésre. Egyáltalán feladni postán ezt a vackot. Mert ha féltéglát küldenek, azzal legalább be lehet dobni az ablakot. De ez a vacak arra se jó ;)

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Én azt mondom, hogy aki olyan barom, hogy bedől ennek, az megérdemli, hogy legombolják a pénzét. Ahhoz, hogy valaki ne vegyen ilyet, nem kell szaktudás sem. Én sem vagyok orvosdoktor, mégsem dőlök be a bioptron lámpának meg a többi vacaknak, erről ennyit.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Nem védeni akarom őket! És hasznom sincs rajta, de a bioptron vacak működik. Nyílván túlárazott, mert egy sárga színszűrő, meg egy halogén lámpa táppal az egész, és egy idióta, aki ezt brahira megveszi egy használt autó áráért, de nekem, meg az asszonynak nagyon durva ekcémánk van, konkrétan hogy ne kelljen kezet mosnom, gumikesztyűben vagyok nagyon sokat... Már kutyaszarrral is bekenném.. csak jobb legyen. (Kilátszik a hús, néhol a porc...hagyományos orvoslás kapufa.. ) És ez a szar bejött. Nem vicc. Nem mondom, hogy ez aladin csodalámpája, de határozottan segít az intenzív sárga fény.. ettől független túlárazott cucc, és természtetesen én is lomis piacon vettem 700Ft-ért, de nekem működik. Biztos nem jó vakbél gyulladásra, meg agydaganatra, de ekcémára spec igen ;)

3

proba
proba picture

"Nyílván túlárazott, mert egy sárga színszűrő, meg egy halogén lámpa táppal az egész  "
Meg egy talán 6X fokban beállított tükör, amitől polarizált lesz a fény.  Ezért van a lámpának olyan alakja amilyen. 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Segíts. Egy tükörtől hogy lesz polarizált? Közönséges tükör van benne, csak nem ablaküveg, hanem felületi, mint az írásvetítőbe, vagy projektorba.. 

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Hogy ne maradj tudatlan: polarizáció
Remélem így már elhiszed! :)

Kalex

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Persze, hogy el... Ha van magyarázat ;) franc se gondolta volna...

De mentségemre szóljon: "Maxwell-féle egyenletekből levezethető"...na ezzel mindig is bajom volt. Tanulmányaim alatt 4 alkalommal kellett megtanulnom őket, és az agyam ezek szerint így védekezik. ;)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:  csak a két állványosban van rendes tükör (a végén  a képek), ezekben függőlegesen áll az izzó, így jobban, egyenletesebben hűl, távolabbra kerül az izzó  a polárüvegtől és alulra kerül a súlypont, a fény közel vízszintesen jön ki
Az izzók 20,  35,  50 és 90W-osak(a negyedik kivitel nincs a képek között

Bálint

File csatolás: 

0

proba
proba picture

Nem tudom hol olvastam, valamiféle tudományos fénnyel foglalkozó cikkben ( nem bioptron reklám volt, és remélem nem brit tudósok megállapították fórum ) hogy a  fény ha egy bizonyos szögben verődik vissza, akkor polarizálttá válik.  Szerintem nem véletlen a lámpa kialakítása, ha a polárszűrő jobb/olcsóbb volna, akkor gyorsan kihagynák a tükröt belőle. Az alakja sincs kőbe vésve, gyorsan zseblámpa alakú lenne a lámpa.
Most ennyit találtam hirtelen róla:
http://titan.physx.u-szeged.hu/tamop411c/public_html/HU%20-%20Optikai%20alapok%20az%20ELI-ALPS%20t%C3%BCkr%C3%A9ben%20I.%20-%20Msc%20(e-learning)/polarizci_fizikai_lersa.html
Esetleg azt megnézhetnéd, ha már van lámpád, meg gondolom egy régi számológép polárszűrője is van, hogy lencse nélkül poláros fény jön e ki a lámpából. Ha igen, akkor a gyakorlatban is igazolódik a tükör működése.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Hát, egy 2x16 karakteres kijelzőt szétgyilkoltam, de pici... Nem látom, mit látok. De melóban van polárszűrôs szemüveg más okból, majd azzal meglesem. Kíváncsi vagyok.

Meg az is érdekes kérdés, hogy ezekben a vackok a tükör teljesen védtelen, tele is prüszköli a propeller porral. Hogy ez valóságban mit okoz a polarizált fény kialakításában...

De az most komolyan meglepett, hogy ez a tükör nem csak esztétikum miatt van. Ezért jó a tanya. Mindenből lehet tanulni. Mindenki mást olvasott/tapasztalt/tud...

