You are here

Epson WORKForce Pro WF-5690 nyomtató nem nyomtat pirosat

23 posts / 0 new
Last post
attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok! 
A segítségeteket kérném: a fenti nyomtatóm egyik pillanatról a másikra nem nyomtat prosat, a színek olyan vizihulla színűek.
Tegnap elvégeztem a a fúvókák ellenőrzését, de nem változott a helyzet. Ma megvettem az új patronokat, mert már amúgyis nagyon kevés tinta volt bennük, de nem változott a helyzet. Mi lehet a hiba?
Köszönettel:
Attila

UI.: most vettem észre, hogy nyomtatófej tisztítás is lehetséges...laugh. Elvégeztem, és már megjelent néhány piros csík a teszt nyomtatásakor. Lehet, hogy többször el kell végezni?

Comments
PushyG
PushyG picture

Üdv!

Mélytisztítás megvolt? Ha lelevegősödött a fej, akkor a sima tisztítás nem fogja kihozni...

Gábor

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
 Köszönöm a tanácsot, de mint mondtam nyomtatókkal nem foglalkoztam. Ezért: mi az a mélytisztítás, és hogyan kell elvégezni?
Üdvözlettel:
Attila
A totál vizihulla szín után most ilyet nyomtat:

File csatolás: 

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Átnéztem a használatiját.
Sajnos nincs ilyen funkció benne, ez sajnálatos.

Marad a többszöri tisztítás funkció futtatás.

Gábor

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a nyomtató menüjében van, ha minden igaz
Karbantartás címszó alatt

Bálint

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
  A karbantartás címszó alatt csak a sima "nyomtatófej tisztítása " szerepel, mélytisztítást nem találtam. Az interneten sem találtam ilyet, csak a normál fejtisztítást. Ezt négyszer kell megismételni, és ha nem lesz jó, akkor kikapcsolni a gépet, és várni hat órát, majd ismételni. Ha akkor sem lesz jó, akkor Ügyfélszolgálat...
Üdvözlettel:
Attila
 

0

pika75
pika75 picture

Szia. Lelkileg keszulj fel, (es anyagilag is), hogy mire jo lesz, egy szett uj tintat kell bele vegyel. A nyomtatofej tisztitast addig kell ismetelni amig jo lesz a nyomat. Es ezutan gyakrabban kell hasznalni, kulonben igen huzos lesz a javitasa. Udv.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Ebben az a dühítő, hogy ez egy 170.000Ft gép. És pont ugyan olyan rossz konstrukció direkt, szándékosan, mint 20 éve a durabright epsonok... Erre nehéz azt mondani, hogy nem szándékosan. Elvileg az emberiség a Marsra megy, meg holdon nyit bányát.. 10 éven belül...

Ha van hely, kell venni egy használt színes lasert, meg egy scannert, és le van tudva 20 évre a dolog. 

Ezek a tintások mind lehúzós pénztemetők.

1

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Ez kb olyan szintű téves általánosítás, mint hogy a 200eKm-t futott használt autó széthullik. Csakhogy magyarhonban a nagyipari visszatekerések miatt legalább 2-vel, de inkább 3-mal kell szorozni a km óra állásokat, és akkor rögtön kiderül, hogy az a széthullott autó bizony nem is teljesített rosszul...

Visszatérve a nyomtatókra: Az gondolni, hogy a tintás nyomtató direkt úgy van megcsinálva, hogy tönkre menjen, meg pénzlehúzás, pont ilyen szintű általánosítás. Nyomtatószervizes múltamból és a mai napig tintás nyomtató használói tapasztalataimból állítom, hogy a tintás nyomtató legnagyobb ellensége a filléreskedő user. Az, aki nem hajlandó megvenni a gyári tintát, és nem nyomtat, csak havonta 1-szer, azt is csak vázlat minőségben, az ne vegyen tintás nyomtatót, mert ez tönkreteszi. Az emberek képtelenek felfogni, hogy a nem eredeti tinta tönkreteszi a nyomtatófejet, méghozzá nagyon gyorsan. FŐLEG akkor, ha sokáig áll benne egy helyben, azaz keveset nyomtatnak vele. Én eddig csak olyan esetben találkoztam tartósan utántöltött tintával jól működő nyomtatóval, amikor a gép a nap 24 órájában megállás nélkül ment (na ez is megér egy misét, hogy egy vállalkozás ipari mennyiségű nyomtatásra használ otthoni kis nyomtatót. A készülékben 2 hónap alatt a (5 évre) tervezett élettartamának 2-szerese ment bele - és akkor sem a fej ment tönkre, hanem a lapadagoló, és az is egy belekerült idegen tárgy miatt feszült be és tört el.).

