You are here

Strapabíróság szempontjából milyen márkájú, milyen típusú hűtő-fagyasztó szekrényt ajánlanátok?

34 posts / 0 new
Last post
Szurkee001
Szurkee001 picture

Kedves Fórumtársak!
A régi Lehel hűtőnk tavaly nyáron tért örök nyugovóra, a nagyobbik, szovjet, pedig tegnap. Hűtő-fagyasztó szekrény beszerzése kapcsán szeretném kikérni a tapasztalt mesterek véleményét, hogy milyen készüléket vásároljak? Mennyit érdemes minimum rászánni egy kb 50 literes fagyasztó Kb 150 literes hűtő résszel rendelkezőre?
A segítő válaszokat előre is köszönöm!

Comments
agressiv
agressiv picture
*

Legmegbízhatóbb megoldás a pinceluk fúrás, téglázás. Évszázadokig is üzemképes marad és nagyon alacsony a fogyasztása.

0

kferi
kferi picture

Nálam Hotpont Ariston van régóta. Nincs jegesedés, pittyeg ha nyitva az ajtó.

Sok hűtőnél van műanyag hiba.

0

Szurkee001
Szurkee001 picture

Végig jártuk a környékbeli üzleteket, hogy milyet vegyünk. A végén ennél maradtunk, neten rendeltem:
Electrolux ENT6TF18S Hűtőszekrény, hűtőgép
Állítólag ez magyar, a nyíregyházi üzemben készült. Állítólag....
Majd meglátjuk!
Köszönöm mindenkinek a véleményét, segítő válaszát!

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! Éppen most jelentették be, hogy az Elektrolux felszámolja a nyíregyházi hűtőgépgyárát. Mindenkit elbocsátanak, és már árulják az üzemcsarnokot. A 10 éves ELEKTROLUX 2300AOW hűtőszekrényben nagyot csalódtam. Alul teljesen szétporladt az a műanyag betét, amiben az ajtótartó csap elfordul. Az ajtót már csak a mágnes tartja, ha kinyitom, kidől az egész és a kezembe marad. Meg kell birkózni vele, hogy vissza tudjam zárni. Az "automatikus leolvasztás" ellenére kilós jégtömböket operálok ki a hűtőtérből. Az alja teljesen szétrohadt, rozsdás vaslemezek hullanak ki belőle. Botrányos az anyagminősége. A 7 éves ELEKTROLUX mosógépünk is a végső szétesés határán van, nyikorog, szorul, dübörög. Ezt a márkát többet SOHA! Remélem te szerencsésebb leszel velük.  

0

Szurkee001
Szurkee001 picture

Szia!
Hát már megrendeltem. Mindenhez kell szerencse. Amiatt rendeltem Electroluxot, hogy állítólag magyar és ha valamilyen alkatrész kellene hozzá, reményeim szerint csak olcsóbb és hamarabb beszerezhető, mint pl egy koreai márka esetében!
Majd meglátjuk...

1

vacisa
vacisa picture

állítólag magyar és ha valamilyen alkatrész kellene hozzá, reményeim szerint csak olcsóbb és hamarabb beszerezhető, mint pl egy koreai márka esetében!

üdvözlet

Hogy meddig megy el a hűtő, az akkor derül ki ha tönkre ment. Saccolgatni kár.
Viszont az elektrolux a hűtő gyártást lassan leépjti, nem csak itt, máshol is.
Egy idő után az alkatrész messzebb lesz mint kukutyin.

:vs

0

kferi
kferi picture

Le tudod mondani ha weben rendelted.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ezért nem írtam márkát lent... Tök mindegy, mit veszel. Mivel árverseny van, az egyik ezen, a másik azon spórol. Az, hogy valami rohad, az lehet környezeti ártalom is. Pára, víz, stb...

Ezek a gépek nem fogják húzni 15-20 évig. Ez biztos. Viszont fajlagosan olcsók. Ga 30 éve vettél egy ilyen gépet, az akkori fizuhoz képest, meg most, a mostani fizuhoz képest... Nem azonos az arány. Az energomat mosógêp jó példa... 80-as években 3-4 havi fizu volt. Most egy mosógép arányaiban? Persze.. ot a miele.. de az ki is húzza 15 évig, vagy tovább.. ugyan ez a hűtőkkel is... 

Kár ezen rugózni. Nyáron kellett hűtőt vennem, mert a régi side-byside wörlpúl kilyukadt valahol, nem leltem hogy hol.. biztos a papástban valahol... Vettem egy gorenjét... 400eFt.. a wörplúl is annyi volt, csak 15-18 éve... A görényt azért vettem, mert a media marktban úgy volt kirakva, hogy beke lehetett látni a belébe.. rézből van. ;) Minden hozzáférhető, kivéve a palást ;) majd ott lyukad ki..