Csak amikor eldobjuk a kanalat, ez a sok tudás mind megy a levesbe... :(

0

lacoka
lacoka picture

Minden lcd monitor és tv polarizált fényt sugároz azt hogy csak sárga fényt sugározzon az megoldható
ki lehet próbálni kell hozzá egy 3D nem aktív szemüveg vagy egy mozi 3D szemüveg
ha ezen nézed a tv-ét kicsit sötétebb lesz a képe de ha megfordítod és szemből nézel bele már nem engedi át a fényt érdekes ez az lcd monitornál nálam kb 45 fokos elfordításkor következik be
ki lehet próbálni azt is hogy felveszel egy 3D szemüveget és ezzel szembe fordítva egy másik 3D szemüveget és így nézel egy fényforrásba ezt forgatva vagy átereszti a fényt vagy nem tehát a polarizátor hatás működik

ki lehet próbálni még azt is hogy egy lcd monitor elejéről leszeded a polarizátor fóliát ebből kivágsz 2 darabot ezeket egymásra helyezve egymásoz képest elfordítva vagy átereszti a fényt vagy nem napba nézve is működik

tehát ha jól gondolom az első fólia polarizálja a fényt és a második fólia már csak a fény azt a síkját fogja átengedni ha ezt elfordítom az elsőhöz képest akkor a fény ez a síkja már nem fog átjutni ezen a második fólián

0

Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Ami még érdekesebb, hogy ha a két 90 fokban elfordított polárfilter közé beraksz egy harmadikat, mondjuk 45 fokban elforgatva, akkor azt várnád, hogy nem történik változás, valójában pedig több fényt fog átereszteni.
Szóval a polárszűrő nem sima szűrő. Én egyszerűen úgy mondnaám, hogy a polárszűrő nem csak szűr, hanem el is forgatja a kilépő fény polarizációját, de a tudományos kvantummechanikai magyarázata összefonódásokkal meg valószínűségekkel jóval bonyolultabb.

A kísérlet és magyarázat.
https://www.youtube.com/watch?v=zcqZHYo7ONs

Azt talán könnyebb megérteni, hogy miért átverés ez a villanyszámla csökkentő kütyü.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Az autók belső visszapillantóját hogy csinálják? Amit elbillentesz, és sötétebb lesz.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Nem tudom. Nekem amióta nem szoci van, mindig fényre sötétedett, vagy fix volt. Tudom, hogy van ilyen klamnis is, de sosem használtam. De mivel az rendes ablaküveg tükör, gondolom az üveglao vastagságát használják ki, mint második fényút...

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a sárga üveg polarizál
az OSRAM izzó pedig UV-szegény spektrumú

Bálint

 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! A halogének 99%ban UV szegények, eltekintve néhánytól, amit kvarcüvegből csinálnak... Direkt. A sima üveg megfogja az UV-t. Gondolj bele.. az íróasztal lámpánál bőrrák, vagy kötőhártya gyugyu? Az osamnak ez csak marketing..

Az ekcéma miatt biztos, hogy az osram csoda izzó nem csoda izzó. Amikor az enyémben kiégett, kifaragtam a tükörből az osramot, és üvegtégla ragasztóval egy sima philips 12v halogén került a helyére. Pont ugyan olyan hatásos a rohadó kezemre, mint korábban. Saját magam referenciáha vagyok  :)

0

hcs
hcs picture

Szia!

Az egészben a lényeg a polarizált fény. Halogén lámpa elé egy fényképezőgépre való polarizált szűrő ugyanezt tudja.  De ezt lágylézerrel is el tudod érni, az a fejlettebb verzió (Pmax <500mW). Örülök hogy segített.

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia mindigehes és !
-Egyrészt vannak, akik egyszerű emberek. Jobbat akarnak. Jó hiszeműek. Hallják a TV-ben, olvassák a Neten, mi lehet a baj. A TV a Net csak már igazat mond. (Nem úgy mint mi...haha) Lapos föld, oltás ellenes, chemtray, földöntúli energia, víz a motorba, és a többi baromság, hazugság és csalás.
-Másrészt vannak, akik valamitől szenvednek. Azok mindenbe belekapaszkodnak. Rákellenes olaj, rákelleni C vitamin, Bioptron. Lehet, hogy javítanak az egészségen, de a csalás abban van, hogy irreális áron. De a javulásban bízók viszont vásárolják. Gyógyítanak a körbeforgó sámánok? Még az is lehet, hogy valamit IGEN.

0

TonyStark
TonyStark picture
***

A fényterápia egy valós, bizonyított dolog a gyógyításban.
A Bioptron is egy működő eszköz, de már egy egyszerű infralámpa is használható 
pár problémára.És ez nem hit kérdése.

2

rat
rat picture

Helló! Én azt nem értem, hogy miért működik a sárga színszűrő? Mert ha nincs, a sárga fény akkor is benne van a fehér fényben, nem? Jobbulást az excémával!

1

RTZ
RTZ picture

Üdvözletem!

