You are here

Technics SU-610 javítás

3 posts / 0 new
Last post
Fabricius
Fabricius picture

Sziasztok!

Az egyik haverom hozott egy Technics SU-610 típusú erősítőt, hogy nézzem meg. Mondta, hogy egyik pillanatról a másikra elment mindkét csatorna. Az erősítő lelke egy SVI3102B típusú IC. Rendeletem bele SVI3102D-t betettem, szól, de valami nem kóser. Ha nincsen semmi a bemeneten, akkor olyan, mintha 50Hzlenne halkan a háttérben. Ez még nem is zavar. Viszont ha teljesen lehalkítom, akkor is szól kb. 0.5-1W teljesítménnyel. A hangszín nem működik. Tuner bemenetre adott jelnél csak valami cincogás van halkan.
Ha valakinek van ötlete, rajza, ne kíméljen. Nem gondolom, hogy a B helyett a D típus okozza.De akkor mi a gebasz? Az IC-ről nincsen adatlap sem.
Legyen szíves valaki adjon ötletet!

Köszönöm!

Üdv Robi

Comments
bencsikjozsi
bencsikjozsi picture

Szia! A két ic a kis HQ szerint is csereszabatos. A búgás lehet a rossz hangszín miatt is vagy valamelyik szűrőkondi kezdi megadni magát. A tuner bemeneti hiba lehet bemenetválasztó is vagy a bemeneti csatik forrasztásainak kh-ja. Az rca bemeneteknél nem kaphat az áramkör testet!Üdv Józsi

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Adatlapot ugyan nekem sem sikerült szereznem, de a DIYaudion ezt leltem:

"SVI3102D and RSN3502 are about the same or at least interchangeable. The datasheet of the STK4042 has a totally different pinout.
IMHO it shouldn't be too difficult to derive something from the next picture. (SVI3102D)"
Ezt a következö Indus oldal is megerösiti: SVI3102D = SVI3102C=RSN3502
http://www.pro-tecc.co.za/store/index.php?main_page=product_info&product...
Kari

0