You are here

Whirlpool AWM6122 mosógép nem centrifugál, F09 hibakód

12 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Üdv. mindenkinek .Elméletbe túltöltés , szintszabályozó hiba . Gyakorlatban , vízszint megfelelő végig mos , de nem centrifugál , utolsó 10 percben leszivattyúz es lassan forog- megáll , forog megáll , 1 percnél megáll , ajtó zárva marad , vagy a végén le szivattyúz és a motor meg sem moccan  F09 hibakódot ír  . Állítolag volt már F05 is 
Rövid 4 perces centrifugára kapcsolva mindig  kicentrizik és befejezi a programot , jobb híján így használják . 
Valami 5let . 

Comments
vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Omega paneles?
igen, akkor 1200 centrinél van a motorban egy +tekercs (gerjesztésválasztó tekercs), és azt egy relé kapcsolja. Ha relé jó, akkor a motorban + tekercs qka...

0

ityvity
ityvity picture
*

Nem , omega , ez elöltöltős és SC1 prk  , de ebbe is +1 relé , meg  kivezetés az aló rész ami centrifugánál aktív , és ha ezt csak 1200-nél használja , 900-nál nem (mert azt megcsinálja ) akkor itt lesz a pont .

0

huszezres
huszezres picture

Vad!
Csak tájékoztatlak, hogy a mocik állórészén 2 tekercs van, mosáskor mindkettőt sorbakapcsolva használja, majd magas centrinél egy + relé rákapcsol a "középkivezetés"-re, kiiktatva egy tekercset! Jelenség: 800-1000 körüli fordulatnál egy relé kattan, majd magas fordulatra kapcsol!! ...... s ha nincs meg a középkivezetés, leáll a moci! Így korrekt!
ferenc

1

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Na ja, igen, de ebben van egy +tekercs .  A motor 7 kiveztéses, a tachoval együtt, ....

0

varga jano
varga jano picture
*****

0

huszezres
huszezres picture

Üdv!
Ha van a panelben egy 1-1.5mikrós X2-es kondi, az tud ilyen problémát okozni!
Emlékeim szerint van!
ferenc

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia  , ezt még nem szedtem szét , de régen már boncoltam ilyen prk-t , ebbe már kapcsoló üzemű táp van , attól még lehet táp hiba .

1

KGL
KGL picture

Szia.
Labirintus nincs eldugulva? Én még szoktam fújni a szintérzékelő felől kompresszorral, sokszor segít.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia ez mosógép . Ma nekifutottam megegyszer , 4 perces 900-as centrifugát végig csinálja , 15' 1200 csak forog - megáll  , forog megáll , szivattyúz megáll , újra szivattyúz megáll , és 1 percnél megáll minden .  Mosásnál mikor centrifugálni kellene , az utolsó 15 percben folyamatosan  forog -megáll , víz benne marad , és a vége F09 .
Motor , fűtőszál szivárgásra mérve , jó , de próbára cserélve , semmi változás .  Szintszabályzó nincs próbálva , de fújásra kapcsol , és F09 után , rövid kilencszázas centrire kapcsolva leszivattyúz és kicentrifugál .
Ami hiba lehetőség maradt : Programkapcsoló .
 

0

KGL
KGL picture

Bocsánat, természetesen légcsapdára gondoltam, csak még nagyon reggel volt. Le kell húzni a csövet a szintszabályzóról és megfújni a légcsapda irányában utána próba. Ha már megvolt akkor bocs az okoskodásért.
Most nézem, szervízmanuál szerint F09: hibás szintszabályzó

1

huszezres
huszezres picture

Szia!
Pedig vízszintet érzékel!!!
ferenc

0

Sponsored links