Nem a sárga fény miatt működik, hanem a sárga fény már polarizált fény és annak van gyógyulást segítő hatása. De van hozzá többféle színű polarizátor is más-más problémára. Lézerrel is hasonló fényterápiás kezelések léteznek és ott is a polarizált fény, ami a gyógyulást segíti. Nem megoldja, segíti!
Ez olyan dolog, hogy a LED lámpáktól nem, de a napfénytől viszont igen, D vitamin keletkezik az emberi szervezetben.
Vagy régebben, mikor még a fotózás nem az okostelefonok szintjén mozgott és egy üvegezett kirakatban elhelyezett tárgyakról valaki fotókat akart készíteni, akkor ún. polárszűrőt használt amitől a kirakatüveg, a fotózás szempontjából káros tükröződése jelentősen csökkenthető volt.
Egyébként a lámpa egy magyar fizikusnő találmánya. De ezt is, mint a magyar találmányok zömét, már nyugaton gyártják és az határozza meg az árát.
Nem segít mindenkinek, ahogy a különféle gyógyszerek sem egyformán hatnak mindenkire, viszont negatív mellékhatást a szerkezet hatása miatt még senkinél nem mutattak ki és ez is már valami.
Az interneten mindennek utána lehet nézni!

üdv
RTZ

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:Fenyő Márta

Bálint

0

RTZ
RTZ picture

Üdvözletem!

Köszi! Én tőle vettem nem üzleti áron az anyósomnak kompletten. Állvánnyal. polarizátorokkal stb., mert volt egy közös ismerősünk.

üdv
RTZ

0

TonyStark
TonyStark picture
***

Korrekt megfogalmazás.yes

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Nem tudom. De működik. De ne kelljen sose megtudni másnak...

2

torokj
torokj picture

Szia,
A polarizált fény bizonyítottan fokozza a sebgyógyulást.
Hatásos,persze marha drága.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a Bioptron lámpákat kórházakban bőrgyógyászaton és reumatológián
használják.

Bálint

1

kisboni
kisboni picture

én inkább bekötök egy nátriumlámba előtétet a villanyóra elé és mögé :D
Ki tudja a villanyórát megállítani... sálálálálá  :D

0

gyula.maestro
gyula.maestro picture

Sokan elhiszik az áltudományos halandzsát.
Itt is egy példa, egy jól előadott kacsa: 
Nem kellene megvárni, hogy az energiaválság térdre kényszerítsen! – Dr. Egely György, Jakab István - YouTube
Figyeljétek meg a hozzászólásokat, mennyien bedőlnek neki és anyagilag támogatnák.

0

rat
rat picture

Egely és társai 30 éve magyarázzák, hogy az ingyen energia ott van csak... Éppen most lopták el tőlük a terveket, éppen most nem kapták meg a pénzt, éppen már csak 10 millió hiányzik, és különben is az állandó fenyegetések miatt nem merik...
Nem buta ember, sajnos amit csinál az megtévesztés, csalás.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Egely sosem volt normális. Időt is kár pazarolni rá. Régen, az életképtelenek éhen haltak, kútba, vagy vulkánba dobták őket, vagy megette a mamut. Ez volt az úgy nevezett evolúció. Most meg el kell tartani őket.

1

Öreg szaki
Öreg szaki picture

Ez bűncselekmény, úgy hívják, hogy csalás.
"A csalás egy olyan cselekmény, melyet az elkövető bármely vagyontárgy, vagy vagyoni jogviszony vonatkozásában, más tévedésbe ejtésével, vagy tévedésben tartásával követ el, magatartásának célja a jogtalan haszonszerzés, és tevékenységével kárt okoz."
https://drszep.hu/csalas/
Pontosan tudják. hogy egy led egy  kondi és egy ellenállás combo világít, és kész. Mindezt 20 ezerért. Mocskos csaló banda, fel kell jelenteni őket!
 

3

torokj
torokj picture

Feljelented,mire mész vele?Egy noname kinyomozhatatlan csomagküldő "cég"

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

A papok meg a politikusok is ezt csinálják. Egyes, magukat jótékony célúnak hazudó alapítványok is. Ez egy ilyen világ. Védekezni kell. 

1

rat
rat picture

Szia, a vallást ne vedd egy kalap alá ezekkel a dolgokkal. Vannak megélhetési "egyházak", de nem erről szól a történet a történelmi egyházakban.

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia!
Ebben 1000%-ban igazat adok!!!   ( nem döglött a ló, csak alszik.)
Üdv:
Laci

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: van máááááááááááásik!

https://hu3.energy-saving-b0x.com/aziNZwyHkF/UQMK3DhEpDgh5db/?al=63894&e...

Bálint

A NOD ezt mondta:

  A program nemkívánatos tartalmat talált
  Ez a weboldal szerepel a nem megbízható vagy nemkívánatos tartalommal rendelkező webhelyek listáján, ezért le lett tiltva.
  Visszalép az előző lapra?

Kalex

0

proba
proba picture

Egy biztos mindig 50% engedményt kaptam. Szerencsés vagyok, mert majdnem túlment, de pont nyertem. Jövő héten felszerelem mind a hármat, remélem a számlám a 8-ad része lesz. 

0

Jaca
Jaca picture
****

Nekem amelyik konnektorba ilyen van dugva, azon alig mérhető fogyasztás. Pár milliamper, ami talán egy zöld led meghajtására elég...

0

gyula.maestro
gyula.maestro picture

Az már visszafelé termel, csak nehogy elégjenek a falban a vezetékek.

0

atis76
atis76 picture

Irányfénynek jó, és ennyi.

0

Sponsored links