You are here

Alternatív fűtési megoldás Vajon működhet?

14 posts / 0 new
Last post
Piteee
Piteee picture

Tiszteletem!

Barátomtól kaptam ezt a linket: https://www.youtube.com/watch?v=IS0SC7BRrx0      Véleményeket szeretnék kérni!
Életképes lehet? Érdemes megépíteni? Ha fűteni nem is lesz elég a teljesítménye, csavart melegíteni még jó lehet.

Köszönöm!
Üdv.

Comments
atis76
atis76 picture

Mindent a nézettségért szerintem.A y. utube tele van hasonló baromságokkal/ pl: 1 tranyóból 300w os erősitő meg ilyenek... Személyes véleményem, akinek nem inge ne vegye magára . Hille bácsi szavait idézve : üzemanyag nélkül nincs teljesitmény!

1

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Ez egy PoC (proof of concept, annak a bizonyítása, hogy működőképes az elképzelés). A 100 Watt egyetlen radiátort képes felmelegíteni valamennyire, nem tudjuk mennyi idő alatt. A víz keringetése sem megy.
Ha belógatnánk a radiátorban levő vízbe egy fűtőbetétet, ugyanezt érnénk el, de akkor hol marad az elektronika építésének öröme?
Az az egy nem világos, hogy mi indítja be a keringető szivattyút. Ha az menne, és az indukciós melegítés a ház összes radiátorában levő vízmennyiséget fűtené, ahhoz kevés lenne 100 Watt. De szerintem a török csávó csak azt akarta bemutatni, hogy ezt is meg lehet csinálni.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Indukciós csavarhevítőnek tényleg jó, De ne ezzel akarj fűteni. 120W-tal (mínusz veszteség, bár végülis a hűtőbordán az is hő formájában távozik... :) ) nem fogod befűteni a házat.

1

AzzA
AzzA picture
*

A működéssel nincs probléma, viszont pont annyira elég amit meg is mutat, megmelegít egy sniccer pengét.
Ha fűtésre használod arra is jó, csak arányaiban olyan mintha egy szál gyufa lángjának az energiájával próbálnál befűteni egy szobát.

De van megoldás 2in1  erre ráfekteted a radiátort, alul meg megsül a bejgli.
 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Csavart melegíteni valóban jó lesz. De ilyen indukciós melegítőről rengeteg kapcsolás van fent. Fűtésnek is jó lehet csak akkor ne otthonról add neki az áramot laugh

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

(Azon gondolkozom, hogy nem kellene-e újragondolni  a felvételi tesztet... hogy aki ilyenekben hisz, be se kerülhessen a fórumra. :-D )

4

Mr._V.
Mr._V. picture

Sok olyan ember van itt, aki lehet elektronikában épp kevésbé, de másban tud segíteni. Én pl. számítástechnikában vagyok otthon, abban tudok érdemi válaszokat adni, hiszen van ilyen fórumtéma is, ám alkatrész-felismerésig és forrasztásig eljutok, de a működésüket nem értem, nem is érdekel.
Ha kérdésem van, felteszem, olykor kapok rá értelmes választ, olykor csak "dobd ki és vegyél másikat", holott az oldal mottója pont a javításról szól és nem a cseréről.
Tehát a "vén szakik", akik minden reg kérdést gondolkodás nélkül megoldanak, sokszor ők sem adnak érdemi segítséget, olyankor más fórumokon próbálkozom.
Amúgy a regisztrációhoz használt példák nagy része a neten is fellelhető, tehát a kereső segítségével is be lehet jutni... igaz némi alap tudás amellett is kell.
Szóval tőlem is hiába kérdeznéd, hogy ezt meg ezt összekötöd, mi lesz az eredmény, viszont ha a számítógépeddel/mobiloddal van gondod (nem feltétlenül elektronikai, inkább szoftveres), abban tudok segíteni.
Jó lenne szerinted az, ha "hifistát", számítógépes szakikat, autóvillamosságiakat kiraknának innen, mert ők is kis segítséggel jutottak csak be az oldalra?
Szerintem nem. Inkább kéne egy "Vicc" vagy "Amatőr" témakör és oda az alá lehetne hülyeségeket írni, kérdezni.
A tube tele van baromságokkal, amik csak trükkök, trükkfelvételek. Sokan mégis hisznek bennük. Maradjon egy hely arra is, hogy a hülyeségeket is kitárgyalják a "zen mesterek", akiknek nem megy fel a pumpa egy-egy értelmetlen kérdés miatt, hanem nyugodt és akár szakmai választ tudjanak adni, és felvilágosítani a másikat (nem elküldve a p...ba), hogy ez nem működőképes.

Persze ez csak az én véleményem, a "szakik" biztosan letámadnak majd.

2

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Azért mindennek van határa... én sem regisztrálok be az orvosi fórumra aztán kezdem el őket kérdezgetni hogy vajon a bioptronlámpa az a rákot is gyógyíccsa-e? De ha tennék is ilyet egy rossz pillanatomban, amikor fellazul az önfegyelmem, hát az tuti, hogy zsebrevágnám a leoltást, és nem kérném ki magamnak arra hivatkozva, hogy hát én csak egy programozó vagyok, úgyhogy nekem ehhez nem kell értenem, ezért még nem kell engem lehülyézni...
 

2

torokj
torokj picture

Üdv!
Valahol igazad van,de pont ez a diszkrét bája ennek az oldalnak,hogy kevés benne a "zaj".
Minden másra jó a Facebook.
Tisztelet a moderátoroknak,hogy nincs teleszemetelve az oldal.
TJ

2

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:  ezért van a Borozó meg a Piroska kocsmája

Bálint

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Ott sokminden van össze-vissza, ami máshova nem illik. De a "hülyeségeket", elméleteket, ötleteket szerintem lehetne külön is szedni.

0

TonyStark
TonyStark picture
***

Minek, nincs rá igény.smiley
Meg sokan csak facebookozni járnak ide, velük mi lesz?

File csatolás: 

2

Digitalfish
Digitalfish picture

Üdv!
Ennek semmi értelme!
Max annyi hogy egy cekászt beépíteni nehezebb. Ez viszont bonyolultabb .
 

0

Sponsored links