Volt, hogy én is csak ritkán nyomtattam, de mindig eredeti tinta volt a nyomtatómban, és a fejnek soha semmi baja nem volt. Legfeljebb rá kellett küldenem egy erőteljes tintaöblítést, és a fúvókák maradéktalanul beindultak. 

Azt is elfelejtik sokan, hogy a tinta szavatossága 6 hónap felbontástól. A tejet sem isszuk meg, ha megsavanyodik. Tessék ezt tudomásul venni a tintánál is.

Az EPSON L386-os nyomtatómban most már több, mint 20 ezer oldal van. A fej tökéletes. CSAK eredeti tinta volt benne. Nincs is értelme utángyártottat venni, amikor a bele való gyári tinta 3000Ft/szín árért 3-5000 oldalra elegendő. Tessék nekem olyan lézer (mono) nyomtatót mutatni (akár nagy irodai sertést), ami tudja ezt a lapköltséget tinta/festék szinten!

Elnézést a kifakadásért, csak az ilyen általánosítások kiverik a biztit nálam...

Gábor

0

attilacsep
attilacsep picture

Tetszik, amit írtál!!!!

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Minden szavad igaz. A baj, hogy az átlag user NEM használja minden héten, de még csak minden hónapban sem, otthon a nyomtatót. Van, hogy évekig nem kell a színes.

Erre pedig a tintás tökéletesen alkalmatlan.

Amit leírsz, meg a gyártó is ír tinta mennyiséget, az is arra érvényes, ami lapot ki lehet nyomtatni vele. Ha hétfőn bekapcsolod, nyomtatsz minden nap, majd 2 hét múlva kifogy. De ez nem az átlag user. Ez egy irodában működik. Otthon nem.

Ha a lasert nem használod 3 évig, bekapcsolod, megy. Az enyém A/3, a teljes toner készlet nem volt bele 25e Ft, amíg élek ez el nem fogy.

ÉS akkor még nem beszéltünk a nyomat színállóságáról. Nyomtass ki egy "elveszett Fifike" plakátot tintással, tedd ki a villanyoszlopra.. vagy hagyd a napon..

Van, ahol jó a tintás. Nem vitatom. De az, hogy egy patron elfröcskölése arra kelljen, hogy ne dögöljön bele a fej. Bocs, de ez vicc.. sokezerért. És mindig akkor van vele a szívás, ha hírtelen kell.

Ez nem más,.mint a szemétgyártás.

De azért a waste-ink counter dili is fair játék. Ugye? Tudsz olyat, amiben cserélhető a hulladék tinta tartó? Mármint.. megveszem a boltba, belepattintom módon. Én nem.

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Színállóság: EPSON M105 tintás nyomtató. Mindenféle haccacáré nélkül a bele való tintával vízálló nyomat. De úgy, hogy nyomiból kiveszed, csap alá beteszed, és még nem is maszatolódik... :-) Tudom, próbáltam...

A szemét gyártással maximálisan egyet értek. Kell az olcsó, színes nyomtató? Nesze nektek... Kb az első, gyárilag belehelyezett (általában csökkentett mennyiségű) patronokig jó, aztán többet nem lát (eredeti) színes tintát (sem). Jóóóól beszárad/tönkremegy. És amikor fél év után megint kéne, akkor már késő... És az ára és szervizköltsége okán megy a szemétbe. Amilyen mechanikákkal ezeket készítik, sajnos oda is szánja a gyártó... :-(

Hulladék tinta tároló: Pl. a Canon BJ200-as sorozat pici lapos tárolóját soha nem kellett cserélni. Pedig az ok a nyomtatók nem pár ezer oldalt mentek. És mégsem lettek tele...
A BJC6000-esben akkora tároló volt, mint az állat. Igaz el is ment vagy 30 ezer oldalt két karbantartás között. Takarítás, újra zsírzás és olajozás és tároló csere után megint elment ugyanennyit, akár 3-4szer is el lehetett ezt rajta végezni. Elpusztíthatatlan nyomtató volt.