A wörpúlt 4-en vittük ki, olyan nehéz. 210 W böszme kompresszorral, 3 ventilátor, olyan vas alap, hogy abból ma autót se csinálnak... A görényt meg egyedül vittem be, pedig ez is 2 ajtós vízadagolós ruhásszekrény..

Ez van. Majd az idő megmondja...

Az êlet túl rövid, hogy az ember ilyeneken rágódjon..

Mint a viccben: hogy választod ki a parlamentben a legértelmesebb politikust? Hát találomra...

4

Pityesz
Pityesz picture

Szia!

 Mit jelent az örök nyugovó? Abszolút menthetetlenek tuti?

Nekem van egy Electrolux amit eladnék, nincs használva, csatoltam egy fotót.

File csatolás: 

0

Szurkee001
Szurkee001 picture

Szia!
Az örök nyugovóra térés alatt azt értem, hogy nem indult be a kompresszor, meg az oldalai elég rozsdás volt. A lomtalanítók elvitték. Én abszolút nem értek hozzá, meg sem próbáltam szétszedni, megjavítani! Semmi sem tart örökké, le járt az ideje!

1

varga jano
varga jano picture
*****

Helló!
Whirlpool
Üdv vj

0

KGL
KGL picture

Szia!

Remélem ezt csak viccből írtad. Lattál mar mostanaban Wp hűtőt? Szinte bármit csak azt ne... 

6

F-Yoci
F-Yoci picture

Szerintem se!

A WH az egyik leggagyibb manapság. Nemis értem miért hasonlítgatja össze mindenki a 15-20 évvel ezelőtti technikával készült készülékeket a maiakkal. Semmi közük már hozzá, rengeteget romlott a minőség, tartósság. Semmit nem a jó irányba fejlesztenek. Más típusú ECO gáz, vékonyabb falu csövek a rendszerben. Olyant már semmilyen márkában nem fog találni, ami 10 évig működni fog.

4

Szurkee001
Szurkee001 picture

Szia!
Ha nem javasoljátok a mostani Whirlpool hűtőket, választanál Samsungot? Van róla tapasztalat?
Esetleg Electrolux, netán Zanussi? Ezek állítólag még magyar gyártásúak.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

A lányomnak és nekünk is Samsung no frost van, (a mienkén van kijelző is, mutatja, hogy mekkora a hőfok alul és felül, és ott tudjuk változtatni is.) talán 10 éve. Semmi gond egyikkel sem volt.

1

F-Yoci
F-Yoci picture

Az tökjó, csak az is egy 10 évvel ezelőtti technika, azóta eltelt 10 év, ilyent már nem kap a boltokban, csak jópár szériával újabbat, gyengébbet, minőségben spórolósabbat, butitottat.

5

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!

Nekünk egy inverteres Samsung van, a típusa: RB33J3205WW. Ez alul három fiókos fagyasztó, fölül pedig normál hűtő.
Ha jól emlékszem talán úgy 6 éve vettük, mert az előző kétkompresszoros Gorenjének a belseje leamortizálódott! :-(

De amúgy a Gorenje is nagyon jó volt és még most is jó, de levittük a pincébe és csak sátoros ünnepeken kapcsoljuk be.
Ezen a Samsungon lehet állítani a normál tér hőmérsékletét (+1...+7 fok) és a mélyhűtő hőmérsékletét (-15...-23 fok) között, digitálisan és külön-külön! Nagyon halkan megy csak néha ad egy kis hőtágulási pattanó hangot. Mióta megvettük semmi gond nincsen vele, folyamatosan megy a megvétel óta! A Metróban vettem, ha jól emlékszem 114 ezer Ft volt.

Lehet, hogy most már csak ennél jobbak vannak(és biztosan drágábbak is), de szerintem a Samsungok jók! :-)

Üdv: lizakl

2

morgo
morgo picture

Szia!
Hasonló Samsungom van 3 éve. Halknak nem mondanám. Hetente egyszer megvadul, és a normál térben a középső polcon hajlamos megfagyni műanyag dobozban tárolt étel. Ilyenkor a vízhűtőből is alig bírom meginni a vizet, olyan hideg. Persze a hőmérője a beállított +7 fokot mutatja. Ezektől eltekintve működik.

