You are here

Heinner hac-hs12 wifi klima, ismeri valaki?

9 posts / 0 new
Last post
braunv
braunv picture

Sziasztok ! Szerintetek érdemes ilyen készüléket vásárolni megy egyáltalán ez hőszivattyús  dolog ! Ha az árát nézem akkor túl szép volna !
BÚÉK !

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ez nem csak a beltéri egység? Mert szoktak úgy is árulni.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a kezelési mit ír?

Bálint

0

braunv
braunv picture

Sziasztok ! 165 ezer ft ért kínálják a kinti és beltérivel együtt , egy fázisról működik max  teljesítmény  felvétel 3.5 kW de az hogy mennyi a max leadott hőteljesimény  azt nem látom elvileg 4 szeresnek kéne lenni levegő  levegő levegő estében !Kértem műszaki paramétereket de nagyon homályos infók jöttek mindig csak hogy milyen szuper a készülék !  Gyanítom  hogy  csak egy cekász az ami fűt  és az 3.5 KW ! Jó lenne tisztán látni a kérdésben  egy 30 m2 nyaralóba gondolnám ! BÚÉK.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

3.5kW az a névleges leadott teljesítménye. 900W körüli a villamos...

Ugye azt nem gondolod komolyan, hogy legyártanak egy hűtő klímát, majd nem mágnesszelepet tesznek bele, hanem fűtőbetétet.. a sallangokkal együtt, hogy fűtsön. Mert a szrlep kb 700 Ft kínában.. a többi meg ezrek... majd rátesznek egy ZZ energiaosztály matricát ...

Csendben jegyzem meg, hogy ezt Te nem fogod megvenni ennyiért, csak klímástól beszerzett telepítőivel... 

Felrakásra még számolj 50-90e Ft-ot, alsó hangon. ha nincs csókos haver. Márkás jó gépet pont ugyan úgy kell felrakni... ;) Ugyan az a konzol, cső, cseppvízelvezetés, kábelcsatorna.. meg a lyuk a falon...

Egyébként semmivel se jobb, vagy rosszabb a többi kínainál. Meg kell venni, fel kell rakni, 5 évente meg átkondizni... Meg rendszeresen takarítani...

Kalorikusan szög egyszerű mind.

 

0

braunv
braunv picture

Sziasztok ! Bátorkodom megjegyezni azért kérdezek mert nem vagyok jártas a témában ! Ha jól értem  900W felvett elektromos teljesítményből  3,5 KW hőteljesítményt  ad , ilyen formában már teljesen  érthető a dolog , akkor elvileg egy 30m2 hőszigetelt hétvégi házat be tud fűteni  vagy ha még plusz hő  kell akkor itt belep az a bizonyos  cekász  mivel a kinti hőmérséklet azért erősen beleszól a  dologba  ! Még egy kérdés az invertert itt milyen formában vagy hogy kell értelmezni !  BUÉK !

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Engedd már el ezt a "cekász" dolgot. Nincs. nem is volt. Beszántották, sóval behintették. 2023 van holnap... Felejtsd el.

Invertert? Úgy, hogy a kompresszort egy frekiváltó hajtja. Olyan teljesítményen, amit megkövetel a szükséges felső hőmérséklet... Ha nagy hőlépcső kell, teljes gőzzel megy, ha kicsi, akkor meg kis fogyasztás mellett alig teker a kompresszor.

Egy dolgot kell figyelembe venni, ha tartós fűtésre kell.. A kültériben keletkező cseppvíz ebben a gépben biztos nincs fűtve. Vagyis amikor kint fagy, akkor a cseppvíz bele fog fagyni a csepptálcába, vagy a csőbe. Oda érdemes tenni egy sima 2-3m járdába való fűtőkábelt, hogy el tudjon csurogni, ne egy jéghalom legyen a kültéri.

Meg adatlap szerint kukk meg, meddig tud fűteni, mi a legalacsonyabb külső hőmérséklet... És tervezel -e olyankor a telken tartózkodni :)

 

3

braunv
braunv picture

Szia ! Köszönöm az infót  a köd feloszlott  talán már tisztán látok ! Üdv!

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Vélhetően csak valami átcimkézett klíma. 

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__egyeb-kerdesek__95...
Nem cekásszal fűt, rendesen hőszivattyúként. 
Van szervizük is:

http://www.klimaszerelobudapest.hu/index.php/heinner-klima-szerviz
Vagy kifogod a jót, és sokáig nem lesz gondod, vagy 1-3 év múlva rakatsz fel egy Gree-t... 

0

Sponsored links