You are here

Vezeték nélküli fejhallgatót keresek régi képcsöves TV hallgatásához

Szevasztok, 
Segitséget  és javaslatokat kérnék olyan vezeték nélküli fejhallgató vásárlásához, ami jó lenne egy régi képcsöves Grundig tv hallgatásához.
A tv-nek  elől van egy fejhallgató, video és audió kimenete.
Van egy AKG K71 -es készűlékem, de nem túl jó, mert nagy a héttér zaj és  egy töltéssel nem bir ki 1 órát. Köszi a javaslatokat.

Comments
Jeno123
Jeno123 picture

Sziasztok! Nekem van egy SONY MDR-RF811RK fejhallgatóm, ha érdekel valakit írjon magánban.

Jenő. 

0

zsugori
zsugori picture
***

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a Kossuth téren a Tudományok Házában, a konferenciateremben is ilyen tekercses volt.

Bálint

0

RTZ
RTZ picture

Üdvözletem!

Nem vitának szánom, csupán tájékoztatónak!
A Kossuth tér 6-8. szám alatt az MTESZ (Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége) és először az MKK (Magyar Kereskedelmi Kamara) majd később MGK-ra (Magyar Gazdasági Kamara) változtatott két szervezet székháza volt. Az MTESZ vidéki szervezeteit és az általuk használt székhelyeket nevezték Technika Házának. 
A volt épületben az első emeleti nagy előadóteremben vezetékes, hatcsatornás, a székek karfájában elhelyezett végpontokon 3,5 jackdugóval szerelt fülhallgatóval elérhető tolmácslehetőség volt. Míg a teremhangosítás a székek támlájában elhelyezett hangszórókkal volt többnyire megoldva, de volt konzolokon elhelyezett hangsugárzókkal való hangosításra is lehetőség. Az egész BEAG gyártmányú eszközökkel megvalósítva.
A harmadik emelettől számítva a hetedik emelet 702 előadóteremig, az épület magjában elhelyezett előadótermekben valóban BRG gyártmányú szintén hatcsatornás hosszúhullámú induktívhurkos Szimultán tolmácsberendezés volt használva, sőt ezeket a csöves, kompletten másfél mázsa környéki eszközöket külső rendezvényeken használták. A Kamara díszelőadótermében 6. em. 635. szintén vezetékes tolmácsrendszer volt, a terem méretei miatt hangosítás nélkül.

üdv
RTZ

2

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

40-50 éve... Aki már próbált ilyet, az tudja.. ehhez képest a sokol rádió olyan, mint a flac a 64kbit mp3-hoz képest.

1

RTZ
RTZ picture

Üdvözletem!

A nem publikus rendezvényeken használva egy Sokol rádió hosszúhullámú vételével publikussá tehető volt termen kívül is. devil

üdv
RTZ

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
Nekem van egy infrás. Nem használom. Valamiért cserébe.
Az adó a TV tetején, a fülhallgató csatiról meghajtva, a fülhallgatóba meg ceruza aksik vannak. Egy hátránya, hogy csak abba a szobába használható, ahol a tv van.

0

mosomedve
mosomedve picture

A bluetooth megoldás jónak tűnik. Sőt! Az adót beépítheted a készülékbe, hogy onnan kapja a tápot is. Még az audió jelet leveheted egy olyan pontról, ahol állandó az audió jel szintje és a készülék hangszóróját kikapcsolhatod vagy a hangerő szabályzóval azt külön vezérelheted. (Ez régebben, amíg aktív kiszálló és javító voltam jó pár esetben jól jött volna, hogy a nagyothalló egyik szülő fejhallgatón hallgassa az adást az ő hangerő szükségletével és ne süketüljön meg a párja, aki jól hallott).
László

2

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Én sokáig egy külső Bluetooth adaptert használtam a TV hallgatásához. Kis fekete dobozka, 3.5-es jack kábel lóg ki belőle, az megy a TV fülhallgató kimenetére. Van egy micro-USB csatlakozója, azon keresztül tölthető. Van még egy bekapcsoló rajta. Hetekig elmegy egy töltéssel.
Bármilyen USB fülessel párosítható. Én egy szintén AKG K-305 UHF fejhallgatóból kiszedtem az eredeti UHF vevőmodult, és betettem a helyére egy Bluetooth vevőmodult. Így megmaradt a két tölthető AAA akkumulátor, hangerőszabályzó, a füles kényelmes és könnyű.
Az eredeti UHF átvitellel az volt a problémám, hogy hangolgatni kellett, minden zavart felszedett, és az audio részben volt egy dinamikakompresszor, ami halk részeknél felhangosította a zajt. A Bluetooth tiszta, "hifi", szépen szól még zenén is. Az AKG egyébként mint fejhallgató, nem rossz. Ez még eredeti osztrák, nem kínai.
Még azon gondolkozom, hogy a Bluetooth adót beleépítem a fejhallgató adó/töltő/tartó részébe, hogy ne lógjon csak úgy.
De mivel már van olyan TV-m, amiben van beépített Bluetooth, ezt az egészet már nem használom, érdeklődés esetén megválok tőle.

Üdv, lcsaszar

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: okos megoldás

Bálint

0

poczkodi77
poczkodi77 picture
*****

Szia,

Én is azt ajánlom, amit Josi. (Nagyon jó minőség!

Sony MDR-RF855RK-26 900 Ft-tól

Illetve a Vaterán még találsz használtat. Számla, garancia van rá!

Sony MDR-RF855RK még 12h elérhető_ Most még 10eFt licitálhatsz rá...

Üdv.
PZ

0

Josi
Josi picture

Szia

Sony MDR-RF855RK fejhallgató. Akkus, tölthető. nagyon jól szól, nagy a hatótávja.
Hátránya hogy kb. 30 ezer ft az ára.

0

zsoca33
zsoca33 picture

Szia!
Sony MDR-RF800R. Nekem is ilyen van. 3,5-es jack dugóval megy a tv-re, szg hangkártyára, stb, a fejhallgatóba 2db AAA ceruzaelem, vagy NiCd akku kell. Akár 100m hatótávolsággal nyílt terepen, de lakáson belül mehetsz szinte bárhova. Az asztali adó résszel tölthető a fejhallgató akkuja.
Sajna már nem lehet kereskedelemben kapni, de jófogáson van.
https://www.jofogas.hu/bacs_kiskun/Sony_MDR_RF800R_vezetek_nelkuli_fejha...

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
 Ugyen azt láttam a facebookon. 2500Ft.-ért. Nekem is ilyen van és kiválló.

sony fejhallgató

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ha akkus, újat kell venni bele

0

torokj
torokj picture

Szervusz,
Ez a legkedvezőbb ár
https://www.emag.hu/omega-freestyle-vezeteknelkuli-mikrofonos-fejhallgat...
Vezetékes nem jöhet szóba?
TJ

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Már csak az a  nagy kérdés, hogy egy Bluetooth fejhallgatót hogy a  manóba fog összepárosítani egy analóg CRT TV-vel???

0

hifista
hifista picture

1

csakyt
csakyt picture

Szia. Mi a pontos típusa a tv-nek? Vam skarz, vagy rca kimenete?
Tibi

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! " A tv-nek  elől van egy fejhallgató kimenete" 

0

Sponsored links