1

agressiv
agressiv picture
*

Tehát a gép egyetlen funkciója (ami a megfelelő hűtés lenne) hektikusan működik, de ettől eltekintve jó. xD

5

morgo
morgo picture

Jónak éppen nem mondanám. Csak annyit írtam, hogy működik... :D

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: olyan, mint a kontakthiba

Bálint

1

morgo
morgo picture

Én még nem láttam olyan kontakthibát ami minden hétvégén jön elő 1 napra. Persze ez is elképzelhető, de én hajlamos vagyok arra tippelni, hogy beépítettek egy kis koreai rabszolgát, aki ilyenkor szórakozik, hétköznap rugdalózik, böfög, fingik, nyöszörög...
 

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Leolvaszt, de rossz helyen van a hőmérője... A kijelző ezeknél sosem mutat valósat...

Minden hűtőnkbe tettem egy-egy ds18b20 és esp8266 kombót, home assistant meg nézi a hőmérsékleteket, a tolerancián kívül van, melegszik, küld emailt.. (gyerek egyszer a fagyó szekrényt nyitva hagyta nyáron fagyi miatt... ) Azért tettem bele mind a 3-ba..

Na a beállított -19 fok az hol -25, hol -11... Ezek ilyenek... Ezt látnád a kijelzőn... Vissza is vitetnéd...

File csatolás: 

2

morgo
morgo picture

Én is néztem már DS18B20+AVR hőmérővel a normál teret is, meg a fagyasztót is. Vannak eltérések bőven, ahogy írod te is.

0

varga jano
varga jano picture
*****

15-20 éves whirlpool hűtöm van . Még megy .

1

vacisa
vacisa picture

üdvözlet
Nekem Candy meg Zanussi van az is megy még.
Mindenkinek az a tutti ami neki vanyes a többi márkán meg lehet vitatkozni igy a kérdés, hogy melyik a jó mit ajánlatok kérdés értelmetlen. 
Amit mindigehes mond, ne cifrázd, legyen benne polc, meg hideg. A többi extra csak azért van hogy elromoljon.
:vs

2

KGL
KGL picture

Szia!
Elhiszem, sőt meg is tudom erősíteni, hogy 20 éve a Whirlpool még toppon volt hűtőgépekben is,  de szerintem a fórumtárs nem 20 évvel ezelőtt gyártott hűtőt akar venni. A mai Whirlpool sajnos arnyéka önmagának, egyedül a mikrohullámú sütőit lehet ajánlani bátran, a többi szemétbe való ipari hulladék.

1

Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Meglep, hogy a Whirlpool mikrohullámú sütőit dícséred. Pár éve cseréltünk egy öreg amúgy kiváló Moulinex mikrót egy viszonylag drága Whirlpoolra JQ280BL. Hát egy rakás sz@r. Gyenge a teljesítménye, tönkrement a rotary gomb, bizonytalan az ajtókapcsoló, pedig alig használjuk. Ócska vacak.
 

1

KGL
KGL picture

Szia!

Amikkel eddig kapcsolatba kerültem így szervíz tekintetében mind masszív és strapabíró darabnak tünt, apró-cseprő hibákkal. Lehet azóta már ezeknél is lentebb ment a színvonal, ezt sajnálattal hallom. 

1

proba
proba picture

Ami ilyen tippeknél a legnagyobb probléma, két egymás utáni széria sem ugyan olyan tartós. Amit ma megveszel, 5-10 év múlva kiderül tartós-e. Akkor meg már nem kapni olyat. Ami tapasztalat volt eddig, kuka. Mindig olyan hibája volt szinte minden szerkezetnek, ami az elmúlt sok évben nem volt jellemző. Mindíg tanulnak valamit, mire jó lenne, spórolnak valami máson, ami eddig nem volt jellemző. Mint Rodolfo, figyeld a kezem mert csalok. 

1

KGL
KGL picture

Ebben is van valami de itt nálunk az eladott whirlpool mikrók nagyon ritkán  jönnek vissza, nem úgy mint az LG, Samsung vagy Sharp mikrók, én erre (is) alapoztam a tippet. De igazad van, mindenki vegyen amit akar, abból baj nem lehet. 

1

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
A Wh. ezelőtt 15 évvel jó márka volt, de most egy nagy rakás k@ki, bármilyen termékét nézzük...

3

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! A legegyszerűbbet. Ha pici kell, akkor ne az energia besorolást nézd, hanem hogy ne legyen csicsa. Nem kell inverter. Nem kell kijelző. Nem tudom, van -e még olyan, ami nem no frost rendszerű.. ha tudsz, olyat, ahol látszik az elpár bent, mint a régi leheledben... Ha a kompresszornál réz csöveket látsz forrasztva, nem pedig alu-réz kötéseket, akkor azt vedd meg...

Vagy ha nem szánsz rá sokat, jofogas, régebbi electrolux picit..

5

Sponsored links