You are here

Samsung UE75NU7179UXZG nincs kép letilt majd ujraindul

3 posts / 0 new
Last post
pityu064
pityu064 picture

Sziasztok ma hozták eme csodát szétszedve main lehuz háttér ok tehát a táp és a háttér ok.Kijelzőre 2db szalag kábel megy bármejiket leveszem a tv elindul.Nem t-con -os verzió a kijelző cof kábelei 4db (2+2db) osztott panelra mennek,2db összekötő szalagkábellal ha a balszélső panelt lekötöm a tv elindul képpel szélen ahol nincs vezérelve fekete sávval tehát szerintem a hiba ott van.Amit eddig néztem smd kondi nincs zárlatba ellenállások mérve jók.Van rajta még egy 8lábu smd ic vagy az a hunyó vagy a kijelző hogyan lehetne kizárni hogy melyik a rossz?Azért gondolok az ic-re mivel valaminek meg kell mondja a mainnak hogy valami nem ok.A leválasztott lapon csak ez az egy ic van,de lehet hogy a kijelző terhel be és joggal tilt le a tv.Hogyan zárható ki hogy melyik a hibás?

Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

A hibás oldalban a sormeghajtók között van zárlatos vélhetően. Így beterhel, emiatt tilt a main. Meg kell lesni, melyik az, és ahogy Zoli írta, lekötni. Célszerűen ragaccsal..

Meg kell találni...

A kijelző minden sora mindkét oldalról van meghajtva. Az oszlopok meg felesben

Tök szimmetrikus a jobb és bal oldal. Ha az egyik oldalt lekötöd, megy rendesen, csak a hibás oldal fele, a hibás soros rész halványodni fog. Egy ekkora Tv esetében közelről biztos ki lehet szúrni. De vagy ez, vagy a kuka.

0

manyizoli
manyizoli picture

Szia,

Ki kell ragasztani a kis összekötő szallag kábelen, kicsit idő igényes, és lehet nem is lessz 100%-os a kijelző. 

0