You are here

Mérőműszer szervíz kerestetik.

11 posts / 0 new
Last post
csakyt
csakyt picture

Sziasztok.
Egy fórumban már szóba hoztam, hogy sajnálatosan a Metex 3850.-es multiméterem egy figyelmetlenségem, hanyagságom miatt tönkre ment. Nagyon szerettem ezt a műszert, mert 30 éves napi használat egyszer sem hagyott cserben. Kerestem szervízt ahol megjavíttathatnám, de sajnos én nem jártam sikerrel. Tudom, lehet műszereket venni, de ami tudásban ugyan ezeket a funkciókat tudná nem igazán van. Ezért szeretném a segítségeteket kérni, hogy tud-e valaki olyan szervízt ajánlani ahol ezt a Metex műszert megjavítanák. Régen volt egy ilyen szervíz az Etele úton, de az már nem vállal javítást.
Tibi

Úgy néz ki az 5bdc jóvoltából megoldódig a gondom. Ezúton is nagyon köszönöm neki a segítségét!

Comments
PushyG
PushyG picture

Üdv!

http://www.kappenberg.com/pages/wandler/gat010-m3850.htm

Ha találsz Voltcraftot, az ua.

Gábor

1

torokj
torokj picture

Szia,
Kizárt ,hogy ezt bármelyik szervíz elvállalná.Nincs arányban az eszköz értéke a ráfordított idővel.
Meg ha el is vállalja,már 5 ezres (+ÁFA) óradíj alatt senki nem dolgozik még vidéken se.
Hátha találsz egy lelkes hobbistát a HE oldalon. 
Szétszedted? Nincs rajta égésnyom?Megkormolódott ellenállás?Elpárolgott rézvezető a NYÁK lapon?Csinálj róla egy fotót,hátha több márkanév alatt futott.
TJ

0

TonyStark
TonyStark picture
***

Szia!

Gondold át a javíttatását,(tekintsünk el az érzelmi dolgoktól) nem hinném hogy rentábilis,és ezek a műszerek nem is a minőség csúcsai.
Szeretnek benne tönkremenni a forgókapcsoló pályái, meg a hibridek.
(Tudom hogy jó kis műszer volt annó,és használtad sokáig, tehát ezzel kapcsolatosan nem akarok vitázni)
Nem fogok most kínai multikat ajánlani, azt meghagyom másnak, de a helyedben beruháznék egy olcsóbb Fluke-ra, akár használtra is.
De millió márka van még ami használható, és többet tud mint a régi metexed, nézz körül a gyártók oldalain.

Tóni
 

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Sajnos az én hanyagságom okozta azt, hogy tönkrement. Valamikor, lehet évekkel ezelőtt a mA mérésnél a bizti elszált benne, és akkor én a 850mA helyett ideiglenesen nagyobbat raktam bele, de akkor ezt elfelejtettem kicserélni a helyes biztosítékra. Most áramerősséget akartam mérni, és abban a pillanatban hallottam a biztinek a hangját, de ezzel együtt a kijelzőről eltünt minden. Egyedül a világítás maradt meg. Sajnos nem igazán találok olyan műszert ami a logikai szintet is mérni tudja, meg nem igazán találtam 40Mhz-ig működőt sem. Lehet mondani, hogy régi meg ez meg az, de ilyen tudásút nem igazán lehet találni emberi áron.

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Nem a vita kedveert, de mit mer ez -nekem meglepö modon- 40MHz-ig?
(nem kerestem ki az adatlapjat)
Kari

0

csakyt
csakyt picture

Szia
40.-et még nem mértem , de 20.-at már igen. Nem csak a frekvencia tartomány jó, hanem logikai szintet is mér. Én ehhez már hozzá szoktam és nagyon szerettem, szeretem. De most, 5pdc önzetlen jóvoltából kaptam tőle egy ilyen műszert. Most már legalább meg is tudom mérni, hogy mi szált el benne. Este néztem is, és valószínűleg egy MAX134 a ludas benne.

3

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

A hibás műszert ne dobd el, tudnám használni a saját ugyanilyenem javításához (más hibával). Azért nem kínáltam fel, mert működik, csak kontakthibás a kijelző környékén.

Üdv, lcsaszar

0

5bdc
5bdc picture

Szervusz.

Ha eljössz érte,adok egy jól működő példányt.

5bdc

4

csakyt
csakyt picture

Szia. 3850-et? Jól értetrem?
Tibi
 

0

5bdc
5bdc picture

Igen.

5bdc

3

Sponsored links