Azért valamit nagyon tisztán kell látni. A tinta és a lézerben a festék por is, veszélyes hulladék. Ha ezt a user kicserélhetné, és kidobhatná, az nem kívánatos. A tintásban ráadásul a filc impregnált, hogy ne tudjon beleszáradni a tinta. Az sem kukába való. Aki kimossa a filcet, az a vizet szennyezi a tintával és ezzel az impregnáló anyaggal is. Az étolajat/motorolajat sem szabad kiönteni... A lézerben a kifogyott kazettában ott a hulladék festéket gyűjtő tartály. A kazetta cserével ez is kikerül a nyomiból. Nem véletlenül (többszörösen) veszélyes hulladék az elhasznált kazetta, és olyan helyre is kell leadni. Nagyobb tintásnál a hulladék tároló cseréje nem drága mulattság. És nem véletlenül szervizben kell elvégezni. Az én EPSON-omban már volt egyszer cserélve. Teljes karbantartással, alkatrésszel együtt nem volt 10eFt a művelet. A kis tintásoknál elvileg élettartamra van tervezve, nem is nagyon lehet cserélni (az alkatrész a komplett nyomtató). Csak ha a nyomtató az élettartama alatt annyiszor volt bekapcsolva/kikapcsolva, mint ahány oldalt nyomtattak vele, akkor a ki/bekapcsolási tisztítás miatt megy tele a tároló, és nem az üzemszerű nyomtatásra.

Gábor 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Epson tilt, ha szerinte tele a waste ink tároló. És nem. Nincs tele sosem valójában.

Egy termék működjön akkor, ha kell. Szép is lenne, a padláson, pincében nem ég a villany, ha nem kapcsolom fel hetente? Vagy a turmixgép nem turmixol, ha csak 3 évente kell? Ne már.

Tonert le kell adni, ez nem vitás. De hogy jön ez ide? ;)

Ebben nem fogunk egyet érteni sosem ;) de nem is gond. Az emberek nem egyformák, és jó is ez így.

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Mindegyik tintás letilt, ha azt számolta ki, hogy annyi tinta ment a párnába, amitől az már közel tele van. Canon, HP, Lexmark... egykutya. Hogy a user úgy használta, hogy nem volt benne tinta (pl színes), de ezt a nyomi nem tudhassa, csak számol vele... Nyilván ennyivel kevésbé telítődik a valóságban... Ez olyan, mint az autó fogyasztás mérője. A befecskendező nyitás idejét nézi, és a benzinnyomásból, meg a sűrűségből "kiszámolja" mennyi nafta ment el az adott távolságon. Ja. Ha a benzin sűrűsége állandó lenne. Meg a benzinnyomás se ingadozna... Na ilyen pontos a hulladék tartály telítettsége is számolva...

Rossz hasonlat: Fűtés. A rendszer hideg, mert nem voltam otthon egy hétig. De hazaérek, és hiába tolom fel a termosztátot, amíg a rendszerben lévő vizet fel nem melegíti, addig ölelgethetem a radiátort, miközben a kéményen szállnak ki az ezresek dögivel. Sajnos a tintás technológiája megköveteli, hogy bekapcsoláskor a visszahúzódott tintát és a légbuborékokat kidolgozza. ezért kifecskendez sajnos egy csomó tintát. Mondhatjuk, hogy ez felesleges. De ha egy hét állás után ezt nem teszi, és nyomtatáskor a papír üres marad, mert a lelevegősödött kapillárisokban nem áramlik a tinta...

A toner leadás úgy jön ide, hogy ott a kiürült tonerral leadod az elhasznált festékport. Az tudod hogyan keletkezik? Hát úgy, hogy a fényérzékeny hengert bevonja a tonerral ahol szöveg van, azt átugrasztja a papírra, de ami nem ugrott át, a felesleg meg megy a hulladékgyűjtőbe. Ez a henger tisztításakor. Azaz folyamatosan. Az a pazarlás nem fáj senkinek? Megint csak a csúnya rossz tintás... előítélet...

