You are here

MOVIMIX 504S táp része biztosan hibás

3 posts / 0 new
Last post
formasu
formasu picture
*

Sziasztok!

Hozzám került egy ilyen keverő. Nem tudom, milyen a trafó benne (ill. egy külső dobozban van valami, mert ami benne volt, az nincs ott a helyén), és amit adtak hozzá az 43V-ot ad le, de az biztosan nem hozzá való. A tápban lévő elkó 40 Voltos.  

Valaki a 220 Voltot tette rá (biztosítékon keresztül) a táp bemenetre. Még nem tudom, hogy a biztosíték kiégésén kívül lett-e más gond, most szedtem szét...

Szerk: Egy külön dobozban van egy trafó hozzá, 29, 39 és 44 Voltot ad le. Talán a 29 V jó lesz neki. A Greatz elszállt a 220 Volttól, de a táp talán túlélte. Amikor 20-30 Voltot adok a táp bemenetre, akkor 14-18 V körül jön ki, de változik a bemenő jel nagyságától.Van benne 741-es IC, 24 V-os kis Zener, és egy BD, és még két tranzisztor darlingtonba kötve (talán azzal figyeli a kimenő feszt). 

Nagyon sokat segítene egy rajz az egészről, én nem találok sehol.

Köszi: formasu

File attachment: 
Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Mivel vélhetően tele van műveleti erősítőkkel... Vagy zeneres tápja van, vagy 7815-7915 lesz benne. Ha nem tud mikrofonnal fantom tápot adni, akkor meg is vagy a megfejtéssel. Ha tud, akkor meg vélhetően 2x20-24 V lehet...

 

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Csak egyszer, mert graetz van a bemeneten. A tápban valami tönkre mehetett, mert a (még nem láttam, hogy milyen, de egy 8 lábú IC is van ott. LM741 az IC) kimenő feszültsége folyamatosan megy felfelé. 5V-ról indult, és 1-2 perc múlva már 14 V-ot ad ki. (Csak a tápot nézem, nincs rákötve semmi)

0