Valóban nem vagyunk egyformák... de attól a tények tények maradnak...

Béke!

Gábor 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Mondom.. nem akarlak meggyőzni. De attól egy dolog tény. Színes laser 3 év kihagyás után bekapcsolva hibátlan képet ad, ha nem egy dohos pincében vagy udvaron tárolták. A tintást meg ki lehet dobni a kukába. Kivéve ahol a fej, meg a lötty egy egységben cserélhető.. ott kis vagyonért megy. De ugye ez nem a fent említett epson.. ;)

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Nincs nézeteltérés ez ügyben közöttünk. Nyilvánvaló, hogy mindent arra kell használni, amire való. Persze sokan nem így gondolják, aztán csodálkoznak. Az azér elég vicces, amikor egy Daewoo Tico erőlködik az autópályán 90-nel. Persze, elmegy ott is, csak nem arra való.
A lézer, mint írod is, tökéletes a ritka használatra.
Azt azért ne felejtsük el, ha egy színes lézerbe ki kell cserélni a kazettákat, pontosan ugyanúgy a komplett nyomtató árában lesz, mint a kis tintásnál. Csak a kis tintás 20kHUF, a lézer meg 100-150kHUF. És ugyanúgy a szemétben végzi, mert akkor inkább vesz egy másikat a user. És a gyárilag mellé adott festékkel nem nagyon lehet 1000-1500 oldalnál többet nyomtatni (láttam már 500 oldalas töltettel eladottad is). Mert a kapitalista nem hülye... tudja nagyon jól, hogy mitől lesz neki extraprofit.

Egyébként én a nagy Canon fan, akkor váltam meg szeretett cserélhető tintatartályos nyomtatómtól, amikor már 20kHUF felett volt egy készlet patron bele (eredeti). És lehetett kb 3-400 oldalt nyomtatni jobb esetben.

Ekkor lett az EPSON, és nem bántam meg...

Áve!

Gábor

0

kovacsna
kovacsna picture

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Hülye ötlete bárkinek lehet. Tűntek el a történelemben nagy nevek, idióta döntés miatt..

Amíg bárki gyárt lasert, azt kell venni. Ez a tintás pamacsolás ez egy vicc. (Mondom ezt nagyonnagyonnagyon sok nyomtató javításán túl..)

0

kovacsna
kovacsna picture

Hello,

Engem nem kell megygyőznöd erről:D

Nagyüzemi felhasználója voltam a laser nyomtatóknak...

0

pika75
pika75 picture

Szia. "Ezek a tintások mind lehúzós pénztemetők." - na itt tapintottal a lenyegre. De!!! 170.000Ft -ert mar szines lezer multifunkcios nyomit lehet venni es nem is a kinalat legaljarol. 

0

Furmany
Furmany picture

Hello!
Ha beszárad a fejbe a tinta én így szoktam eljárni.
Egy papír zsebkendőt jól beáztatom isop. alkoholba
és behúzom a fej alá, hogy a fej fúvókái jól hozzáérjen.
Egy idő után szépen kioldódik a beszáradt tinta a fejből.

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
 Tudnál segíteni, hogy ebben a készülékben hogyan lehet hozzáférni a nyomtató fejhez? nem szeretném tudatlanul szétbarmolni a gépet...
köszönettel:
Attila

0

attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat. Ez a nyomtató már vagy 5-6 éve megvan, és soha nem volt gond vele, pedig már két garnitóra patront elhasználtam vele. Most kb. 8000,- volt bele az új. Anno azt mondta egy hozzáértő, hogy ha a lézeres meghibásodik, az jóval többe kerül, mint egy hasonló hibás tintasugaras, ezért döntöttem így. Akkor ez a nyomtató az 1848-as szabadságharc emlékére 48.000.- Ft volt. szerintem megérte az árát, jól szolgált idáig. (Eredetileg 110.000.- lett volna.)
  Még próbálkozom egy párszor a fejtisztítással, és az izopropilos tisztítással, aztán meglátjuk. De még mindig nem tudom, mi az a "mélytisztítás", és hogyan kell elvégezni. Tudja valaki?
Üdvözlettel:
Attila

0

Sponsored links